Fenomenas, kurio nesupranta net S.Hawkingas – Donaldo Trumpo populiarumas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evil Goku 2016-05-31 13:19
Aš nei kiek nesistebiu Trampo populiarumu, tiesiog jis šneką tą, ką lengviausiai įtikinama žmonių grupė nori girdėti.
Simplicity 2016-05-31 13:30
Tokie Trumpai išpopuliarėja tada, kai viršūnės visiškai atitrūksta nuo rinkėjų. Viršūnės pradeda virti savo sultyse ir tada atsiranda svieto lygintojas, kuris kalba tai, ką nori girdėti rinkėjai. Mes Europos Sąjungoj turim lygiai tą patį- Briuselio biurokratai priiminėja tik jiems patiems suprantamus reguliavimus, o ryšium su tuo, valstybėse narėse į valdžią vis lengviau kelią skinasi radikalai ir populistai.
Anonimiausias 2016-05-31 14:20
Kai žmonės kaip avys ir savo protu nemąsto tai taip ir būna. + Dar save įtikina kad Trumpas teisus. Nes kai žmonės nori, blogų dalykų nemato, čia panašiai kaip meilė, blogų dalykų nematai pradžioje kai įsimyli... Arba kaip tos feministės Amerikoje, jau padariusios blogą vardą tam žodžiui. Fanatikės visiškos, kažkaip pažeistos arba iš tikro šriubų trūksta.
Šinšilas 2016-05-31 14:41
Ruzveltas, Čerčilis, de Golis, Techer. Jie irgi buvo populistai „radikalai“ bet didžiosiomis raidėmis įrašyti žmonijos istorijoje. Ir Trumpą išrinks, ir Mari le Pen išrinks. Mes tikrai neturime teisės smerkti amerikiečių, patys išsirinkę visi žinot ką. Paklausk savo prezidentės, kur ji buvo 1991 metų sausio 13-ąją.
immortallt 2016-05-31 15:09
Šinšilas, tikras šinšilas... Sulyginai. Trump'as nesiūlo nieko, kas skatintų ekonominį vystymąsi. Su tokia palitika JAV tiek atsiliktų, kad pasivyti JAV nebebūtų šansų.
Salubri 2016-05-31 16:50
Nematau ka daugiau rinkt. Anksciau pritariau Ted Kruzui, bet paaiskejo, kad zmona susitepus su Goldman. Sandersas komunistas, kuris suzlugdys sali. Clinton turi seded kalejime. Kas beliko?
Arns 2016-05-31 17:06
Aš nežinau ar man vienam atrodo, bet jei reiktu sudėti visus šaržus apie tipinį amerikietį, Trampas būtu vienas geriausiu viso to įsikūnijimų. Stačiokas, nebijantis reikšti savo nuomonės ir be galo mylintis ginklus. Galvojantis vien tik apie pinigus, o savuosius ne paveldėjęs, o pagal tipinę amerikietišką svajonę užsidirbo pats. Meilę savo šaliai galintis skelbti ir su JAV vėliavos trumpikėmis prieš visas televizijas. Dar iki atsirandant socialiniams tinklams nuolat kūręs pramogas, leidęs žvalgytis į jo gyvenimą ir jo reikalų aiškinimasį. Nevapantis apie aukas Afrikos vaikams ar bejėgiams šunyčiams, o kalbantis apie pinigų įdarbinimą... Manau pakankamai daug amerikiečių žvelgdami į jį mato amerikietiškos svajonės išsipildymą. Kaip ir Obama, jo populiarumas vertinamas pagal karjeros pasakojimus, o ne kalbas ką darys tapęs prezidentu. Daugumai tai įkvėpimas "jei gali jis, kuo aš prastesnis?". Ir balsuoja žmonės. Ne už tipinį elitinį atstovą su visais aukštaisiais ir giminės išrūpintais postais, o už žmogų, kuriame mato dalį savęs.
Pumper 2016-05-31 17:08
Norėjai religinio fanatiko, bet tas iškrito, nes tik ant to ir laikėsi, Sandersas matai komunistas ir nesvarbu, kad visa Europa jau gyvena taip, ką jis siūlo, Clintos mat turi sėdėti, bet jau nesvarbu, kad asmeniškai su visais bankininkais susitepus, Trumpas tinka, nes 'ne komunistas' ir, kaip pat pasakė, labai myli bemokslius (nes tik idiotai už jį ir gali balsuoti).
Pumper 2016-05-31 17:17
Lol, 40 milijonų paveldėjimas tai ne pinigai? Kur dar bendrai tėvo biznio perėmimas ir pan. dalykai, ko eilinis niekad neturės. Pats uždirbo, lol, dar pasakyk, kad 10 milijardų uždirbo, kaip pats mėgsta girtis, nors realiai gal ir 3 nėra (ne veltui slepia savo mokesčių deklaracijas, nes nenori parodyti, koks iš tikro 'biednas' yra). Pas jį viskas ant įvaizdžio laikosi, gi ne veltui vien savo vardą vertina 2 ar 2.5 milijardo ir juos prie savo turtų skaičiuoja. Klounas tas Trumpas ir tiek, puikus kandidatas "reality TV" Amerikai.
Arns 2016-05-31 17:40
O apie ką mes kalbame? Apie tai, iš kur jo populiarumas. Tai ką daro jis, daro ir tipinis amerikietis tik kuklesniais mastais ir svajoja kada iki jo lygio pakilti. Daugybė "auksinio jaunimo" perima tėvų pinigus ir patys nieko nedaro, viską gauna kaip ant lėkštutės, jei suklumpa, tėveliai sumoka. Europiniu požiūriu Trampas būtu ne iš vidurinės klasės, bet JAV sistemoje jis yra dirbantysis ir priklauso viduriniai klasei (nesvarbu kiek pinigų). Daugumai eilinių žmonių jis nėra tipinis giminės vardo iškeltas žmogus. Vien ko vertas Obamos sulyginimas su komunistu dėl jo plano, jog valstybė skurdžiams padėtu gauti bent minimalų sveikatos draudimo paketą (net pačių vargingiausių ir skurdžiausių žmonių už tai niekinimas). Europiniu požiūriu tai nonsensas, amerikiečių matais, ko neužsidirbai, to negali turėti ir reikalauti. Net paskutinis skurdžius ten rodys savo išdidumą, nors gyvens kanalizacijoj ir rinks šiukšles pakelėje. Supraskim, JAV yra kitas pasaulis, ir žvelgdamas europiniais matais jo nesuprasi. Vien pagal tai vertindamas, nieko nenumatysi.
Pumper 2016-05-31 17:51
Tai kodėl Sandersas apklausose nugali Trumpą? Nebe tie laikai, kai komunistu kažką pavadinęs iškart laimėsi, nes ir JAV keičiasi situacija, žmonės po pasaulį keliauja, ne tik savo toj JAV sėdi, mato, kaip žmonės pas "komunistus gyvena". Jau pradeda nykti komunistais per šaltąjį karą gąsdinta karta.
Rukis 2016-05-31 19:12
Vienintelis geras variantas buvo B. Sandersas, bet menko intelekto amerikonams užteko išgirst žodį socialistas ir prasidėjo visokie "Komunistas", "Antrasis Leninas" ir panašios nesąmonės. Manau ne tik JAV, bet ir Lietuvoje retas kuris sugebėtų suvokti skirtumą tarp komunizmo (SSRS, Kuba, 90'ųjų Kinija) ir demokratiško socializmo (Skandinavija).
Chronas 2016-06-02 20:17