Tai – ne demografinė katastrofa, o darbo apmokėjimo katastrofa: kiek iš tiesų turėtume uždirbti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-04-15 11:58
Atsakant į klausimą, lygiai tiek, kiek dabar uždirbate. Nori daugiau - daryk kažką daugiau/geriau/reikalingesnio, bet tai nereiškia, sunkiau dirbti.
beerbeerlt1 2016-04-15 12:06
Pabaiga straipsnio tai totalus bredas Dirbkit 12 jokiu pertraukeliu - tokiu tempu nesulauksit pensijos ir Lietuvos demografine problema issispres. Nebus pensininku nebus problemos.
Audrius 2016-04-15 12:08
Sutinku. Keista, kad straipsnis nieko apie algas vokeliuose neuzsimine. O siaip, jei nori gerint salies patraukluma ir tuo paciu algas, reik pradet nuo baziniu dalyku-infrastrukturos. Pvz. musu mazas miestelis Vilnius turi kamscius kaip kokiam Lagose! Pasidare normalu i darba vaziuot 1val ir 1 val atgal. Padaugink tas 2 val is kokiu 100k dirbanciuju ir gauni, kad kas dien Vilnius prasvaisto po kelis metus sededamas kamsciuose. Ne tik, kad prasvaisto, bet dar ir daug pinigu uz nafta ir masinas i uzsieni issiuncia. Tas pats ir su tarpmiestiniu transportu ir oro uostais ir energetika ir t.t.
defone 2016-04-15 12:31
Lietuvoje is 5 istaigu kuriose teko dirbti tik viena nemokejo vokeliuose. Beto lietuvoje yra normalu ,kad pirma kyla valdanciuju ,direktoriu atlyginimai ,nes juk turi jie gauti 10 kartu didesni atlygi nei paprastas darbuotojas..,
Shinigami 2016-04-15 13:00
Lietuvos problema yra neefektyvus verslo valdymas ir inovacijų trukumas. Žinoma, yra gerai valdomų verslų, bet jų nedaug. Yra inovacijų, bet jų ne daug ir jos yra santykinai mažos vertės. Pas mus inovacijos yra dviejų rūšių: daug verta, bet riboto vartojimo (kaip lazeriai moksliniams tyrimams); arba pigi masinio naudojimo. Abi jos neįneša į rinka didelio kiekio pinigų iš užsienio. Su idėjomis dar prasčiau. Nes daugumos idėjų įgyvendinimui neturime vietinių pinigų. Dėl ko idėjos iškeliauja į užsienį arba investuotojai ateina iš užsienio. Pirmu atvejų visiškai netenkam pajamų, o antru atvejų jų kiekis sumažėja. Verslo valdymo nesugebėjimas yra dažniausiai susijęs su vadovaujančių įmonės personalu, bet tai nekeičia fakto, kad ir paprastų darbuotojų darbo efektyvumas krenta. O su juo ir jų pajamos. Savo atlyginimų esu patenkintas, bet žinau kad jis galėtu būti geresnis jei įmonės valdymas butu efektyvesnis. Arba tiksliau sakant, ten darbų organizavimo ir verslo planavimo net su žiburių nerasi. Nes viršininkas yra ne verslininkas, o savo srities mokslininkas (su daktaro laipsnių). Ir įmonė egzistuoja jau nuo 1991-1992 metų ir prieš 6 metus buvo vis dar IĮ. Dabar jau UAB. Bet valdymas liko kaip IĮ. Gerai kad konkurentu yra nedaug. Bet užtat yra daug nemokių klientų, kurių viršininkas nemoka atsirinkti. Nors dažnai iš anksto matosi, kad nemokės pinigų.
