Latviai įvertino, kokio dydžio alga yra būtina oriam gyvenimui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-05-09 16:41
Niekas nieko neprivertė. Tobulėkit ir eikit dirbti už 1,500€. Kas draudžia? Aišku, tada reikės vargti, darbe negalėsi išsimiegoti...
Audrius 2016-05-09 17:03
laukiu, kol issivysciusios (iskaitant ir lt) ives bazines pajamas visiems. Sveicarai lyg kazkada vasara jau antra karta referendume balsuos del baziniu pajamu. Pasidomejau, kas tiksliai ten per projektas, tai mintis nereali-panaikini visas pasalpas ir socialines ismokas ir vietoj ju visiems be isimties moki bazines pajamas. Rezultate isnygsta tukstanciai biurokratu, kurie turi tikrinti kam ir kiek ir kada reik moket pasalpu ir gaudyt apgaudinejancius. Kai visi gauna po tiek pat, nelieka net teorines galimys kazka nusukti. Susitaupo daug valstybes lesu, viskas ziauriai suefektyveja. Plius, lyginant su pasalpom, bazines pajamos iveda labai sveika motyvacija. Dabar reikia rinktis arba pasalpa arba atlyginimas, o jei pasalpa nemaza-daug kam nekyla rankos dirbti. Su bazinem pajamom nieko rinktis nereikia-jei nedirbsi, isgyvensi, bet ne daugiau, jei dirbsi-gyvensi geriau. Ir, zinoma, visa ekonomika eina link bedarbystes, tai bazines pajamos numalsintu naujas raudonuju revoliucijas.
UTF16 2016-05-09 17:40
1122 € per mėnesį į rankas? Aš dvigubai mažiau nesugebu išleisti.
unytas 2016-05-09 17:45
o va turetum vaiku ir t.t gal kokia masina 1122butu kaiptik. man pazurejus i minimalu atliginima i ranaks atrido kaip pasalpa. kitos valstibes jau 1500eur minimumas o mes dar su 300eur gyvenam
vardasas 2016-05-09 17:52
norint isleisti daugiau reikia ir uzdirbti daugiau. Siuo metu mano minimumas apie 1500 euru ir tai yra mazoka kai turiu vaiku
Evil Goku 2016-05-09 18:07
Negalima kaltinti vien darbuotojus. Tas pats darbuotojas dirbdamas užsienyje, tai įmonei gali uždirbti du kart didesnį pelną, nei dirbdamas Lietuvos įmonėse. T.y. Lietuvoje trūksta verslių žmonių - sumanių vadovų/verslininkų.
Kirtiklis 2016-05-09 18:16
O taip, aš patobulėjau dėl susiklosčiusių tinkamų aplinkybių ir pakliuvau ten kur galiu gauti 1500 + kaip sakoma vietų kieki ribotas.. O ant kitų man nusišvilpt. Egoizmas 100% nes skęstančiųjų gelbėjimas yra pačių skęstančių reikalas.
Shinigami 2016-05-09 18:35
Prajuokino. Latviai neturi kur pinigus dėt tai nesąmonėmis užsiima. Su tokiom apklausom. Tam, kad žinoti kiek reikia pinigų oriam gyvenimui, visu pirma reikia apibrėžti kas yra orus gyvenimas. Dabar orus gyvenimas yra reliatyvus dalykas. Kuris priklauso nuo to kaip dabar gyveni. Vergui (realiam vergui kaip JAV pradžioje) orus gyvenimas butu susijęs ne su pajamomis, o su teisėmis ir laisvėmis. Kad būti laisvam ir turėti lygias teises su šeimininkais. Kokioje Indijoje oriam gyvenimui užtektu žemės ir namo. Kad galėtu užsiauginti maisto pragyvenimui (ypač jei kalbėsime apie rytų vienuolius). Anksčiau į kaimą nuvažiuodavau pas giminaičius, ten jie turėjo kaiminus (kitame vienkiemyje), tai jie gaudavo invalidumo pašalpas, gaudavo pinigus už vaikus, nes buvo daugiavaikė šeima ir dar gal kokiu pašalpų. Išviso turbūt gaudavo daugiau nei aš uždirbu. Bet vaikai lakstė alkani ir nuogi. Nes pinigų nelikdavo per pirmas savaites. Tad ta šeima oriai negyveno. Bet ar čia pinigų problema? Va, vardasas net 1500 eurų yra mažai ir negali "oriai" gyventi nes vis pinigų trūkstą. Tuo tarpu UTF16 ir dvigubai mažiau