Gluminanti anomalija Kinijoje: nufilmuota, kaip nei iš šio, nei iš to į orą pakyla 3 prie sankryžos buvę automobiliai (Video)  (4)

Publikai labiausiai patikęs šio vaizdo siužeto komentaras – šmaikštus: "100% fake. because it's .....made in china" (100% klastotė, nes... pagaminta Kinijoje). Ir vis dėlto... vėliau Kinijos žiniasklaidoje patvirtina, kad eismo įvykis autentiškas – Xingtai miesto sankryžoje prie pėsčiųjų perėjos nei iš šio, nei iš to į orą pakilo trys stovintys arba labai lėtai važiuojantys automobiliai. Susidūrė jie jau po to, kai pakilo į orą. Nustatyta ir tikroji anomalijos priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip į orą netikėtai pakyla į sankryžą įvažiuojančio raudonu apskritimu apibrėžto mikroautobuso galinė dalis. Tą pačią akimirką į orą pakyla ir ta pačia gretimoje eismo juostoje kryptimi važiavusio kito mikroautobuso priekiniai ratai. Dar po akimirkos į orą pakyla priešpriešinėje eismo juostoje važiuojančio lengvojo automobilio galiniai ratai. Pirmasis į orą pakilęs mikroautobusas virsta ant šono.

Žiūrint pirmą kartą, susidaro įspūdis, kad į incidentą patekusias transporto priemones niokoja kažkoks nematomas jėgos laukas. Arba žemės drebėjimas? Peržiūrėjus incidentą keletą kartų, susidaro įspūdis, kad mašinas į orą galėjo pakelti kažkoks per gatvę permestas lynas, kurio dėl prastos įrašo kokybės nematyti. Tačiau kas jį galėjo įtempti?

Apie patį incidentą informacijos pateikiama mažai: ar kas nors per šį keistą eismo įvykį nukentėjo – nepranešama. Vaizdo medžiagoje matyti, kaip automobiliams pradėjus kilnotis sutrikę pėstieji sustoja ir traukiasi atatupsti.

Nepatingėję atidžiau panagrinėti šį keistą siužetą internautai linkę pritarti kliudyto lyno versijai. Panašu, kad skersai gatvę buvo numestas lynas, kurį, ko gero, kliudė ir į orą pakėlė dešinėje pusėje matoma gatvių valymo mašina. Akylesni žiūrovai ragina atkreipti dėmesį, kaip po incidento prie tos valymo mašinos signalizuodamas pakelta ranka metasi dešinėje pusėje ant šaligatvio buvęs pėsčiasis.

Vėliau Kinijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimas, kad šį eismo įvykį iš tikrųjų sukėlė per gatvę permestas plieninis lynas, kurį kliudė ir orą pakėlė gatvių valymo mašina. Įtemptas lynas ir kilstelėjo ant jo užvažiavusias transporto priemones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(39)
(-4)

Komentarai (4)