Šiaurės Korėjos realijos: už propagandinio plakato vagystę amerikietis kalės 15 metų  (55)

Šiaurės Korėjoje JAV studentas Otto Warmbieris už nusikaltimus prieš valstybę nubaustas 15 metų sunkiųjų darbų kalėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virdžinijos universiteto studentas Otto Warmbier buvo pripažintas kaltu ir išgirdo nuosprendį per valandą trukusį Šiaurės Korėjos Aukščiausiojo Teismo posėdį.

Kaip skelbia BBC, O.Wambieris buvo sulaikytas sausį, kai, viešėdamas Šiaurės Korėjoje, iš viešbučio bandė pavogti propagandinės medžiagos. 

Jis buvo apkaltintas ardomąja veikla pagal Šiaurės Korėjos baudžiamojo kodekso 60-ąjį straipsnį. Teismas nutarė, kad amerikietis nusikalto „vykdydamas JAV vyriausybės priešišką politiką (Šiaurės Korėjos) atžvilgiu, siekdamas pakenkti šalies žmonių vienybei po to, kai atvyko kaip turistas“.

Šiaurės Korėja reguliariai kaltina Vašingtoną ir Seulą siunčiant šnipus, siekiant nuversti Pchenjano vyriausybę ir atverti galimybę Amerikos palaikomai Pietų Korėjai perimti kontrolę visame Korėjos pusiasalyje.

Prieš teismą 21 metų O.Warmbier, gyvenęs Vajomingo miestelyje Ohajo valstijoje, sakė mėginęs pavogti vieną propagandos plakatą kaip atminimo dovanėlę vienai pažįstamai, kuri jį norėjo pasikabinti savo bažnyčioje. To pakako, kad Šiaurės Korėja jį apkaltintų ardomąja veikla.

Šiaurės Korėja kartais naudoja užsieniečių sulaikymus kaip spaudimo priemonę savo priešininkams. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(60)
(7)
(53)

Komentarai (55)