Kodėl išsilavinimas būtinas ir vagims: per žioplumą neįkainojamas medalis nukeliavo į šiukšlyną  ()

Kas vienam – lobis, tas kitam – šlamštas. Neįtikėtina istorija Atlantoje (Džordžija, JAV): Wayne'as Smithas su 6-mete dukrele Chloe tarp šiukšlių rado olimpinį aukso medalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medalį tarp pjuvenų ir brezento skiaučių pastebėjo mergaitė. Paaiškėjo, kad tai – 1992-ųjų Barselonos olimpinių žaidynių aukščiausios prabos apdovanojimas.

„Kai dukra pakėlė jį nuo šiukšlių, netekau žado, – pasakoja W. Smithas. – Spoksojau į jį lyg pakerėtas gal 20 min.“

Vėliau buvo išsiaiškinta, kad tikrasis medalio savininkas – kanojų slalomo irkluotojas, Barselonos olimpinis čempionas Joe Jacobi. Pasirodo, jį iš buvusio sportininko pavogė prieš dvi savaites. J. Jacobi vakarieniavo restorane, tuo tarpu vagys įsilaužė į jo automobilį ir iš salono susišlavė daug vertingų daiktų. Tarp jų – ir neįkainojamą olimpinį auksą.

Kai kuriuos vogtus daiktus vėliau pavyko atgauti, tačiau medalio vyriškis nesulaukė. Taip ir būtų jo niekada nebeišvydęs, jei ne 6-metė Chloe. Beje, tokio amžiaus mergaitė nelabai suprato, kokią relikviją rado – ji pamanė, kad tarp šiukšlių surado lėkščiasvydžio (angl. – frisby) lėkštę.

Atidžiau apžiūrėjęs „lėkštę“, mergaitės tėtis tučtuojau susisiekė su J.Jacobi. Nors pats medalis surastas, nebėra dėžutės, kurioje jis buvo laikomas, ir kaspino. Tiesa, svarbiausia olimpinio čempiono komplekto dalis – medalis – pas savininką sugrįžo.

Radusiesiems olimpinis čempionas atsilygino asmeniniu vizitu, padėka ir simboline 500 dolerių premija. Taip pat J. Jacobi prižadėjo kitais mokslo metais apsilankyti Chloe mokykloje ir papasakoti, kaip ji surado pavogtą jo auksinį medalį.

J. Jacobi neįkainojamą relikviją nuolat nešiodavosi su savimi – šio įpročio jis neketina atsisakyti ir dabar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: