STT darbo įdomybės: kaip operacijų metu yra pažymimi banknotai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-05-27 15:07
Nestabili politinė aplinka, viena pagrindinių priežasčių, kodėl Lietuva nėra top10 geriausių pasaulyje vietų investuoti pinigus. Nes niekas nežino, kada ką sugalvos pakeisti kitai savaitei ar net atgaline data. Taip pat užsiimama esamų verslų dusinimu, o ne naujų kurimu. Jei praėjusi vyriausybė įsteigė investuok Lietuvoje, kuri puikiai veikė, tai dabartinė atleido sau nepalankų nepartinį vadovą, nes.... nes jo darbo grafikas buvo lankstus. Smulkusis verslas turi turėti apie ką statytis. Smulkusis konkurencingas tikrai ne visose srityse ir realiai smulkusis verslas sunkiai gali išvesti šalį į priekį. Įprastai jis susikuria tada, kai jau visuomenės lygis yra pakilęs. Pvz., Vilniuje jau užimtumas didelis, žmonės šviečiasi ir darosi išrankesni - atsiranda nišos kurias smulkusis verslas ir gali užpildyti. O taip, MMA ir iš jo gyvenančios šeimos yra valstybės tikslas. MMA yra minimalus atlygis tiems, kurie neturi kvalifikacijos. Jei nieko nesugebi, o daraisi vaikus, tai kas durnas? Jis pats, ar valstybė, kad neiškastravo jo prieš tai? Kad esi negabus mokslams, tai nereiškia, kad neglai gerai gyventi. Krūvos amatų, kur moka gerus pinigus, ir net geriau, nei dabar aš gaunu. Ir net investuoti 4 metų po mokyklos nereikia. Kodėl jie neina mokintis po 10 klasių suvirinimo, staliaus, elektriko, santechniko ir dar n amatų? Irgi kažkodėl valstybė kalta, kad visgi jie pasirenka gerti? Ne MMA kėlimas, o privertimas eiti dirbti, perkvalifikavimas gali kažką pakeisti. Kas iš to, jei mokėsi MMA kad ir 1,000€, jei tada liks tik kvalifikuotos darbo vietos, kur nereiks ne specialistų? Jie visai be darbo sedės, nes nekvalifikuotų reikės vienetais, kitus pakeis automatika. Taigi vietoje MMA turės bedarbio pašalpą. O šiaip iš viso, sveikam žmogui pašalpos ilgiau kaip 3mėn per 2 metus neturėtų mokama nieko neveikiant. Duodi viešųjų darbų, tada atsifiltruos, kas nelegaliai dirba ar nenori dirbti nuo tų, kurie iš ties ieško darbo. Beje, brolis mano tik 3-čiam kurse, gauna kiek daugiau nei 300€ už pusę etato. Neieškant darbo jis jau gavo dar du pasiūlymus su didesne nei MMA alga ir 0,5 etato. Taigi, tereikia stengtis dėl savęs, ne dėl kažko kito, ir gyvenimas puikus Lietuvoje.
sub 2016-05-27 15:16
Man tai čia absurdo komentaras. Buto nuoma - 200 eur absurdas. Jei neturi pinigų - nuomuojiesi prastenį/pigesnį butą. Jei tėvai neturi pinigų ir proto, tai skursta, prisigimdo vaikų, bet tada dar juos reikia išlaikyti, ir toliau skursta, o po to kaltina valstybes, vyriausybes, pabėgėlius, gėjus ir t.t. Visi kalti, tik ne jie. Eik dirbti du darbus ir gausi du MMA vienam žmogui, bus lengviau.
bahuriux 2016-05-27 15:37
Siūlai žmogui dirbti 16 valandų per dieną? O jei eitum dirbti 4 darbus gautum 4 MMA, juk paroj netgi 24 valandos? Jūs neįsivaizduojat, kokių yra žmonių po 20-60 k EUR anstoliams perduoti nes neišmokėjo greitūjų kreditų, Čia konkrečiai vienos firmos darbininkai. Arba pvz mano name išskyrus mane nei vienas gyventojas net nesuprato, kad yra maustomas dėl valdos stumiamos atkatorenovacijos kuri pabrango beveik 1:1 LTL/EUR, nes praeitą kartą kol dar buvo litai bankai nedavė kredito, dėl skolos kuri buvo netgi ne gyventojų, o savivaldybės administruojamo negyvenamo buto. Jūs įsivaizduojat, kad visi tokie protingi kaip jūs susirinkę čia gudručių forume, bet realiai 80% yra buki, aš nežinau kodėl bet taip yra. Hitleris gerai buvo sugalvojęs spresti tas problemas, jūs ir panašius metodus siūlot, na gal tik truputi humaniškesnius.
