Įspūdingas architektūros kūrinys Ispanijoje – namas uoloje (Foto, Video)  (1)

Šis įstabus namas skirtas tiems, kurie nebijo aukščio – jis įrengtas ant uolos Granados provincijoje, Ispanijoje. Išsiskiria ne tik namo vieta, bet ir stogas – jo forma atkartoja nuožulnų vietovės reljefą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų užduotis buvo integruoti namą į jį supantį išskirtinį kraštovaizdį ir suprojektuoti gyvenamąsias zonas su vaizdais į Viduržemio jūrą“, – portalui dezeen.com pasakojo namą sukūrę architektai iš „GilBartolome Architekts“.

Banguotas stogas kartu sukuria ir urvą primenantį interjerą, kurį įkvėpė ispanų architektas Antoni Gaudi.

Antrajame aukšte erdvi svetainės erdvė sujungta su terasa, čia įrengti trys miegamieji, taip pat atveriantys vaizdus į jūrą. Pirmojo aukšto terasoje įrengtas baseinas. Namas gana erdvus – čia galima pakviesti net 70 svečių.

Namo stogas yra suformuotas iš dvigubo betono sluoksnio ir yra pritvirtintas prie atraminių sienų, kurias vieną nuo kitos skiria net 14 metrų atstumas.

Architektai suprojektavo ne tik įspūdingą namą, bet ir jame esančius baldus. Baldai iš stiklo pluošto ir poliesterio buvo sukurti elektroniniu būdu ir pagaminti vietinių darbininkų rankomis.

„Statybų industrija ir didžiulės nekilnojamojo turto plėtotojų kompanijos Ispanijoje jau du dešimtmečius galima nekokybiškus būstus. Ji įskiepijo plačiai paplitusią nuomonę, jog aplink supanti prastos kokybės architektūra yra neišvengiama mūsų eros dalis.

Šis pastatas – tai kitokios architektūros pavyzdys. Jis parodo, jog statytojai užsakovams gali pasiūlyti geresnės kokybės gaminį už įkandamą kainą. Visa tai priklauso nuo vaizduotės, talento ir pasiryžimo įgyvendinti užsibrėžtą tikslą“, – tvirtino architektai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (1)