JAV lenda į naują karą: pėstininkai grįš į Iraką ir pradės antžeminę operaciją prieš ISIS

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Splius 2016-01-23 13:51
Pagaliau! Kol tikrieji teroristai t.y rusai bombardavo daugiausia nekaltus civilius ir tik pavienius teroristus tai amerikietis ateis tyliai ir svariai isnaikins tik teroristus.
Letalis 2016-01-23 14:23
Pinigeliai, pinigeliai....kam rupi tie civiliai ir kareiveliai...
azotas 2016-01-23 14:26
musulmonam bus pretekstas dar labiau nekest amerikos,europos ir kitatikiu..tiek rusai tiek amerikieciai vis bando bando kazka ten padaryt, bet viskas baigias chaosu bei betvarke.
- 2016-01-23 14:26
Na, skelk, kas dabar pasipelnys iš to.
Shioks 2016-01-23 16:34
Nebejuokink. Visa tavo issakyta mintis tikras slamstas. Rusai bombardavo ir bombarduoja, visas grupuotes kurios nepriklauso Teisetos Sirijos valdzios kampanijai (Isskyrus kurdus, nes kurdai nekovoja pries Sirijos valstybines pajegas). Didzioji dalis kampanijos vyksta Latakijos provincijoje, pietu-pietvakariu Alepe ir Daryos pietuose. Latakijoje vykdoma Turkijos-Sirijos sienu peremimo kontrole is teroristiniu ir sukileliu grupuociu, kad sie nebegautu paramos kariniais resursais, bei zmogiska jega, tai pat ir Sirijos-Jordanijos pasienyje kur pagrinde kovoja Al nusra(al kaidos grupuote Sirijoje) ir Isis. Kalbant pilnai i straipsni, tai bus atsiustas mokomasis pulkas, paruosti Irako karius miesto apsiausciai. Sie JAV kariai nedalyvaus musiuose. JAV ir JAE koalicija per 5 metus beveik nieko nepadare, jokiu tiksliu ataskaitu nieko. Prancuzai pasigyre kiek daug teroristu ju koalicija subombino 30 tukst. berods, nors to skaciaus jie negali patvirtinti. Ir siaip pries skanduojant tokias frazes, biski pasimokyt prasisviesk, nes kolkas, skelbies zinantis abecele, bet tik moki A ir B .
sabotan 2016-01-23 20:42
Na ka vatnikai vel putosis , kad jav del naftos kisasi ten. Nafta turetu kainuoti apie 500 doleriu , kad apsimoketu del jos kariauti. Dabar tokia situacija kad zemiausios rusies nafta net dykai nebenori imti o gera nafta net 30 baksu nekainuoja.
mnv 2016-01-23 21:31
Nieko. Jei naftos negali panaudot, visados lieka military industrial complex
Interasantas 2016-01-24 09:07
Kaip čia gaunas? Jau atėjo laikas amerikiečiams kelti naftos kainas?
manciukaz 2016-01-24 11:03
Tai amerikiečiu kampanijos metu isis teritorija plėtes, kai prisijunge rusai viskas apsiverte aukstyn kojom, ir saa remiami rusu aviacijos išlaisvino šimtus miestu ir miesteliu nuo isis, al nusra ir fsa didelio skirtumo nematau
Letalis 2016-01-24 13:02
Tai yra...tu nori mane itikinti, kad karas, tai ne pelningas verslas? Na jei taip sunku susirasti informacijos, parasau: https://www.youtube.com/watch?v=QL_3Qg-SADY Siulau pasiklausyti ypac ka sneka eiliniai kareiviai, kas pirkejai ir kur jie juos matydavo savo aktyvaus tarnavimo laiku. Netgi paaiskina tiesiogiai, kas galbut nesudelioja visu detaliu. Amerika tiekia jiems pagalba pinigine, kad paskiau galetu va ten atvykti ir isigyti ginkluotes, is ju paciu amerikietisku imoniu. Netgi kai kurie yra kariaujancios puses....niekam ten neidomu niekas, ginklai ant prekystalio Maxima style...gal netgi korteles duoda kur taskus gali rinktis. Galu gale pasiklausyk zmoniu is savo aplinkos, jei kam teko susidurti su karo suteikiamomis galimybemis. Mano atveju, turiu imone, kuri tieke produkta i Donbaso teritorija, siuo metu zinoma tai