Neįprastas chirurgo patarimas: jei palietus daiktą krečia elektra, laikas įsižeminti  (2)

Visi žmogaus organai turi elektrines sistemas, kurias veikia išorinės jėgos. Turbūt daugelis esame pajutę, kai palietus kokį nors daiktą ar kitą žmogų, mus nukrečia elektra. Tokia elektros iškrova rodo, kad mūsų organizmo sistemoje kažkas išsibalansavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam, kad žmogaus organizmas veiktų be trukdžių, reikia susigrąžinti ryšį su žeme, kitaip sakant – įsižeminti.

„Tas elektrostatinis krūvis mums kenkia, nes jis gali iškraipyti mūsų vidaus grandinių elektrinį darbą. Įsižeminimas tai nuima. Dabartiniame pasaulyje nuo elektromagnetinių trukdžių išsisukti negalime, kadangi mus supa televizoriai, kompiuteriai, mobilieji telefonai, o sienose yra laidai. Jie skleidžia elektromagnetines bangas ir trikdo mūsų normalų organizmo funkcionavimą“, – pasakojo chirurgas Gintautas Laurinavičius.

Žmogaus kūne nuolat atsiranda laisvųjų radikalų, kurių molekulių dalies išoriniame sluoksnyje trūksta vieno elektrono. Laisvieji radikalai, norėdami atgauti trūkstamą elektroną, kimba prie sveikų ląstelių ir jas sužaloja.

Bene prieš 30-40 tūkst. metų atsirado kažkokia batų forma, o iki pat antrojo pasaulinio karo batai buvo gaminami odiniais padais. Tai leisdavo žmonėms nuolat palaikyti ryšį su žeme.

„Odinis padas, ypač sudrėkęs nuo prakaito, yra laidininkas, todėl mes esame įžeminti. Žemė yra padengta nesuskaitoma galybe laisvų elektronų, todėl jie, papuolę į mūsų organizmą, kad ir per pėdas, tuos laisvuosius radikalus suriša“, – pasakojo G. Laurinavičius.

Anot gydytojo, JAV ligoninės net atlieka bandymus, tikrindamos, ar įsižeminimas – efektyvi gydymo priemonė.

„JAV yra ligoninių, kuriose atliekami eksperimentai. Vienos lovos įžemintos, kitos ne. Labai lengva matyti diabeto kontrolę. Analogiški ligoniai gauna tokią pat insulino dozę, tačiau tų ligonių, kurie guli įžemintose lovose, poreikis insulinui nieko daugiau nedarant labai ženkliai sumažėja“, – pasakojo medikas.

Pasak G. Laurinavičiaus, įsižeminimui reikalingas priemones galime pasigaminti ir namuose. Tereikia vieną laido galą prikabinti prie metalinio strypo lauke, jį per langą pravesti į kambarį, o prie kito laido galo prilituoti metalo plokštelę. Gulantis į lovą tą plokštelę įsikiškite į kojinę ir miegokite. Tačiau, jeigu nenorite miegoti su laidu kojinėje, galite nusipirkti ir specialiai įsižeminimui skirtų paklodžių.

„Amerikiečiai pardavinėja paklodes, kurių efektas toks, lyg žmogus miegotų lauke ant žolės. Nuo paklodės eina įžemintas laidelis. Naujuose butuose tokiam laidui yra specialios rozetės, tačiau galima prikabinti prie seno radiatoriaus arba išvesti laidą į lauką ir prikabinti prie metalinio strypo“, – pasakojo gydytojas.

Žinoma, griaudžiant perkūnijai, laidą geriau atjungti. Anot mediko, įsižeminimas taip pat labai teigiamai veikia žmonių sveikatą.

„Pirmas įsižeminimo poveikis – ženkliai pasikeičia miego kokybė: ryškūs sapnai, greitai užmiegama ir miegama be jokių atsibudimų. Tuo pačiu žmogus pailsi, imuninė sistema geriau dirba, o dėl to ir visos sistemos geriau dirba“, – pasakojo G. Laurinavičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Rasuolė Bauraitė
(64)
(28)
(36)

Komentarai (2)