Lenkijai ėmus šiurpinti bankus ir stambius prekybos centrus, finansų sektoriaus veikėjai sukruto ginti Lietuvos monopolių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-01-11 11:18
Jei bent kiek smegenų turėtų, tai autorius nerašytų tokių nesąmonių. Lenkijoje vyksta baisus ir greitas radikalėjimo ir ekstremizmo procesas, kuris nieko gero neatneš. Kyla diktatūra.
six 2016-01-11 11:21
+1 Lenkam
andrulis 2016-01-11 11:48
Gal kas besidomentis galetu pakomentuoti Lietuvoje banku sumokamu mokesciu dydzius. Esu pavirsutiniskai skaites keleta straipsniu apie banku teisininku randamas spragas, isvengiant dideliu mokesciu Lietuvoje. Kai pelnas isvengiant mokesciu permetamas i skandinavija. Jei tai teisybe, logiska, kad gali atsirasti radikaliu paziuru susijusiu su banku apmokestinimu.
vanduo4 2016-01-11 13:49
- Skandinavų bankai labai daug įdėjo į tą Lietuvos ekonomiką: būsto paskolos, automobilių lizingas ir pan. - Krizės metu nuostolius iš esmės patyrė tik Skandinavų bankai, o Lietuva gražiai nusiplovė. Panašiai kaip JAV nuostolius patyrė užsienio investuotojai, o vietos kompanijos apsigynė pasinaudodamos bankroto įstatymu, t.y. nurašė labai daug skolų ir įsipareigojimų. - Taip kad nereikia verkti dėl bankų apsukrumo, nes be Skandinavų būtų dar blogiau. Pvz.: iki krizės buvo netgi įkurta valstybinė paskolų draudimo kompanija. Tai Skandinavus paskatino paskolas būstams išduoti paprastesnėmis sąlygomis. Tačiau krizės metu ši kompanija bankrutavo ir bankams įstatyti konkretūs ragai. Kas už tai atsakingas?
beerbeerlt1 2016-01-11 14:52
Pabrangtu tik didziuosiuose prekybos centruose smulkus verslas galetu kainu nekelti o ant smulkaus verslo visa ekonomika ir laikosi. +1 Lenkam
Simplicity 2016-01-11 15:41
Skirtingai nei tu čia bandai įteigti, bankai nėra kokia nors labdaros organizacija. Jei teko kada skolintis pinigų iš banko, tai matei ir tą pluoštą įsipareigojimų, po kuriais turi pasirašyti. Skolindami pinigus, bankai (kaip ir bet kuris investuotojas) prisiima ir riziką, kad skolininkas gali tapti nemokiu. Pinigus į Lietuvos NT burbulą skandinavai kišo irgi ne iš geros valios, o tik norėdami kuo daugiau uždirbti. Į bankrutavusį „Būsto paskolų draudimą“ buvo sukišti milijonai mokesčių mokėtojų litų, kurie nusėdo ne kur kitur, o tų pačių bankų kišenėse. Ne tik besiskolinantis, bet ir skolinantis turi elgtis atsakingai. Deja, tačiau prieš krizę bankai tikrai neskolino atsakingai. Būsto paskolą, kaip kokį greitąjį kreditą, galėjo gauti vos ne bet kuris besikreipiantis. Neretai, bankai finansuodavo net 100% būsto vertės ir dar pasiūlydavo viršaus, kad būtų "iš ko susiremontuot ir baldus nusipirkt". Kitose Europos šalyse už tokias bankų avantiūras ir jų bankrotus sumokėjo ne kas kitas, o tie patys mokesčių mokėtojai.
AlvydasR 2016-01-11 15:54
Tie patys skandinaviški bakai už tai ir atsakingi. Lietuvoje krizę sukėlė būtent jie nebeišduodami kreditų, o tuo tarpu į tėvynę išveždami 6 mlrd. Litų. Ir apskritai įdomus požiūris - būti priklausomais nuo rusų bijoma, o būti priklausomais nuo skandinavų – ne. Jeigu būtų buvę stiprių lietuviškų bankų, krizės, kaip Lenkijoje, praktiškai galėjo ir nebūti.
immortallt 2016-01-11 16:05
Tik mokesčius sumoka stambus verslas ir daugiausia užsienio kapitalo. O smulkus kaip sėdi šešėlyje, taip ir sedėjo. Alvydas, primink, o kiek milijardų jie į Lietuvą buvo sukišę?
sabotan 2016-01-12 00:12
Mes buvom isrinke panasius veikejus , o ju priesakyje buvo paksas.