nesugebėtu išleisti. Ir tai nėra vien tik vaikų problema. Bet kaip leidi pinigus. Buvo kažkada čia straipsnis apie JAV šeima kuriai 4000 dolerių per mėnesi yra mažai ir vis minuse sėdi ir negali oriai gyventi. Bet kai išvardino kam išleidžia tuos 4000 dolerių, bet puse tu pinigu išleidžiama nebutiniems dalykams arba brangiems dalykams. Oriai gyventi reiškia, gyventi neblogiau nei gyvena kaiminas. Tad Š. Korėjoje visi gyvena oriai. Nes niekas neturi pinigų bei nėra ko ir pirkti. Kai yra asmenų kurie gali turėti daugiau nei tu, nes tam turi pinigų arba juos yra ant ko išleisti. Tada atsiranda skirtumas ir ne orus gyvenimas. Kad ir kaip gyventum. Todėl net jei ir rytoj pakeltume MMA iki 2000 eurų į rankas, oriai gyventume tik kokius metus. Kol priprastume turėti tai ką galime turėti už tiek ir pamatytume, kad kiti vis tiek gyvena oriau. Ir vėl gyvenimas taptu nebeorus.
Shinigami 2016-05-09 19:05
Ne taip lengva tai padaryti. Yra žmonių kurie tiesiog nesugeba dirbti darbo verto 1500 eurų. Arba kaip Kirtiklis, sėdės maximos kasoje, skusis dėl minimumo, bet geresnio darbo neieškos. Ir tokių yra labai daug. Kodėl jie neieško geresnio darbo nežinau ir tam turbūt yra daug priežasčių. Daugiausiai psichologinės: baimė, nepasitikėjimas savimi ir t.t. Bet yra asmenų kurie nesugeba dirbti. Jei savo darbovietę paimčiau kaip statistika, tai nesugebančių dirbti yra gan daug. Bei yra daug kurie pataiko ne ten kur jiems reikia. Tai yra, jie sugebėtu dirti kitokį darbą, bet jie eina dirbti visai kita kurio nesugebą. Todėl uždirba mažai. Buvo vienas bendradarbis kuris visai nesuprato ką reikia daryti, tad labai prastai dirbo ir mažai gavo. Išėjo į kita darbą, kur dirba visai kitoje srityje ir normaliai uždirba. Bet ne visi sugeba susirasti kita darbą kuri sugebėtu dirbti ir uždirbti. Yra bendradarbis kuris jau dirba 15 metų (seniau nei aš), bet dirba pati paprasčiausia darbą ir vis tiek jo nesugeba dirbti. Bet jis yra viršininko sūnus, todėl jam pasisekė ir toliau dirba ir "oriai" uždirba. Pagrindinis jo darbo įrankis yra AutoCAD Civil 3D. Reikia iš skirtingu pradinių, taškinių, duomenų sukurti kelis TIN paviršius ir iš šių TIN paviršių padaryti viena sudėtini paviršių (tūrini). Jis darydamas TIN paviršių dažnai paima ne visus pradinius duomenys ir to nepastebį. Padaro sudėtini paviršių ir pamato, kad tas paviršius nesutampa su visais pradiniais duomenimis. Ir labai dideli skirtumai. Tai jis tiesiog į tą sudėtini paviršių prideda pradinius duomenys kurie nesutampa ir TIN paviršiuje gauna spyglius. Bet nesupranta kad taip negerai. Ir kai paklausi iš kur tie spygliai, atsako, kad taip programa jam padarė ir jis nekaltas ir toliau dirba su tuo neteisingu TIN paviršiumi. Nes per 15 darbo metų nesugebėjo suprasti ką daro ir kodėl daro ir kaip turi atrodyti padarytas darbas. Bet kadangi yra viršininko (įmonės steigėjo) sūnus ir viršininkas jo darbą ištaiso, todėl toliau dirba. Bet ne visiems taip pasiseka.
lucy 2016-05-09 19:34
O kodėl tas žmogus dirbantis Maximos kasoje turi gyvent šūdinai?
mnv 2016-05-09 20:33
Nes mlrd. turėt (ir dar eurais) yra cool
kestutisz 2016-05-09 20:53
Čia nebent jei mama vis dar autobusui "nuolatinį" bilietą nuperka, na ir šiaip maisto namie visada iš kažkur yra, sąskaitos kažkaip apsimoka pačios, ir t.t. ir pan. Latviai irgi tą skaičių turbūt skaičiavo ne Rygoj kur jų daugiausia, o dar suvidurkino su visokių kaimų apylinkėmis.
