Grėsmė gali slypėti visur: merginą pražudė vos vienas bučinys (Video)  ()

Viena dažniausiai pasitaikančių maisto alergijų yra alergija riešutams, nuo kurios gali nukentėti tiek vaikai, tiek suaugusieji. Ši alergija gali būti švelnios, vidutinės ar sunkios formos. Deja, gali baigtis net mirtimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvidešimtmetė kanadietė Myriam Ducre-Lemay amžinojo poilsio iškeliavo prieš ketverius metus po lemtingo bučinio. Mergina neįvertino savo žemės riešutų alergijos sunkumo ir lemtingojo vakaro metu būtinų vaistų neturėjo, praėjusią savaitę istoriją pasakojo „CTV News“.

Mergina su vaikinu linksminosi vakarėlyje ir galiausiai grįžo namo. Po bučinio Myriam ėmė stigti oro. Ji bandė naudotis astmai skirta pypke, tačiau veltui. Tuomet, ji paklausė savo vaikino, ar šis valgė žemės riešutų, kai šis patvirtino valgęs sumuštinį su žemės riešutų sviestu, mergina paprašė skambinti medikams.

Atvykęs skubiosios pagalbos ekipažas merginai bandė pagelbėti suleisdami epinefrino, tačiau rezultatas nebuvo geras. Pakeliui į ligoninę merginai sustojo kvėpavimas ir širdis, kas lėmė deguonies nepriteklių smegenims ir galiausiai mirtį.

Pasak Monrealio ligoninės Vaikų alergologijos ir imunologijos skyriaus vadovės dr. Christine McCusker, dažniausiai alergija riešutams pasireiškia 15-30 metų asmenims. Alergijos riešutams sukelta anafilaksija gali būti grėsminga gyvybei, todėl alergiški asmenys turėtų žinoti, kada ir kaip naudoti profilaktiškai vaistus bei mokėti susileisti adrenaliną (epinefriną), prasidėjus ūmiai sisteminei reakcijai.

Taip pat turėtų žinoti, kada naudoti antihistaminius vaistus. Numoti ranka į tokius pranešimus nevertėtų, mat alergiškų įvairiausiems maisto produktams, įskaitant ir riešutus, asmenų šalyje daugėja. Iš 100 vaikų maisto alergija Lietuvoje vidutiniškai serga 5-10.

Pagrindinė apsisaugojimo priemonė nekritiniais atvejais esant maisto alergijai – alergizuojančių maisto produktų pašalinimas iš raciono, o didelio jautrumo atveju svarbu vengti bet kokio kontakto, kad ir bučinio, kaip šiuo atveju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()