Neįtikėtina: dar viena valstybė nori pasitraukti iš ES

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2016-02-24 12:59
Pradžia. Jei britai ir nepasitrauks, kitose šalyse vis vien nepasitenkinimas ES tik didės. Artėjanti nauja ekonominė krizė, ES atviras kvietimas ekonominių migrantų ir nesugebėjimas susitvarkyti su jų antplūdžiu, diktatas, bandymas primesti visoms ES šalims Vokietijos poziciją ir daug kitų neapgalvotų sprendimų veda prie susiskaldymo.
SPeed_FANat1c 2016-02-24 13:04
Kad ir kaip bus, bet jau susiskaldymas tai blogiausia iseitis turbut. Tai cekai nesupranta kad jie rizikuoja patekti i rusijos itakos zona? Kaip amerika neiisiskaido man idomu?
SPeed_FANat1c 2016-02-24 13:05
Ta prasme juk ir amerikoj turetu but skirtingu nuomoniu del valdymo, bet vistiek jie islieka viena didele stipri valstybe
Shinigami 2016-02-24 14:26
JAV ir yra skirtingos nuomonės. Jei viena valstija nuspręs, kad žole rūkyti galima kaip paprastas cigaretes, tai žolė atsiras parduotuvių lentynose toje valstijoje. Bet kitose ne. Nes kitose bus nelegalu. Todėl valstijos gali turėti skirtingas nuomones tais pačiais dalykais. O kaip yra ES? Vokietija liepė priimti imigrantus, o jei kažkas nenori jų priimti pradeda grasinti sankcijomis ir t.t. Todėl ES subyrės greičiau nei JAV. Nes čia nėra skirtingu nuomonių ir jos nėra palaikomos. Kuo toliau, tuo labiau ES primena SSRS.
hamann 2016-02-24 14:39
Nu tu ir palyginai. JAV leido viena valstija rūkyt žolę - ES vienoje šalyje galima rūkyt žolę. Visa JAV nepriima emigrantų (Jei priimtų tai priimtų visos valstijos) - ES priima emigrantus. Nelabai supratau kokius čia skirtumus paryškint norėjai. Ir žiūriu vėl jūs savo. Į Lietuvą atvažiavo viena šeima o jau skiedžiat kaip lieps visiems imti emigrantus. Tuoj dar vytautas kokią nesąmonę, kad visiem galvas pjaustyt puls atvykeliai. Ta imigracijos problema yra išskirtinai turtingūjų valstybių problema, ji neliečia nei Lietuvos nei Latvijos, nei Estijos, nei Lenkijos, nes patys imigrantai nerodo noro čia gyventi. Tad ir normalu, kad sprendžia tie kuriems aktualiausia. O jei ir atvyks į Lietuvą koks tūkstantis imigrantų, tai nei jūs su jais susidursit, nei jie kam maišys, nes tas 1k viso labo tesudarys kokius 2% ir taip kasmet į Lietuvą atvykstančių imigrantų.
1337 2016-02-24 15:18
Portugalijoj aš galiu atsistot šalia policininko ir su juo bepliurpdamas praryt ratą ir užrūkyt kasikėlį, kai tuo metu Lietuvoj policininkas vien užuodęs kvapą tave veidu į purvą paguldys ir uždarys į vieną kamerą su prievartautojais, reketininkais ir žudikais. Airijoj kelių policiją matuojant greitį pamatysi kelis kartus per metus, Lietuvoj bent kartą per dieną. Dar ir kaip tos skirtingos nuomonės yra, ir netgi labai kardinaliai skirtingos
007 2016-02-24 15:43
Nežinau kaip dėl ratų ir kasiakų prie policininkų Lietuvoj, tai nesiginčysiu Bet kur tu matai policininkus greitį matuojančius bent kartą per dieną? Aš asmeniškai tik per tam tikrus reidus esu matęs pora kartų per keletą metų. Ptieš 5-10 metų tai taip. Pilni krūmai būdavo policininkų su fenais. Dabar jei neklįstu, fenus gauna tik reidų metu.