immortallt 2016-04-15 13:06
Vilniuje kamščiai turėtų labai stipriai sumažėti, kai baigs aplinkelį, nes kemšasi pagrinde būtent tos sankryžos. Taip pat reikia autobusų parką plėsti ir gerinti kokybę. Visos problemos ir išsispręs. Lietuvoje bėda ta, kad kaimuose vis dar daug žmonių, o kurtis ūkius labai neskatina griežtesni reikalavimai nei Vokietijoje. Tą pačią vėjo jėgainę pastatyti - momentaliai apspinta kaimynai 5km atstumu, kaip jiems sveikatą sužalos, jei šalia jų žemės ūkio paskirties sklypo pastatys vėjo jėgainę. Tas pats norint atidaryti gyvulininkystės ūkius, įsigyti žemės (palikti krūmams užželti žemę Lietuvoje normalu, nes dažniausiai žemės mokestis simbolinis, jei registruotas kaip ūkininkas, o dar didelė dalis sugeba išmokas susirinkti, nes neva nupjauna žolę, kai ten jau reiktų krūmus raut su sunkiąja technika). Dabartinė valdžia dar pasistengė ir kad puikiai veikusi investuok Lietuvoje žlugtų. Tai ir sustojo ši plėtra. Taigi, be kvalifikacijos darbų neturi, nes patys priešinasi jų kūrimui. Žmonės su kvalifikacija darbų kūrimą tikslingai sulėtino dabartinė vyriausybė, išardžiusi įmonę, kuri pritraukė ir padėjo sukurti tūkstančius aukštos kvalifikacijos darbo vietų.
Grybautojas 2016-04-15 13:58
"mūsų ekonomika yra silpna", "darbo našumas žemas"... Tai kokio velnio už tai atsakinga, valdančioji grandis gauna tokius didelius atlyginimus, jei nemoka dirbti???
Shinigami 2016-04-15 14:53
Nes žemesniajai grandžiai poch** ką daro valdžia kol jiems gerai. Todėl į valdžia ir renka visokius ubagų karalius (klounus) ir panašius. Kurie temoka pasišaipyti ir užpakalį pakraipyti. Dar didelius kiekius makaronų duoda (ant ausų) ir didelė dalis žemesnios grandies juos su pasitenkinimu į valdžia renka.
Vytax 2016-04-15 18:23
Tiek vėjo jėgainės, tiek gyvulininkystės ūkiai yra subsidijuojamas verslas. Jeigu bus plečiamos subsidijos, kažkam didės mokesčiai. Tad šitaip kuriant darbo vietas vienur, kitur bus prarandamos kitos darbo vietos. Na gerai vėjo jėgainės gal dabar dabar ir nesubsidijuojamos (nesidomėjau paskutiniu metu). Bet akivaizdu, kad šios dar neuždirba apčiuopiamo pelno. Priešingu atveju patys ūkininkai masiškai vėjo jėgaines statytų savo laukuose. Ir vytų lauk visokius kitokius investuotojus iš šalies. O derlingos apleistos žemės irgi seniai pasibaigė. Liko nebent tik pietryčių Lietuvos smėlynai. Kur be išmokų irgi nelabai ką išauginsi. Mūsų sąlygomis tokias žemes tikslingiausia būtų užsodinti mišku. Bet tai vėlgi per daug ilgalaikė investicija, naudą gautų nebent tik mūsų vaikai.
Kyborg 2016-04-15 19:26
Rašant tokius straipsnius reikėtų pasidomėt kodėl Lietuvoj BVP didesnis nei toje pačioje Estijoje. Mes esam tranzitinė šalis ir didelę BVP dalį sudaro reeksportas. Tad kas geriau, ar kai lietuviai tiesiog perveža prekių už 1mlrd su 2-10% uždarbiu, ar estų programeriai sukuria 1mlrd su 30-50% uždarbiu? BVP kaip ir įmonių apyvarta, viena įmonė gali generuot 100mln apyvartą, bet grynojo pelno turėt 1mln, o kita tuo tarpu su 50mln turės 5mln grynojo pelno.
lucy 2016-04-15 19:46
Algų vokeliuose apmažėtų, jei nebūtų tokie nesąmoningi mokesčiai, dabar pusė algos yra mokesčiai, paskui perki ką nors vėl daugiau mokesčių. Ir šiaip gali pasirinkti ar nori algą vokelyje gauti ar nori daugiau mokesčių sumokėti. O labiausiai žvengiau kai visokie bankai ten išvis buvo atleisti nuo mokesčių, nes per mažai uždirbo kažkada Vnz parodo kokia šūdina mūsų sistema ir kokie šūdai seime sėdi.