UTF16 2016-05-09 21:02
Tikrai taip. Šitie du prabangos dalykai akivaizdžiai pablogintų gyvenimo kokybę. Bet galima pasidžiaugti, kad jie yra laisvai įsigyjami ir bent jau man asmeniškai nėra būtina kokybiško, oraus gyvenimo dalis.
kukulis4 2016-05-09 21:35
Visu pirma, tai MMA ir jo didinimas yra absoliutus blogis, ir ji reikia kuo greiciau isgyvendint. Kodel? O todel kad, keliant MMA yra didinamos labai dideles dirbanciuju dalies pajamos. Kas vienam pajamos - kitam islaidos, Savaime aisku, kad didesnes darbdavio islaidos lems jo nora tas islaidas padengti keliant prekes ar paslaugos kaina. Ir Rezultate gaunasi uzdaras ratas - kyla MMA - kyla ir kainos. MMA, kaip tokio, turi isviso nelikti, o darbotojams turi buti mokama tiek kiek jo darbas vertas (net jeigu tai ir maziau nei sendieninis MMA). Toliau. Kodel uz zmones londonuose ir airijose uzdirba daugiau negu Lietuvoje? Visu pirma, tai daugiau uzdirba pagrinde nekvalifikuoti darbuotojai, daugumoje tokie ir emigruoja. Kvalifikuota darba dirbantys specialistai uzsieny uzdirba daugiau, bet tas santykis jau yra proceninis on ne kartais. Dabar kodel tie nekvalifikuoti uzdirba daugiau? O cia jau musu paciu, Lietuvoje gyvenanciu kalte. Ypac tu, kurie save priskiria middle class. londonuose ir airijose ar norvegijose, zmones vartoja. Perka prekes ir paslaugas. Kasdienio vartojimo prekes ir paslaugas dazniausiai teikia imones, kurios ir idarbina tuos nekvalifikuotus darbininkus. Uzsieniuose yra iprasta, kad namus tvarko kambarine, siuntinius atveza fedexas, elektra ir vandentieki remontuoja meistras, zole kieme priziuri sodininkas ir taip toliau. O kaip elgiames mes? O mes vietoj to kad butumem produktyvesni savo tiesioginiame darbe, daznai plaunames is to darbo anksciau, nes reikia tai zole kieme nupjaut tai rozete pakeist, tai tvora nusidazyt ir panasiai. Taigi elgiames dukartus neteisingai - maziname savo prduktyvuma, bei atimame galimybe daugiau uzsidirbti is to, kuris ta darba padarytu ir greiciau, ir geriau. Sito suvokimas vienu metu leis ne tik padidinti pajamas maziausiai uzdirbanciam socialiniam sluoksniui, taciau lygiai taip pat, smarkiai augant vartojimui, atpiginti pacias prekes ir paslaugas. Ir tik tuomet, kai nepriklausomos nuo jokio MMA zmogaus pajamos prades augti del jo sukuriamos pridetines vertes, o tuo paciu prekes ir paslaugos pigs del isaugusio ju vartojimo kiekio, bus galima pakalbeti apie oru gyvenima uz oru uzdarbi.
lucy 2016-05-09 21:48
Lydekai paliepus kukuliui panorėjus, tebunie...
Arns 2016-05-09 22:26
Žmonės sako, jog šeima, dirbdama galėtu užsidirbti ne vien egzistavimui, bet ir tam mistiniam "atsidėjimui juodai dienai". Kaip galima dirbti ne vadovo darbą ir leisti gyventi ne iš šiukšlių dėžių maistu? Immortalt ir dar keli tai vadina baisiuoju socializmu, kurio reikia bijoti kaip maro. Tik tuose kraštuose į kuriuos siūlo lygiuotis, ne vien banko direktorius gali turėti atostogas, nusipirkti ne padėvėtą daiktą. Būtina apvalyti lietuvius nuo tokių blogų minčių. Į VSD nesikreipėt, kas tokius tyrimus Latvijoj užsako, o Lietuvoj drįsta perspausdinti? Tai ką dauguma vardina kaip "neišvengiamą katastrofą", kituose kraštuose veikia? Gal užuot bijojus prarasti savo išskirtinumą (pvz gebėjimą nusipirkti automobilį iš salono), pradėkime galvoti kaip ir eilinis darbininkas galėtu išgyventi Lietuvoje? Variantas "susirask geresnį" darbą veda prie emigracijos, o emigracija dar labiau mažina geresnių darbo vietų skaičių (Lietuva ne gamybinė, o paslaugų šalis, tad mums reikia gyventojų ar turistų srautų).