evaldosia 2016-02-24 16:06
europos biurokratams neaktualu spresti pabėgėlių klausimo,nes jie biurokratai.jie situacijos sprendimą pasiūlys per 3 mėnesius,privatus asmuo per 2 dienas.siūlau: 1.atstatyti pasų kontrolę pasienyje. 2,nustoti mokėti dosnias pašalpas(turi likti tik maistui) 3,be dokumentų iš vis neleisti per sienas,nors ir deklajuoja esantis karo auka,ir prašo politinio prieglopščio. 4,graikijai paskirti paramą kuri žadėta turkijai dėl emigrantų išlaikymo ir rūšiavimo(rūšiavimas tarp karo ir ekonominių migrantų)turkija ir be tų problemų turi ką veikti. aišku apmaudu, kad kuriems reikia paramos pasiekia daugiausiai 20 procentų paramos (afrikoje)graikijoje nesprendžiu,bet ten vogimas iš ES fondų irgi savaime suprantamas.
kiesza 2016-02-24 18:26
Šis sąrašqs neabejotinai tik plėsis, nes naujūjų šalių narių žmonės dar nenutautėję taip stipriai, kad be jokio bruzdėjimo leistų sunaikinti suverenitetą, tautiškumą, valstybingumą. Šiaip ES dalykas geras jai ne paskutiniūjų metų neadekvatūs sprendimai..
slack 2016-02-24 19:35
Jokia čia ne sensacija. Gerai pamenu,kai buvo pasirašinėjama Lisabonos sutartis tai Čekiją ir Lenkiją per prievartą pasirašė. Jos vienos iš paskutinių pasirašė tą sutartį. Senbuvių valstybių šalyse, vis daugiau pasigirsta euroskeptinių nuomonių. Tiek Prancūzijoje,Austrijoje,Vokietijoje,Suomijoje,Graikijoje.
UTF16 2016-02-24 21:51
Mane visada žavėjo žmonės, kurie iš paskutiniųjų įsitikinę, kad jie asmeniškai nusipelnė gero gyvenimo. Tokie dažnai būna užtikrinti, kad dėl visų jo nelaimių kalta valdžia ir būtent valdžia viską turi atnešti jiems ant padėklo. Nes jie iš savo pusės padarė viską, t. y. gimė reikiamoje vietoje reikiamu metu. Visi kiti yra tiesiog šiukšlės. Nesvarbu, kad galbūt jie ir gudresni – negimė ten, kur reikia, ir viskas.
zagredo 2016-02-24 22:43
Nelabai protingas pasirinkimas, kaip šaliai, kuriai eksportas yra bene svarbiausias veiksnys ekonomikos augimui. Ar tikrai žmonės tokie kvaili, ar tik apsimeta ? Pabėgelių skaičius, net ir išsipildžius pesimistiškiausioms prognozems "konservatorių" atžvilgiu, nebus užtektinas, jog jie galėtų padaryti kažkokia realia įtaka ekonomikai, kultūrai, gyvenimo stiliui. Žmonės, ypac iš buvusio komunistinio bloko valstybių ir/ar žemesniųju klasių, yra bauginami pasitelkiant islamofobija, bei žiūbsnį ignorancijos. Tiek ta migrantų "krizė", tiek DAESH grėsmė yra taip stipriai hiperbolizuojami, kad net pyktis ima. Aš asmeniškai manau, kad visa šitą sumaištį Artimuosiose Rytuose kelia, tie, kurie yra labai priklausomi nuo naftos eksportavimo ir bando šitaip naftos kainas pakelti. O kas tokie yra sufleruoti, net nereikia.
SPeed_FANat1c 2016-02-27 15:21
kuo reminaitis tu teigi kad pabegeliai nepadarys zalos su savo tuo islamistisku mastymu?
Arns 2016-02-27 15:57
.
SPeed_FANat1c 2016-02-28 17:08
nereik leist jiem gulet ant valstybes peciu. Neislaikyt ju. Jei nenori dirbt, tegu mirsta arba keliauja kitur.