„Revoliucinę diagnostiką“ sukūrusios jauniausios pasaulio milijardierės fiasko: nei pinigų, nei darbo  ()

JAV sveikatos apsaugos reguliatorius mažiausiai porai metų uždraudė biotechnologijų bendrovės „Theranos“ vadovei 32 metų Elizabethai Holmes vadovauti medicininėms laboratorijoms, darančioms kraujo tyrimus, penktadienį pranešė „The Wall Street Journal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į E.Holmes taikomas sankcijas patenka ir licencijos iš „Theranos“ laboratorijos Niuarke atėmimas, piniginė bauda ir aštuonių mėnesių bendrovės valdymo draudimas. Bendrovės vadovė prisiėmė visą atsakomybę ir pažadėjo imtis kompleksinių priemonių situacijai spręsti. Laboratorija bus perstatyta iš naujo ir joje bus įdiegti aukščiausi kokybės standartai.

Dar šių metų kovą E.Holmes užėmė 154 vietą turtingiausių amerikiečių sąraše, valdė 3,6 mlrd. dolerių turtą ir buvo vadinama jauniausia moterimi milijardiere pasaulyje. Bet jau šį birželį „Forbes“ jos turtą įvertino apvaliu nuliu.

„Theranos“, kuri kūrė revoliucinį diagnostikos su kraujo pagalba metodą, skandalas prasidėjo praėjusių metų lapkritį. Ne vieną mėnesį trukęs „Tha Wall Street Journal“ tyrimas parodė, kad bendrovė teikia nepilną ir nekonkrečią informaciją apie darbą su klientais ir investuotojais. Paaiškėjo, kad laboratorija tyrimus vykdo ne su inovatyviu prietaisu, o su tipine kitų gamintojų įranga, tarkim, vokiečių koncerno „Siemens“.

2016 metų kovą JAV valdžia pradėjo tyrimą dėl bendrovės veiklos. Buvo įtariama, kad siekiant 2014 metais gauti finansavimą, buvo taikoma tyčinė apgaulė. Tada bendrovė buvo įvertinta 9 mlrd. dolerių. Jos įkūrėjai ir direktorei E.Holmes priklausė pusė įmonės akcijų. Dar studijuodama E.Holmes užsiėmė perspektyvių kraujo tyrimų technologijų plėtra. Vėliau ji metė universitetą tam, kad užsiimtų verslu ir iki pastarojo laiko buvo laikoma sėkmingiausia rinkos žaidėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(9)
(19)

Komentarai ()