Įspėjimas: balandžio mėnesio orų svyravimai Lietuvoje yra niekis palyginti su tuo, kas mūsų laukia ateityje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2016-04-28 09:54
Dabar Užkalnis vėl turi parašyti, kad klimato atšilimas yra natūralus, ir kad žmogus nėra dėl to kaltas - kalti leftistai liberalai komuniagos.
manas 2016-04-28 12:42
Va cia tai rimtas "Ispejimas", Delfyje speju jau pilas komentarai po straipsniu, kaip cia isvis dar galima gyvent toj Lietuvoj
bahuriux 2016-04-28 18:23
Jomajo, visada taip buvo, visada ir bus, kas per įprotis daryti prognozes iš poros dešimtmečių ir gąsdinti žmones. Juo labiau elninjo dar prisideda, prie visko. Juk kažkada pusė LT teritorijos buvo po vandeniu, gal tada dinozaurai perdaug bezdėjo? Buvo daug ledynmečių ir tt. gal tada nebuvo kam pribezdėti atmosferos?
- 2016-04-28 19:28
Durnelis dar vienas. Tu dar pareikšk, kad elektronas neegzistuoja. Gi pats nematei, nečiupinėjai.
bahuriux 2016-04-28 20:39
Kaip suprantu tu čiupinėjai elektroną, nes nedurnelis esi.
slawcka 2016-04-28 20:45
visais laikais populiacijos gasdiniams nelaimemis generavo pajamas ziniasklaidai . Nieko naujo. Visada taip buvo, visada ir bus.
Evil Goku 2016-04-28 20:52
Tiesiog tai neįvyko per tokį trumpą laiko tarpą. Gamta sugebės prisitaikyti (aišku gal dauguma rūšių ir išnyks), tačiau šis pereinamasis procesas gali būti katastrofiškas žmonėms. Vos ne per vieną žmonių kartą taip sugebėjome sušikti reikalus... Jei tas atšilimas įvyktu kad ir per 1000 metų (nors natūraliai jis vyksta daug ilgiau), tai dar tos orų anomalijos (žiūrint iš šios dienos perspektyvos) nebūtu tokios baisios. Dabar visa infrastruktūra nėra tam pritaikyta. Žmonės puse gyvenimo nugyvenę ramiai, nesupras kaip reikia prisitaikyti staiga pasikeitus situacijai. Gyvūnams prisitaikyti, per tokį trumpą laiką išvis be šansų. Jų bent man asmeniškai taip pat gaila, nes jie turės žūti dėl Homo sapiens kaltės.
bahuriux 2016-04-28 21:40
Dar didelis klausimas, kiek čia kalti žmonės. Kad prisidėjome prie CO2 padidėjimo atmosferoje, tai čia neginčijama, bet klausimas kiek procentų mūsų dėka. Beja CO2, kaip šiltnamio efekto dujos labai maža dalimi tik prisideda prie globalinio atšilimo, vandens garai atmosferoje yra 95% šiltnamio efekto dujos. Vandens garai (debesys) susidaro nuo padidėjusios šilumos ir netgi nuo kosminės jonizuojančios spinduliuotės. Beto, kad CO2 sukeltu atšilimą turi nuo jo padidėjimo praeiti 200-1000 metų, toks yra lagas. Ir šiaip atmosferoje dabar daug CO2 dėl to kad, atšilo vandenynai vanduo nebesugeria tiek daug kaip būdamas vėsesnis, o ne atšilo žėmės atmosfera ir hidrosfera nes daug CO2. http://www.skepticalscience.com/co2-lag ... rature.htm
Arthuras 2016-04-28 22:54
Nematau priežasties stresuot dėl situacijos. Naftos ištekliai senka, nori nenori turėsim pereiti prie kitokių energijos šaltinių. Visi kiti - švaresni. Elektrą gali gaminti ir saulė, vėjas, vanduo, galime statyti atomines elektrines. Transporto priemonės elektrifikuojasi. Tarša vargu ar bedidės ilgesniu periodu, ji gali iš esmės tik mažėti. Nebent ryškiai padidėtų žmonių skaičius pasaulyje... O kaip šitą spręsim? Ir apskritai, kas čia tokio tą balandį įvyko?.. Katastrofos kažkokios?..