uzsidare, bent man ir daugeliui. Tai buvo tarsi silko kelias daugeliui, kadangi kai kurie produktai buvo per ten gabenami kiaurai per siena 24/7 i Rusijos pietus ir i tolimesnes jau musulmoniskas salis ten esancias. Dabar viskas vyksta taip pat, gimines zmonos papasakojo, nes pats tikrai nesiruosiu kist nosies ten. Taip pat pardavineja ir jau dabar isvis dienos sviesoj kerta siena su tais produktais, tik va jau x2 kaina ir tik isskirtiniai paskirti zmones ar organizacijos tuo gali uzsiimineti (beje vyksta viskas su zmoniu zinia is Ukrainos). Cigaretes, alkoholis, maistas, deveti drabuziai...milinionines apyvartos verslai, dabar jie per ten gali patekti tik su "akcizu" ir tik per tam tikras rankas...ten ne viena desimtmeti viskas statesi, niekas niekur nepabegs, perka uz tiek, kiek praso ir pirks. Tuo paciu ar sunku suvokti, kad esant kazkam didesniam salia (sneku apie JAV ir bet kuria sali, kuriai padeda), tu patenki i jo i taka....tu tikrai sutiksi su dauguma pasiulymu ir igeidziu, nes neturesi kur detis, gal net ir nenoresi niekur kitur detis. Pasiziuret uztenka kiek imoniu amerikietisku dirba pries tai "isvalytose" teritorijoes....ar jie padeda? Galbut ir padeda, bet tikrai uz tam tikra kaina:)
Arns 2016-01-24 13:08
Greiti tie tavo amerikiečiai, jau 2016-ieji, penki metai kaip ten karas, ketveri metai kaip mėto įvairioms grupuotėms ginklus, dveji-treji kaip susikūrė Islamo valstybė, metai su viršumi kaip bombarduoja... Savo laiku apie 100 tūkst karių bandė Irake palaikyti tvarką, tai kiek dabar jų siunčia, kiek tankų riedės? Iš vis, jei ne invazija 2003 m., jei ne bandymai per kuriamas grupuotes nuversti Sirijos valdančiuosius, ten būtu taiku kaip 2000-aisiais, žmonės vyktu atostogauti, pabėgėlių nebūtu, islamo radikalų neįsivaizduotume kitaip kaip kalnuose belakstančių automatais ginkluotų fanatikų. Jei ne Libijos valdžios nuvertimas (tiesa,kur amerikiečių kariai saugantys nuo Islamo valstybė II susidarymo), ten kaip ir ankščiau ilsėtusi europiečių turistai, Pietų Europa pirktu naftą, dujas, tai nebūtu tas kanalas per kurį plūstu migrantai ir teroristai į Europą. Jei ne amerikiečių invaziją į Somalį, ten būtu eilinis skurdus Afrikos kraštas, nebūtu verbuojami teroristai, apie jūrų piratus skaitytume kaip apie tolimos praeities įvykius, su buriniais laivais, kabliais vietoj rankų... Tad papasakok daugiau, koks ten genialus planas įvesti tvarką? Per paskutinius 20 metų, nė vienos sėkmingos operacijos, visi teroristai jau pradėjo kurti net savas valstybes, ir kaip tik ten, kur apsilankė amerikietiška kareivio koja.
Arns 2016-01-24 13:16
Yra dalykų ir brangesnių už naftą. Pvz JAV valdžios postai. Net nelabai geografiją išmanantis amerikietis yra girdėjęs apie Afganistaną, Iraką, ką nors savo aplinkoje pažįsta ten kariavusį. Šitiek dokumentinių filmų, vaidybinių serialų šlovinančių kompaniją, ir staiga ten visos žmonijos laikotarpio didžiausias terorizmo lizdas... Negerai. Žmonės buvusių politikų gali ir nebepalaikyti. Tai tenka bent imitaciniu būdu neleisti žlugti po karo pastatytomis ir konsultuojamoms vietinėms valdžioms. Argi nepagalvoji, kodėl būtent šiemet, o ne per paaštrėjimą pernai sugalvojama kažką daryti? Ups, 2017 m. JAV išsirinks naują prezidentą.
sabotan 2016-01-24 15:06
Ups deja ji isrinks 2016 , o obama nesieks 3 kadensijos nes to negalima. Deje prezidentas nerenkamas tiesiogiai , ji isrenka irinkta rinkeju komisija.