immortallt 2016-05-27 15:48
bahuriux, kas liepia daugintis kaip triušiams, kai pats savęs neišlaiko? Už jų klaidas kalta valstybė? Darbdaviai? Investuotojai? Bankai? Turbūt jie visi suėjo su žvakėmis ir stebėjo bei ragino vaikučius daryti? Kaip manot, kodėl JAV žmonės gerai gyvena? Nes darbas po 80h per savaitę, kai kuriose srityse ir po 100h per savaitę yra gan normalu. Taip, greituosius kreditus vertė imti valstybė. Į kazino eiti žmones irgi verčia valstybė. Būtent 80% yra buki ir bukui duok ką nori, jis vis tiek šūdinai gyvens. Vat kaip juos ištraukti iš to liūno, jau kitas klausimas, bet ne MMA kėlimas išeitis. Nebent siūlai kaip Graikijoje daryti, kur MMA būtų 90% vidutinio atlyginimo. Tada ekonomika šaibom išeis ir visi šūdinai gyvens.
bahuriux 2016-05-27 17:46
Ne, aš siulau perimti skandinavijos šalių, o ne graikijos ekonomikos modelį, kur minimumas nuo vidutinio atlyginimo skiriasi gal net mažiau nei 90%, dėl ištikro egzistuojančių progresinių mokesčių. Bėja o kas mums trukdo tai padaryti? Iškarto užbėgant už akiu atsakau į argumentą kad "ten žmonės yra darbštūs", nė velnio betkuris lietuvis yra 2-3 kartus produktyvesnis nei betkuris skandinavijos darbininkas ir jiems užtenka dirbti berods 7,5 valandos per dieną ir 36,5 val per savaitę, bent jau Norvegijoje taip yra, gal ir kitose taip pat. Matau kad neišeis sutarti, dėl "kairės ir dešinės" tai, sutarkim, kad nesutarsim. Pakalbėkim apie korupciją ir konkrečiai šitą istoriją. Trakim kad įrodys Masiulio kaltę, nes netikiu kad tokia akcija atrakcija daroma iš lempos, palei pletkus, ar stengiantis "pakišti". Kaip pats ir kiti "dešinieji" vertinat tokį liberalų vado poelgį (kyšio paėmimą)? Aš gerbiu jį už tai, kad iškart atsistatydino ir atsisakė neliečiamybės, pasielgė kaip tikras vakarų politikas, o ne koks ...., kiti prieš tai prisidirbę neturėjo tokių politinių "kiaušų", kaip Masiulio.
Xdmin 2016-05-27 18:24
Na kontracepcija nera pigus malonumas is tikro, ypac tam kuris uzdirba MMA ir turi tokiu islaidu kaip busto nuoma. O siaip tai jei gimdytu tik tie kurie gali gyventi neskaiciuodami tai po keliu desimtmeciu visa Lietuva sutilptu Palangos miestelyje. Lengva kritikuoti silpnesnius uz save, kai pats gavai visas salygas tobuleti ir galbut buvai auklejamas teisingai.
Arthuras 2016-05-27 23:41
Į ginčus apie MMA ir kt. nesivelsiu, nėra nei prasmės, nei noro. Bet negaliu nepasijuokt: Nepyk, na bet tu ir kosmonautas (tik neįsižeisk). Kodėl?.. Va todėl: https://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS Broliai kurmiai, paskaičiuokim. Vidutiniškai per metus darbo dienų yra ~252. Nesismulkinkim per daug, tai neturi įtakos. Per metus tūlas amerikonas išdirba 1789 valandas, 2014 metais. Man per dieną gaunasi ~7 valandos darbo. Visų pirma, tu meluoji. Žiauriai, žiauriai meluoji. Imi kraštutinumus ir rodai kaip pavyzdį. Vidutiniškai lietuvis dirba daugiau. Visų antra, nuo didelio darbo bagotas nebūsi, tik kuprotas. Nereikia dirbt DAUG, reikia dirbti kokybiškai ir gerai. O norint dirbti kokybiškai, būtinas geras poilsis. Tą puikiai parodo mano numestas šaltinis. Kuo vargingesnė valstybė, tuo daugiau aria. Apskritai, JAV gyvena gerai tikrai ne dėl to, kad daug dirba. Yra be galo daug objektyvių istorinių ir kitokių priežasčių.
