Būna ir taip: apie vagystę norėjęs pranešti kinų turistas atsidūrė pabėgėlių centre  (1)

Turistas iš Kinijos, atvykęs į Europą, susidūrė su kurioziška situacija. Vyras dvi savaites praleido Vokietijos migrantų namuose, mat vietoje to, jog praneštų apie vagystę, per klaidą kinietis kreipėsi dėl prieglobsčio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos mėnesį iš Dortmund miesto kinietis kartu su kitais turistais autobusu atvyko į hostelį.

31-erių kinietis, nemokantis nei vokiečių, nei anglų kalbos, norėjo pranešti apie Štutgarto mieste pavogtą piniginę. Tačiau vietoje to, jog kreiptųsi į policiją, turistas užsiregistravo kaip migrantas. 

Vyras nesipriešindamas sutiko, jog pareigūnai iš jo paimtų pasą ir vizą bei paimtų pirštų antspaudus. 

Taip pat buvo patikrinta vyro sveikata. Kiniečiui taip pat išduoti visi dokumentai, kurie suteikiami imigravusiems į Vokietiją. Vyras pamaitintas migrantų namuose, jam taip pat duota pinigų išlaidoms.

Migrantų namuose kinietis praleido dvi savaites. Tiesa, galiausiai kiniečių restorane netoli migrantų namų Duelmen savivaldybėje netoli Dortmund miesto turistas surado vertėją, kuris padėjo išspręsti painiavą.

Išsiaiškinus tikrąją situaciją, buvo sustabdyta kiniečio paraiška dėl prieglobsčio, ir turistas pagaliau galėjo tęsti savo kelionę po Europą.

„Biurokratinė mašina įtraukė jį savo krumpliaračiais, iš kurių jis negalėjo taip greitai ištrūkti“, – aiškino naujienų agentūrai DPA Vokietijos Raudonojo Kryžiaus labdaros įstaigos tarnautojas Christophas Schluetermannas.

Kaip rašė vokiečių žurnalistai, pats kinietis neatrodė piktas. Jis tiesiog sakė, kad Europą įsivaizdavo kitokią.

Šis nesusipratimas nebeatrodo toks keistas, kai sužinai, jog pernai Vokietija priėmė net 1,1 milijoną migrantų ir pabėgėlių. Tai šalies biurokratams kelia milžiniškus iššūkius.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(16)
(0)
(16)

Komentarai (1)