Jokios magijos, paprasčiausia medicina: kodėl reikia saugotis spjūvio į veidą - policininkei jis kainavo gyvybę  (1)

Ukrainietė policijos pareigūnė Arina Koltsova, 35, pirmadienį mirė dėl patirtų komplikacijų. Moteris sunkiai susirgo po to, kai sulaikytas nusikaltėlis Naujųjų metų dieną spjovė jai į veidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareigūnės kolegos tikina, kad sulaikydama įtariamąjį ji nežinojo, jog šis serga tuberkulioze. Dėl šios priežasties spjūvį į veidą gavusi moteris pernelyg nesunerimo.

Deja, neilgai netrukus ji suklupo darbo vietoje, pranešė theladbible.com. Sąmonės netekimas darbovietėje paskatino Ariną kreiptis į gydytojus, kurie diagnozavo ligą, pirmiausia paveikiančią plaučius.

Sužinojusi, kuo apsikrėtė, moteris pradėjo gydymą, tačiau buvo per vėlu. Pareigūnas Mihailas Kindrakevich Naujųjų metų dieną dirbo kartu su Arina. Vyras tikino, kad po incidento moters sveikata ėmė prastėti, kol galiausiai ji darbo vietoje neteko sąmonės.

„Jai buvo skirtas ir pritaikytas gydymas. Arina buvo maitinama per lašelinę. Prieš mirtį ji neteko daug svorio“, – prisiminimais pasidalino pareigūnas. Jos policijos departamentas moters socialiniame tinkle viešai paskelbė užuojautą.

Kol kas yra neaišku, ar pareigūnei į veidą spjovęs vyras sulauks baudžiamosios atsakomybės.

Užsikrėtus tuberkulioze, simptomų gali ir neatsirasti, nes organizmas sugeba inaktyvuoti mikobakterijas ir jos lieka organizme neaktyvioje būsenoje nesukeldamos jokių simptomų.

Aktyvi tuberkuliozė gali pasireikšti iškart po užsikrėtimo arba po daugelio metų aktyvavusis tuberkuliozės bakterijoms. Aktyvios tuberkuliozės metu atsiranda būdingi klinikiniai simptomai, sergantysis gali užkrėsti kitus.

Tuberkuliozei būdingos įvairios klinikinės formos. Tuberkuliozė kiekvieną organizmą paveikia skirtingai. Vieni atvira jos formą serga pakankamai ilgai, kitiems dėl tam tikrų sveikatos veiksnių tai gali tapti palyginti greitos mirties priežastimi. Ypač jei imunitetas silpnas.

Manoma, kad tuberkuliozės mikobakterijomis yra infekuota daugiau kaip trečdalis pasaulio gyventojų, iš jų net 8-10 milijonų serga aktyvia tuberkulioze.

Nepaisant naujų gydymo metodų, apie 2 milijonai miršta. PSO Europos regioninis biuras Lietuvą priskyrė Europos šalims, kuriose ši liga labiausiai paplitusi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(36)
(5)
(31)

Komentarai (1)