Pokyčiai: „Estrella“ traukiasi iš Lietuvos, gamybą stabdo ir „Coca-Cola“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Blinda 2016-09-02 14:09
Taip teisingai, lietuvoje vien tik Maximos apsimoka.
Xdmin 2016-09-04 11:00
Nemanau, kad del darbuotoju atlyginimu pasitrauke, nes jie mokedavo atlyginimus, kuriuos normalu gauti Kaune ar net Vilniuje. Gal kazkas kisdavo pagalius i ratus, isejo ramesnes vietos ieskoti.
Arthuras 2016-09-04 17:08
Kaip tu manai, dėl ko Barclays ar WU dirba Lietuvoje?.. Lygiai dėl tos pačios priežasties - darbo jėgos kainos/kokybės santykio. Kai tas santykis kitur pasidarys palankesnis - šios įmonės taip pat teps slides. Arba bent jau susimažins čia dirbančių asmenų kiekius. O kad bėga tokios įmonės - yra blogai. Lietuvos provincija ir šiaip jau - merdi. Tokios įmonės yra palyginus labai socialiai atsakingos, moka nemažus atlygius. Palyginus su lokaliais "viarslynykais" - rojus. Nemanau, kad tose gamyklose dirbo labai aukštos kvalifikacijos darbuotojų. Spėčiau, jog didžiosios dalies drabuotojų kvalifikacija - vidutinė. Pakankamai nekvaili, kad sugebėtų adaptuotis kitoje valstybėje, bet tikrai ne tokie paklausūs darbo rinkoje, kad lengvai susirastų tokį pat darbą. Todėl taip, aš irgi manau, kad tie darbuotojai - emigruos. Galbūt ne visi, bet nemaža dalis. Ir taip, mes vis dar esame pigios darbo jėgos šalis. Situacija kitokia Vilniuje, Kaune. Visur kitur - kapeikos, lyginant su Vakarų valstybėmis. Jei tokia gamykla būtų pasitraukusi iš Vilniaus, tai tuomet ir aš spėčiau, jog dėl to, kad pabrango darbo jėga. Kai traukiasi iš provincijos - tai priežastys tikrai ne čia. Mano asmenine nuomone, tokių gamyklų ir įmonių Lietuvos provincijai - reikia. Tai yra vidutinės kvalifikacijos darbai. Nereikia spangt apie utopiją - jog visi Lietuvos piliečiai dirbtų tik pačios aukščiausios kvalifikacijos darbus. Tai turi būti siekiamybė, bet tai nereiškia, kad žemesnės kvalifikacijos darbus siūlančias įmones reikia mėtyt laisva ranka. O dar juokingiau, kad kai kurie čia įžiūri "teigiamų" dalykų, jog tokios įmonės pabėga Sakyčiau reikia skubiai aiškintis, kokios buvo tikrosios priežastys, kurios nulėmė, jog tos įmonės pabėgo. Kitaip dar ne viena pabėgs ir užsidarys. Nuo to niekam geriau TIKRAI nebus.
Simplicity 2016-09-04 18:14
Apskritai, reikia baigt spangt, kad "juodi" darbai ir juos dirbantys asmenys Lietuvai yra nereikalingi. Vakarų Europoj pilna sandėlių, gamyklų ir įmonių, kur yra mokamas tas pats plikas tenykštis MMA. Dirba ne tik vietiniai, bet ir ekonominiai migrantai. Šiaip, bet kokių darbo vietų mažėjimas yra blogai, nes bedarbiai ne tik nemoka jokių mokesčių, bet dar ir yra išlaikomi kitų mokesčių mokėtojų. Plius, jie iškrenta ir iš vartotojų- nuostolis paslaugų ir pramogų sektoriui.