Arns 2016-01-24 15:42
Kaip naiviai mąstom Nėra Obama koks dievas, už jo nugaros yra n kitų žaidėjų, kuriems postai dar lauks ateityje, tad pakankamai svarbu ką mano žmonės. Tu parodei savo komentaru jog nesupranti, kaip Irakas/Afganistanas tapo JAV artimuoju užsieniu, ir kad jų egizstavimo (pastatyto amerikiečių krauju ir pinigais) žlugimas priverstu daugelį esamų politikų baigti politines karjeras. Partijai, kuri taptu atsakinga užtokią baigti, taip pat būtu sunku išsiplauti mundurą. Todėl neatsitiktinai prieš rinkimų maratonus (kurie prasidės nuo šių metų vasario), ir yra daromi žingsniai kaip nors palaikyti bent esamą padėtį tose šalyse. Ir kaip pastebėjai, tik nesupratai, esmė ne pats prezidentas, o kad jis vis viena bus arba demokratas arba respublikonas. Iš esmės prezidento rinkimas ten yra balsavimo už patinkančią partiją. Pralaimėjus prezidento rinkimus, sekantys rinkimai į kongresą ir senatą (be dalinis kandidatų keitimasis į kėdes vyksta kas keli metai, tad su nauju prezidentu keisis ir senato sudėtis) daug komplikuotesni.
kiesza 2016-01-24 15:51
Galiausiai Amerika kur bekariautų palieką išdegintą žemę, o tuose kraštuose terorizmas tik išauga. Norėtūsi tikėt, kad su ISIS bus kitaip, bet tas 1800 kareivių net Lietuvai būtų lengvas riešutas..
Letalis 2016-01-24 16:10
Tai bet kas gi kur bekariautu palieka isdeginta zeme, o ne zydincias geleles. Manau cia tiesiog vidine politika tiek RU, tiek JAV, jie pakankamai dideli, kad juos itakotu ivairus ivykiai ne ju teritorijose, todel ir skaito savo nacionalinio saugumo svarba, kad pvz Iranas ar Irakas butu ju itakoje ir t.t. Cia daug kas neaisku ir daug ko nesimato, pasimatys tik kai mes busime seneliai arba nesulauksime mes jau. Visa kita cia tik ziedeliai. Pasiziurekite kanala vice news youtube, ten apie Ukraina daug buvo, paskiau rode kaip keliauja filmuoti kariaujancius su ISIS...tai ten juokinga...90m Lietuvoje banditai butu susitvarke su tokiais "kariais", ten grynai daro parodija ir seria juos is vienos puses vieni, is kitos puses kiti, nes iesko budu kaip is to isplest nauda ir itaka. O per spauda skelbia populizma ir nieko daugiau....ten JAV jau senai butu nunese nuo zemes pavirsiaus ta ISIS, jei tik butu tam reikme. Va Osama tapo pavojingas (ne todel, kad teroristas, o manau del informacijos) ir ji per savaites iskrapste is duobes ir net nesodino, o vietoj praktiskai sunaikino, kad neislystu ko nereikia, kitaip to nepaaiskintum.
TAURAS 2016-01-25 08:56
Nemanau, jog JAV prezidento rinkimai, kazka keicia jos vygdomai politikai.. Jauciu ISIS arteja galas ir atejo laikas atvykti JAV kariuomenei ir laimeti kara.. Jei ten nebusi, greitai Rusai su Iranu ne tik Sirija pavers savo itakos zonomis, bet ir koki Irakui pades susitvarkyti su blogiukais.. Taigi situacija manau liks tokia - ISIS sunaikinta, Sirija padalinta. Dalis liks Asado t.y. Rusijos itakoje, dalis liks Prancuzams, gal susikurs kurdu valstybe(nors atrodo abejotinai su tokia Turkijos politika, nebent tai bus Prancuzijos ideja ir kurdai liks po jos spareliu), o JAV manau uzteks ramybes Irako teritorijoje. Siais metais turetu viskas nurimti, arba... Arteja 3ciasis pasaulinis karas.. Arabai pakvaiso ir JAV teks palaikyti Saudo Arabija, Turkija, bei kitas seichu tuntas. Gali esant tokiai situacijai kilti didlis arabu karas su Turkija, SA bei NATO priesaki, pries Irana, Jemena, Rusija ir panasiai.. Gal esamiems arabu seichams nuo narkotiku, vakareliu ir turtu is oro, jau nuvaziavo stogas? Juk esamas ekstremizmas musulmonu salyse yra skatinamas turtingu, ypac sunitu seichu, kurie visai imanoma, itikejo "Alacho valia" ir juos teks raminti, kaip ir Sadama Huseina. Tik blogiausia, jog potencialiu "priesu" dabar pilna Europa, bei sunitai turi milziniska itaka artimuosiuose rytuose, bei visame pasaulyje del turimos naftos.. Taipogi ju rankose klestincios karalystes, bei valstybes ir be dideles betvarkes cia bus neapseinama.. Idomus sitie metai turetu buti, greitai turetu viskas paaisketi..