jull 2016-05-28 00:23
Kada nors pabandyk surast smulku verslininka, dirbanti su didele pridetine verte kurianciais projektais, pvz., kokioj farmacijos pramonej, kur pradines investicijos i viena produkta siekia kelis milijardus. Smulkus neturi jokiu galimybiu kurti dideles pridetines vertes produktu, nes tam reikia milzinisku investiciju ir tukstanciu zmoniu darbo.
Arthuras 2016-05-28 09:21
Pamiršti IT sritį.
bahuriux 2016-05-28 20:18
Kiap jau minėjo IT sritis. Bet smulkus verslas ir neturi kurti aukštų techmnologijų, jis turi garantuoti užimtumą visiems, kad nebūtu bedarbystės ir kad gyventojai nebūtu pašalpiniai, o kąžką savo veiktu, na kad ir pvz paslaugų sfera, kažkokia neperdaug įmatri gamyba, automobilių taisymas, santechnikai, elektrikai, statybininkai ir tt. Kai neliks bedarbių, tada ir norintys dirbti "nuo skambučio iki skambuičo ir nuo avanso iki atlyginimo" bus pageidaujami stambių verslininkų ir jiems bus keliami atlyginimai, nes tiesiog nebus kam dirbti, kad nepabėgtu teks kelti atlyginimus. Panašiai Danijoj ir Suomijos yra.
sub 2016-05-30 14:10
Man ir gaila tokių žmonių, bet jie patys kalti, kad ėmė kreditus. Aš ir esu ėmęs ir išmokėjęs, kai staigiai reikėjo pinigų, čia norma. Tik prieš kažką darydamas turi pamąstyti, kad va jei imsi 1000 eur kreditą, tai atiduosi 1400 eur - man 400 eur gaila, bet kai prireikė - ėmiau viską, iš anksto paskaičiavęs, kad per 6 mėn atiduosiu, pasispaudžiau finansuose, neišlaidavau per daug - ir viskas atsistojo į vietas. Bet jei neišmoki, delsi, tada priskaičiuoja anstoliam, ir iš praktikos pažystamų žinau, kad tada ima kreditą ankstesniam išmokėti - tai taip visą gyvenimą ir moka, arba varo iš LT, kur užsienyje iš esmės niekas nepasikeičia vistiek gyvena žemiau skurdo ribos. Tu teisus didelė dalis yra buki. Tu vienas supratai apgaulę, bet ar pavyko kažką išlošt? Gal dauguma, kaip populairu LT - irgi suprato, bet kaip visada patylėjo. Jau ką ką, bet prieš biurokratus tai tylėt nereik, jie dirba mums, ne mes jiems. Kai žmonės tai įsikals į galvą, gal nebijos ir blogą žodį ne tik už nugaros pasakyti, gal tada pasidomės darbais, o ne skambiomis frazėmis priešrinkiminiuose plakatuose.
