Darbuotojai: Lietuvoje ne grįžtamasis, o „drožiamasis“ ryšys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2016-07-13 13:26
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad drožiamasis ryšys, kaip vienintelis ryšys su darbuotoju daugelyje lietuviško kapitalo įmonių vis dar yra tikrai populiarus
lucy 2016-07-13 19:39
+1 teko dirbti tokioje įmonėje.
Rukis 2016-07-13 20:35
"Drožiamasis ryšys" tikrai vyrauja Lietuvos versle. Bet geriausias dalykas kai pamatai tokį "drožiamąjį" darbdavį sumišusį, kai pasakai kad išeisi. Pasirodo jo kartotas "nėra nepakeičiamų" atsisuka prieš jį patį. Po to matai savo darbo vietos reklamą cvbankuose pusmetį. Saldi karma
Shinigami 2016-07-13 21:54
Blogiausia, kad tas "drožiamasis" ryšys yra lietuvių kraujyje, o ne verslininkų. Nes verslininkai ir ateina iš lietuvių tautos. Dėl to jis ne tik versle yra. Kad ir prieš keletą metų buvęs populiarus "ubagų karalius" kuris visus ubagus "išdrožė", perėjo per valstybines "kėdes" kyšiais prisirinko kiek galėjo. Pardavė ką galėjo ir visus kitus ubagus paliko ant ledo. Ir jis tikrai ne verslininkas.
Arthuras 2016-07-14 00:05
Tas "drožiamasis" ryšys bujoja dėl to, kad tam yra palanki terpė. Tarkim, Vilniuje terpė mažiausiai palanki - daug darbdavių, nemaži atlyginimai, auganti ekonomika, sveika konkurencija. Lietuvos provincijoje (viskas, išskyrus Vilnių), ta terpė labai palanki. Didžiausi darbdaviai įsikūrę nuo Nepriklausomybės atkūrimo, jų išstumti praktiškai neįmanoma. Konkurencijos tarp darbdavių nelabai yra. Todėl ir gali drožti. Natūralus rinkos dėsnis. Jei galiu - tai kodėl gi ne?..
PCP 2016-07-14 09:51
Na ir kaip bebūtų vienintelis būdas tą pakeisti - tai šalinti priežastį o ne pasekmes. T.y didinti darbo vietų skaičių. T.y net net ne didinti, o netrugdyti joms kurtis. O tai daryti būdas vienintelis - lengvinant salygas verslui ir įdarbinimui. Tokiu būdu žmogui jokie darbo kodeksai bet nebūtų įdomūs ar reikalingi, nes jis tuoj pat be vargo susirastų naują darbą. Dabar gi - ypač mažesnei įmonei, sprendimas įdarbinti žmogų, dėl visų prisiimamų įsipareigojimų VMI, SODRAI, ir pačiam darbuotojui, prilygsta vedyboms arba įsivaikinimui, ir priimimas tik tada kai jau išsunkti visi įmanomi resursai ir kitaip neįmanoma, o kai jau priima, tai stengiasi iš to žmogaus išspausti kiek įmanoma kad neduok dieve nereiktų samdyti antro. Priežastis ir pasekmė. Bet kažin ar už minimumą dirbantys, ir kiti socialistinių pažiūrų drožiamieji tai supras ir nustos balsuoti už tai už ką jie balsuoja.