Kodėl taip krito naftos kaina? Penkios sąmokslo teorijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-02-08 11:01
5, tai ne sąmokslo teorija. Tai rinka. Saudo Arabija siekia išlaikyti rinkos dalį ir nori išstumti skalūnus, kur dominuoja smulkios įmonės.
bahuriux 2016-02-08 12:10
Gal ir sąmokslo teorijos, bet dalis tiesos yra visose po truputi, ar bent jau taip netyčia sutapo įvykiai.
slawcka 2016-02-08 12:35
kad ir kaip ten bebūtų, nors ir ateiviai būtų numušę kainas, yra vienareikšmis pliusas- Rusija gavo per nagus.
immortallt 2016-02-08 12:52
Kinijos ekonomikos augimas suplanuotas JAV ir Saudo Arabijos? Yra per daug faktorių sąmokslo teorijai suveikti dabar. SSRS žlugimo atveju taip - tada rinka buvo kontroliuojama vos kelių žaidėjų.
Mindzaugas 2016-02-08 13:25
Na atsimenu, kad Obama derejosi del pigesnes naftos ir didesniu kiekiu su Saudo Arabija dar pacioje Ukrainos krizes pradzioje, bet tokios kainos negalejo buti planuotos jos skausmingos visoms nafta isgaunancioms salims ir ju imonems.
immortallt 2016-02-08 13:38
Tu pameni? Obamos ar kokio šeicho draugas geras esi? Nes šiaip nesiderėjo dėl to. O šiaip JAV nafta išgaunama daug smulkių kompanijų. Jiems nieko neįsakysi.
Mindzaugas 2016-02-08 13:53
Na per tv rode jo vizita i Saudo Arabija, su tikslais kad padidintu gamyba ir taip numustu kainas, sake dideliu kainu kritimo nereikia kad efektas pasijustu. Cia su pirmom sankcijom kartu tokie veiksmai buvo. Na gal netaip nusviete situacija tv.
geziokas 2016-02-08 14:27
Čia kuri televizija rodė?
Instruktorius 2016-02-08 17:49
Juokai juokais bet as irgi atsimenu kad per informavimo priemones buvo toks faktas, Obamos vizitas Arabijoj del naftos kainu, Pries ivyrius Ukrainoje ar tai jau kai Kryme vaikstinejo zalieji zmogeliukai ... =/ tv neziuriu reiskia skaiciau.... http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/ka ... 784-415799
vanduo4 2016-02-09 14:14
- Laikraščiuose rašė apie Obamos vizitą į SA ir visi diskutavo, kad tai galimai dėl naftos kainų Ukrainos karo akivaizdoje. Jokių tiesioginių įrodymų nėra, bet Obamai tuo metu tipo daugiau nebuvo dėl ko ten važiuoti. Ir ne už ilgo po vizito kainos pradėjo kristi; - SA tarp OPEK narių (Rusija ne narė ir todėl yra tiesioginė SA konkurentė) išgauna daugiausiai naftos, tad padidinusi gavybą dar labiau, ji realiai grasino mažesniems gamintojams išstūmimu iš rinkos, todėl ir jiems padidinus gavybą, kainos pradėjo riedėti žemyn; - Beje visas Arabų pusiasalis ten kaip viena šeima, tad dar ir kokią įtaką daro naftos kainoms. - Ne už ilgo po to, atvirai buvo deramasi dėl Arabų dujų ir naftos eksporto į Europą, krizės su Rusija atveju. Netgi į Lietuvą 2015 m. jau turėjo atvykti pirmas naftovežis. Taip, kad Arabams tikriausiai buvo pažadėta Europos rinka Rusijos pasitraukimo atveju. - Šis naftos kainų kritimas tikrai nėra natūralus reiškinys. Jis labai smarkiai Padeda spręsti 2008 m. krizės padarinius, ypatingai Europai. JAV jau išsprendė nurašydama daugybę investicijų į nuostolius. - Beto, JAV davė leidimą eksportuoti savo naftą, vadinasi šis kainų kritimas bus ilgalaikis.
immortallt 2016-02-09 14:30
Diskutavo ir kalbėjosi dėl naftos - absoliučiai du skirtingi dalykai. Kainos naftos pradėjo kristi dar iki tol. Rusija išgauna palyginus mizerį naftos pasaulyje. JAV ir Saudo Arabija yra pagrindas. Jie konkuruoja tarpusavyje. Ne Arabų pasaulis, O Saudo Arabijos pusiasalis, geriausiu atveju. Kad Europa su Saudo Arabija derasi nieko keista. Pirma, Rusija pademonstravo atvirai, kad yra visiškai nepatikimas partneris. Antra, Saudo Arabija pradėjo permušti dar ir Rusijos kainas žemyn, kurios nafta ir taip prastesnė. JAV pažada Saudo Arabijai Europos rinką? Rimtai? O kas jei ne Saudo Arabija perimtų Europos rinką išstumiant rusus? JAV davė leidimą, bet tai nelabai ką pakeis, nes kainų skirtumas nedidelis. Taip pat eksportuojami kiekiai nebus dideli, nes JAV pati daug suvartoja. Įtraukiant logistikos kaštus, skirtumo tarp naftos kainų greičiausiai neliktų. Dujų eksportas - kita kalba. Visa tai tik svaičiojimai ir muilo burbulų pūtimas, bet ne faktas, kad JAV susitarė su Saudo Arabija. O šiaip susitarti JAV būtų sunku, nes JAV yra tūkstančiai kompanijų užsiimančių naftos gavyba. Europoje naftą perkančių kompanijų taip pat ne viena, ir ne penkios, tad čia vėlgi susitarti ir kad niekas negirdėtų - neįmanoma.