Neįtikėtina sėkmė: lietuvis Norvegijos miškuose atrado butelyje paslėptą lobį  (28)

Norvegijoje gyvenantis lietuvis Darius Samaitis atrado senovinį lobį. Miške, netoli Bergeno, su draugais vaikščiodamas 31 metų vyras užtiko po medžiu paslėptą butelį, kuriame buvo įspūdinga suma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai buvo 85 tūkstančių kronų banknotai, kurie cirkuliavo nuo 1949 iki 1975 metų, o buvo išimti iš apyvartos 1999 metais. Lietuvis 78 senovinius banknotus pardavė vietiniam kolekcionieriui, o likusius septynis pasiliko sau. 

„Pamačiau kažką kyšant po medžiu. Nusprendžiau patikrinti, nors butelis buvo labai tvirtai įkastas. Viduje pamačiau suvyniotus banknotus, bet kurį laiką nebuvau tikras, kad tai pinigai, kol nesudaužėme butelio“, – Norvegijos žurnalistams pasakojo lietuvis.

D.Samaičio teigimu, banknotai sename pieno butelyje galėjo būti paslėpti prieš 60 metų. Tiesa, jie buvo puikiai išsilaikę, visiškai sausi.

Norvegijos bankas vis dar priima tokias senovines kronas, ant kurių pavaizduotas žymus norvegų rašytojas Henrikas Ibsenas, ir moka už 1000 nominalą po 250 kronų.

Tiesa, žymiai daugiau galima uždirbti parduodant jas kolekcionieriams. Už gautus pinigus lietuvis ketina įsigyti sau ir draugei namą bei surengti draugams atostogų kelionę į Ispaniją.

„Tokie įvykiai nenutinka kasdien. Tai lyg laimėti loteriją net nepirkus bilieto“, – šypsodamasi Norvegijos žiniasklaidai sakė D.Samaitis.

Ekspertų skaičiavimais 85 tūkstančių šių senųjų kronų dabar būtų vertos apie 1,7 milijono kronų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(48)
(2)
(46)

Komentarai (28)