Vairuotojai galės lengviau atsipūsti – bus atleisti nuo vienos prievolės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

atskalūnas 2016-07-21 09:22
Ačiu vidaus reikalų ministerijai, kad pagaliau priėmė tokias pataisas, kam išvis tie popieriai, užtektų tik asmens dokumento, ar net asm, koda pasakyti, ar tik piršto anspaudą nuskanuoti, taip maziname popieriaus sunaudojimą , saugom gamtą.
Pasaka 2016-07-21 09:32
Vyriausybė tegul šikna krapšto jei nežino kur špygas kišti. Kaip bus galima įforminti nors mažiausią auto įvykį, be dokumentų. Vėl kviesti dėl menkiausio mažmožio policija, o jau tada ir papildoma bauda garantuota už įvykį.
Creatium 2016-07-21 09:52
Galėtų žengti ir toliau - įteisinti e-pažymėjimus, pvz. telefonuose.
Nerkus 2016-07-21 10:24
Man irgi toks klausimas kilo, nors gal sprendimas bus paprastas. Gali būti taip. Jei eismo įvykio kaltininkas aiškus, tai jis vistiek turi turėti bent jau ID kortelė. Užpildot dokumentus, įrašot to asmens duomenis iš kortelės ir kaltininkas viską perduoda savo draudikui. Jei kaltininkas neturi teisių, bet turi draudimą, tai tada tegul pats draudimas aiškinasi. Bet kaip sužinoti ar jis turi draudimą, tai jau sunku pasakyti. Gali pasakyti, kad turi, užpildyti dokumentus ir viskas. O paskui tau pačiam reiks ieškotis kaltininko.
pilietis 2016-07-21 10:27
Taigi raso, kad asmens tapatybes dokumenta privales turet. Logiska, kad perteklinis reikalavimas veziotis kruva popieriu, kai policija turi visas galimybes visa info patikrint online.
namaste 2016-07-21 10:33
Na čia sąlyginis dalykas. Karta teko važiuot iš Panevėžio į Klaipėdą anksti ryte ir gyvenvietėj šiek tiek viršyti greitį. Kol pareigūnai rašė protokolą, praėjo grubiai 45 minutės, nes jiems niekaip nesisekė prisijungti prie duomenų bazės ir patikrinti ar turiu galiojančių nuobaudų, sako "internetas netraukia", vienu metu net norėjo į kitą vietą pavažiuoti. Tai jeigu kas kartą man reikės kaimo vietovėse sugaišti po pusvalandį kol mano dokumentus tikrins, tai gal aš gal geriau su savim pasivežiosiu.
Galonas 2016-07-21 10:50
Sveikintintina. Paprastiems žmogėnams tai gerai, bet policininkam tai užuojauta. Na jei bus visose mašinose įrengta automatinė numerių nuskaitymo sistema ir ten matys visus duomenis apie mašiną ir savininką tai gerai, bet jei reiks kaip dabar po 10min tikrint visus duomenis rankiniu būdu sistemoje, tai vargelis jiems. Dar idomiau kaip išpręs interneto trūkumo ir serverio lūžimo problemas, pagaus su vogta mašina ir paleis jei negaus duomenų iš serverio?
hamann 2016-07-21 11:44
Labai sveikintina iniciatyva. Šiaip šita sistema jau veikia n metų, tik nebuvo įteisinta. Mane prieš kokius 5 metus buvo sustabdę reido metu, su svetimu automobiliu, neturėjau nei savo asmens dokumento, nei automobilio dokumentų. Viską patikrino duombazėje, paklausė kieno automobilis, paklausė kelis klausimus mano asmenybei nustatyti, įspėjo kad vežiočiausi dokumentus ir palinkėjo gero kelio. Nereiks ieškotis kaltininko. Kaip ir nereikia dabar, jei kaltininkas būna išgėręs jo draudimas automatiškai negalioja. Nukentėjusysis vistiek gauna išmoką iš draudimo, o tada jau draudimas teismo keliu išsiieško iš kaltininko.
immortallt 2016-07-21 13:30
Pradėtų sodinti vairuojančius išgėrusius, bausti teisių atėmimu ir kalėjimu chuliganiškai ir pavojingai aplinkiniams važinėjančius. Atiminėtų teises iš šalutinių lekiantiems - tada galėčiau lengviau atsipųsti.
Stipa 2016-07-21 16:36
Jo? Nes kažkokiam debilui pareigūnui nepatikai tai jis tave gali į cypę pasodinti? Chuliganišką vairavimą jie beveik už betką gali tau pripaišyti. Draugas padarė žioplą klaidą ir neteko 3 mėnesiams teisių, tai dar jį ir pasodint reikėjo? Ar dabar tiesiog visiems imti ir nebevažinėti, nes žmogus daro klaidas? Nešneku apie girtus, bet už chuliganišką tai atsiprašau turi truputi labiau savoką apibrėžti reikėtų, o ne vadovautis menstruacijų metu svyruojančia nuotaika chuliganiško vairavimo nustatymui.
Sebastianas 2016-07-21 16:50
Mano supratimu chuliganiškas vairavimas yra toks, kai sukeli pavojų sau ir kitiems eismo dalyviams savo vairavimo stiliumi.
Creatium 2016-07-21 22:40
Irgi per daug palaida. Posūkio nerodymas tai juk sukelia pavojų aplinkiniams. Bet chuliganišku vairavimu (jeigu neparodomas viena kartą) to nepavadinsi...
immortallt 2016-07-22 08:15
O kaip tau lenkimas per kelkraštį ir kelio užkirtimas lekiant 90km/h mieste? Posūkio nerodymas nesukelia pavojaus aplinkiniams.
Sebastianas 2016-07-22 09:28
Nežinau, žinok. Man posūkio nerodymas asmeniškai tik nervus kainuoja, kai pradedi keiktis rusiškais ir angliškais keiksmažodžiais ant priekyje važiuojančio žmogaus. Nesakyčiau, kad posūkių nerodymas yra pavojingas, nebent prisiplakęs važiuoji prie automobilio, kuris nerodo posūkio (bet čia jau tada ir tavo problema yra).