immortallt 2016-05-30 15:51
Arthuras, o tu gerai gyvenančius čia imi tuos, kurie getuose gyvena? Aš kalbu apie tuos, kurie prabangiom mašinom važinėja, baseinai kiemuose, namai po 500kv.m. ir pan., tie, į kuriuos nori visi lygiuotis, o ne žemiau vidutinės klasės, su paskolų daugiau nei turto turi. Su ne vienu pasiturinčiu specialistu iš JAV teko susidurti ir pabendrauti, kol konsultavime dirbau, darboholikai visi iki vieno. Iš vis, daug mokančiose darbo vietose jei nedirbsi 60h per savaitę, gali pamiršti darbą. Atostogų pirmus penkis metus vos kelios dienos. Aišku, jei nori gyventi kaip vidutiniokas, kas realiai toli gražu ne tai, ką matom per TV, tada taip 7-8h per dieną. sub, dauugma biurokratų tokie patys, kaip likę lietuvaičiai, kurie bamba - nieko veikti nenori, nieko nemoka, nori GAUTI daug pinigų ir tiek. Taip visiškai sutinku ir dėl poilsio, ir dėl kokybiško darbo ir t.t., bet pasižiūrėkit JAV ir pasidomėkit, kaip daug mokančiose industrijose situacija susiklosčiusi. Eiti į konsultavimą, auditą, teisę - nedirbsi 60h į savaitę - eisi lauk. Beje, o apmokamų atostogų statistiką pateikei? Kaip dėl neapmokamų atostogų? Sveikatos draudimo ir pensijos? O tai dabar kažkas neranda darbo, kas jo nori? Kažkaip dvejoju. Į darbą 900 žingsnių, per tą laiką matau ant vitrinų 3 darbo skelbimus, kur SKUBIAI ieško, ir kiek žinau, algos ten daugiau nei MMA (dviejose vietose klausiau dėl įdomumo). Ir jie jau kabo virš savaitės. Viskas ant IT, IT ir IT. O tai reikia kurti smulkųjį verslą, kad IT baigęs gerai gyventų? Ne. O kodėl dar ne visi IT dirba? Ne visi nori ir geba. Taigi ant IT neišjosi. Smulkus verslas turi siūlyti nišinius produktus, ko negali pasiūlyti stambus, o ne konkuruoti su maxima duonos ir pieno perpardavinėjime. O keisčiausia, kad tema tai visai ne ta, ir jau nueita į grybus.
Arthuras 2016-05-30 17:12
Tu taip nusišneki, kad net pats to nejauti. Visų pirma, normalus specialistas (kvalifikuotas) JAV dirbdamas normalias 8 valandas gali padoriai gyvent - ne gete (neversk ieškot įrodymų, nes vėl degsi, kaip ir su pirmuoju teiginiu). Tu pats puikiai tą supranti, bet čia tiesiog eilinį kartą mali kryptingą šūdą. Nustok tai daręs. Toliau, kaip ir Lietuvoje, taip ir JAV iš samdomo darbo kompanijoje nepasistatysi nei 500kv namo su baseinu, nei važinėsi su ypatingai prabangiais automobiliais. Nebent būsi nemažoje kompanijoje vadovaujantis asmuo. O dabar prieikim prie tos tavo 80 valandų savaitės. Aš nežinau, ar tu esi dirbęs kūrybinį darbą, bet iš tokių kliedesių, sprendžiu, kad ne. Galiu pasakyti iš savo, kaip programuotojo, pusės. Negeriant kokių nors skatinančiųjų smegenų veiklą, nešniaukiant narkotikų, neįmanoma stabiliai metų metus per dieną dirbti daugiau nei 10 valandų. Nebent dirbi tokį darbą, kuriame dirba tik rankos/įpročiai, bet nereikia kurti kažko naujo, daryti tai, ko dar nedarei. Arba fuckin imituoji darbą. Gali dirbti ir 20 valandų per dieną, tiesiog naudingos bus 4 valandos. Visa kita - šūdo malimas. Jei yra įmonių, kuriose nedirbant 60 valandų meta lauk - tai toms įmonėms vadovauja IDIOTAI PUSGALVIAI. Neišmanantys nei žmogaus psichologijos, nei vadybos pagrindų, nieko. Tokie gali vadovaut tik robotams. https://www.quora.com/How-do-you-make-p ... s-per-week Labai geri atsakymai į idiotišką klausimą. Klausimą uždavė turbūt panašus į tave asmuo.
immortallt 2016-05-30 17:23
Arthuras, o dabar nueik paskaitinėk apie Big4 accounting'e situaciją JAV Taigi, samdomi darbuotojai, kurie dirba 8h ir JAV negyvena taip, kaip lietuviai spangsta. Taigi - itin daug dirbantys gyvena gerai. Aš niekur nesakiau, kad vidutinis amerikietis gyvena gerai. Niekur nesakiau, kad vidutinis specialistas iš savo altyginimo uždirba prabangiems automobiliams ir baseinams, P.S. taip, pritariu, kūrybinio darbo >6-8h per dieną išdirbti sunku, užtai ir gauna didelius pinigus tie, kurie sugeba. P.S.S. nesiūlau skatinti dirbti po 80h per savaitę, tik noriu atkreipti dėmesį, kad ne iš nieko neveikimo turtai sukraunami.
Arthuras 2016-05-30 17:39
Pastoviai metai iš metų - niekas to nesugeba. Čia kalbant apie daugiau nei 10 valandų per dieną. Tik yra tokių, kurie sugeba imituoti...