Kokia galimybė užginčyti policijos alkotesteriu nustatytą girtumą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2016-02-17 18:27
Ta prasme net jei esi absoliučiai blaivas, o policininkas norėjo pakišti tave, ir spėjai per 1 valandą pasidaryti tyrimus, tai dar negarantuoja, kad būsi išteisintas nuo sukčių policininkų? Tiesiog nuostabu. Ar galima prašyti policinikų, kad duotu pakartotinai papūsti po kelių minučių, jei esi įsitikinęs, savo blaivumu? Jei negalima tai kodėl, jei tokios taisyklės, tai kodėl jos tokios, gal reikia pakeisti taisykles? Beto jei važiuoji vienas automobilyje ir tave sustabdo "vidury niekur", kur artimiausias miestelis kuriame yra tokia įstaiga blaivumo patikrinimui yra už 50 km, tai kaip be mašinos ten nusigausi per 1 valandą? O jei laimi bylą ar bus iš policininkų išieškoti pinigai neturtinei ir turtinei žalai ir pažeminimui (tipo girtas važiavai už vairo) atlyginti?
kestutisz 2016-02-17 21:10
Ča tiesiog eilinis pavyzdys "mažesnės blogybės" - kad už nedidelę dovanėlę nebūtų galima duoti perpūst kam nors kitam, kiekvienas pripūtimas registruojamas kaip kasos aparate neištrinamoje atmintyje (?). Būtų registratoriai dar ir su video kameromis gal ir būtų galima duoti antrą šansą, bet šiandienai tai bijau neįmanoma. Bet kodėl nėra tokių neabejotinos reputacijos stacionarių pertikrinimo punktų - su visais video įrašais ir automatizacija tai jau geras klausimas.
Po0 2016-02-18 00:27
Manau dėl kelių priežasčių: Pirma- mažai kas ginčija tokius alkotesterio parodymus Antra- iš tų kurie ginčija dar mažesnė dalis buna teisūs. Todėl tokios struktūros išlaikymas tiesiog būtų neadekvačiai per brangus.
Evil Goku 2016-02-18 14:55
Policininkai valstybės tarnautojai, todėl žalą galėtų išsireikalauti tik iš valstybės. O jei čia nebuvo klaida, o tyčinė pareigūnų nusikalstama veika, tada jiems grėstu baudžiamoji atsakomybė.