Neįtikėtina: dešimtmečiui už akylumą „Facebook“ sumokėjo apvalią sumelę  (3)

Suomis, kuris dar net neturi teisės susikurti savo „Facebook“ ar „Instagram“ paskyros, sugebėjo nušluostyti nosį visiems brangiai apmokamiems Marko Zuckerbergo programuotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 Janis gavo 10 tūkst. dolerių prizą (9043 eurus) už tai, kad aptiko esminę saugos spragą „Instagram“.

Kažkada buvo posakis: mediniai žaislai – sunki vaikystė. Dabar vaikai sunkią vaikystę leidžia su kompiuteriais. Ir Suomijos naujienų portalo „Iltalehti“ pranešimas parodo, kad kai kuriems jų tas kompiuteris padeda savo vaikystę padaryti gerokai turtingesnę.

Dešimtmetis Janis (tėvai pavardės minėti neleido) rado būdą, kaip įlįsti į „Instagram“ serverius ir ištrinti bet kurio vartotojo paskelbtą tekstą. Už tai „Facebook“ jį ir apdovanojo minėta suma.

Kompanija nuolat skelbia saugos spragų medžioklės akcijas ir siūlo nemažus piniginius prizus kiekvienam, kas aptiks klaidų „Facebook“ infrastruktūroje. „Instagram“ yra „Facebook“ nuosavybė, tad vaikas apdovanojimą pelnė sąžiningai. Tik, matyt, niekas nesitikėjo, kad prizą gaus žmogus, kuris dar turėtų mokytis dailyraščio ir nė neturi teisės susikurti savo paskyros.

Janis praktiškai pademonstravo, kad tikrai gali ištrinti bet ką, ką kiti rašo šiame socialiniame tinkle. Ir nors eksperimentas buvo atliktas specialiai sukurtoje paskyroje, Janis sakė, kad lengvai gali ištrinti nors ir Justino Bieberio komentarus.

Vaikelio tėvas Suomijos portalui sakė, kad Janis ir jo dvynys brolis jau ir anksčiau aptikdavo įvairių saugos spragų kitose svetainėse. Tiesiog tos nebuvo tokios svarbios, kad galėtum tikėtis apdovanojimo.

Puikus pavyzdys visoms kompiuterių bijančioms supermamytėms – jei kažko nesupranti pats, nereiškia, kad tavo vaiko smegenys tokios pat silpnos.

O visiems, kas jaučiasi gudresni už trečioką, primename, kad spragų paieškos už apdovanojimą akcija niekada nesibaigia (informacija čia). Vien per 2015 m. „Facebook“ gavo 13 tūkst. pranešimų apie tokio tipo problemas. 526 pranešimai pasitvirtino, 210 tyrėjų pasidalijo 936 tūkst. dolerių. Vidutiniškai vienas gavo po 1780 dolerių. Taigi – pirmyn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(73)
(4)
(69)

Komentarai (3)