Kirtiklis 2016-05-09 22:31
Taip, tuos kurie nelabai sugeba, kaip dėl anskčiau minėto fakto - pakliuvo ne laiku ir ne vietoj (daleiskim vos galus suduriančioje šeimoje kur tėvas koks smurtautojas ar šeip alkoholikas, motina negali palikti nes ten jo bustas , tokiu pilna) ir taip tokioj situacijoje vaikui yra įpatingai studijuoti kur jis nori nes daug maž mokėti reikia, nes nėra toks gabus kad į nemokama pakliūtų mokslą. Ir taip jis nueis į jūsų Maxima, kur gaus neįtikėtinus 350 eu, susimokės savo išlaidas ir oriai taupys mokslui. Arba dirbs ir studijuos kad išsilaikyti nes nėra pagalbos iš šeimos, gal net pačiam reik suteikti tokia. Bet šito nesupras tokie kaip shinigami, nes gi pats kaltas, kad neieško geresnio darbo. Gi jis ne žmogus, jam atmetus viska 150 euru menesiui turi pakakti. Ir parodykit man įmonę kur primtu visus norinčius ir mokėtų jiems tuos tukstančius. Nes gi pagal jų logika, gi easy patekti ir paims, vos nesituacija - kodėl ne vis iį seimą, gi tik turėk gabumų ir būsi ten. Bet kad tik 141 vieta niekam neįdomu, gi kiekis ribotas. Tu patekai, kaimynas ne, nes jis 142 tapo, bet jis pats kaltas kad nepatekės eis maxima į kasą, be pats kaltas kad nedirba už pasakiškus pinigus. P.S. ar tik čia ne tas pats veikėjas kuris kažkada temose niekino ir žemino kasininkus, nes jie ne žmonės ir t.t? Jei taip tai nėra prasmės dar kažką rašyti.
technologas 2016-05-09 22:45
Jau seniai beskaičiau kvailesnių minčių. Tai jei MMA pakelsim iki 1000 pinigų svajonės išsipildys - pradės krutėti ekonomika, suksis kambarinės, meistrai. Tai kas trukdo, blondinė pimpalą čiulpianti gretimoj sėdynėj ir reikalaujanti patogaus gyvenimo?
immortallt 2016-05-09 23:23
Todėl, kad tik maximos kasose dirbti sugebančių nors vežimu vežk ir į jo vietą yra krūvos. Jei žiedinių kopūstų būtų perteklius baisus rinkoje, kiek jis kainuotų? 0.5€? Susidarė trūkumas, kaina pakilo iki 2-2,5€. Vat kai kiekvienas mokysis ir turės profesiją ar amatą, o kasininkais norinčių dirbti beveik nebus, va tada kasininkai galės gerai gyventi. Jokie MMA didinimai, valstybiniai reguliavimai ar mokesčių perskirstymai nepadarys gyvenimo geresnio. Gyvenimą geresnį padaro tada, kai visi sukuria kartu daugiau. Kodėl verslininkai uždirba palyginus daug? Todėl, kad jų trūkumas, jie dirba 24/7, net kai darbo vietoje nėra, tai nereiškia, kad jis nedirba. Taip pat jie rizikuoja kapitalu. Ir verslas yra labai cikliškas. Pvz., jei į verslą investuoti €3mln., tai €300,000 čia daug verslininkui ar ne? Vidutiniškai 8/10 verslų per 5 metus nuo veiklos pradžios bankrutuoja. Toliau vidutiniškai 1/10 išgyvenusių verslų užsilenkia kas dešimtmetį. Už kiek patikėtumėt visas savo santaupas? 1% palūkanų (nuo 3 milijonų €30,000)?
kukulis4 2016-05-10 03:51
As pirmoj pastraipoj isaiskinau, kodel MMA negalima didint. Nedasuto?