Kyborg 2016-04-15 20:12
Tavęs turbūt jau ir bažnyčioj nebemuša... Tavo "logika" remiantis būtų teisinga jei tau praradus darbą ir nedirbant, valstybė lieptų ir toliau mokėt pajamų mokestį, Sodrai??? Juk pats kaltas, kad neuždirbai, privalai mokėt.
kiesza 2016-04-15 20:56
Tiesiog pas mus įsisenėjęs paprotys kuomet neproporcingai pasidalinimas pelnas.
Shinigami 2016-04-16 09:13
Bet žinai kas yra juokingiausia? Tai, kad verslininkai ant medžių neauga. Visi verslininkai atėjo iš darbininkų klasės, kai jiems atsibodo rašyti komentarus kaip jų viršininkas nesąžiningas ir nesidalina pelnu proporcingai. Bet kai tapo patys verslininkais, tai jie patys nesidalina pelnu su savo darbuotojais proporcingai.
Atk 2016-04-16 17:12
Kuo daugiau nauduojies pinigais, tuo daugiau palaikai karus ir teroristus. Nebūtų pinigų, nebūtų terorizmo ir karų.
Shinigami 2016-04-16 18:42
Niekas nedraudžia tau keliauti į negyvenama sąlą. Ten pinigų nėra ir nereikia. Galėsi gyventi laimingas. O šiaip, "pinigus" net kai kurios beždžionės naudoja. Nes tai vienintelė priemonė mainams.
Atk 2016-04-16 18:59
Tai tu esi žudikas ir nori juo būti, vadinasi. Jei tu nepritari nebūti žudiku. Aš be to nesakiau apie visų pinigų atsisakymą, bet, kuo tu daugiau jų nuauduosi, tuo labiau palaikysi karus. Juk galima gyventi kukliai, minimaliai pinigus išnaudojant, nes be jų išsiverst bus labai sunku, o galima nusipirkti prabangų būtą, prabangų automobilį, dirbti kaip išprotėjusiam, nei vakų nematyt, tik, kad kuo daugiau uždirbti, o paskui, kad kuo daugiau visko pripirkti ir neatsilikt nuo "mados", nuo įvaizdžio melagingo, bet kurį laiko prestižiniu, visi stengiasi tai turėti, bet iš tikro užsiima kvailystėm. Iš tavo komentaro galima suprast, kad tu palaikai karus ir terorizmą.
Simplicity 2016-04-16 19:21
Visi karai arba per moteris, arba dėl religijos. Kadangi šių dienų realybė yra tokia, kad moterų yra daugiau nei vyrų, tai visi neramumai vyksta išskirtinai religiniu pagrindu.
Shinigami 2016-04-16 19:22
O kas tave verčia dirbti, uždirbti ir viska išleisti? Gali dirbti maximos kasoje, uždirbti minimumą ir būti laimingas. Nes su tokiu atlyginimu daug nenusipirksi (kaip ir nori). O aš dirbsiu darbą iš kurio uždirbsiu daug ir nusipirksiu viską ką noriu. Kur tu čia matai problemas?
slack 2016-04-17 09:05
Prieš dešimt metų kai stojom į ES. buvo žadama,kad per dešimt metų mes pasivysim Airiją. Įdomu kiek procentų žmonių gauna vidutinį atlygimą, ir kiek minimalų ir kiek pusė etato.