Už patirtą 167 traiškomųjų smūgių košmarą Niujorko metropolitene vyriškiui sumokėta 10 mln. dolerių kompensacija  (14)

O buvo viskas taip: vyras netyčia įsmuko į plyšį tarp metro vagono ir perono. Kai tai įvyko, automatiškai įsijungė apie toną sveriančios platformos, kuri turėtų sujungti peroną su vagono durimis, sistema. Mėgindama užverti plyšį tarp vagono ir perono (ir nereaguodama į jame įstrigusį keleivį), sunkiasvorė platforma bukais smūgiais vyriškį traiškė apie 15 minučių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Niujorko metropolitene privažiuoja ir sustoja požeminis traukinys, mechaninis balsas kartais informuoja, kad keleiviai pasisaugotų plyšio tarp vagono ir perono. Nes praradus atidumą, į jį galima įsmukti. O įsmukusįjį gerą ketvirtį valandos taranuos perono platforma.

Kaip tik taip nutiko Maiklui Dionui 2010-aisiais, informuoja DNAinfo. Kai metro linijos Nr. 4 sąstatas sustojo Union Square stotyje, vyriškis per klaidą įsmuko į maždaug pusės metrų gylio plyšį tarp perono ir vagono. Įvykiai toliau pradėjo rutuliotis kaip vienoje iš kruvinojo žanro Stepheno Kingo siaubo romanų.

"M. Dionui pamėginus pačiam išlipti iš plyšio, automatinis platformos prailginimas užstrigo, ir ėmė pakartotiniais smūgiais traiškyti tarp vagono ir perono įsmukusį žmogų. Jo kūnas tapo savotišku pleištu platformos trapo sistemai. Ji M. Dioną smūgiavo 167 kartus.

Egzekucija tęsėsi apie ketvirtį valandos, mat nebuvo jokio avarinio išjungimo mygtuko ar sverto. Metro linijų darbuotojai apie penkiolika minučių bejėgiškai baisėjosi plyšyje įstrigusio nelaimėlio kančiomis, kuris neprarado sąmonės ir klykė iš skausmo."

Incidento metu M. Dionui buvo sulaužyta 12 šonkaulių, dubens kaulai, prasidėjo intensyvus vidinis kraujavimas, trūko žarnynas, blužnis. Per savaitę po nelaimės jam buvo atliktos net penkios operacijos.

Ir tai – ne viskas. Dėl patirto siaubo M. Dioną kamavo košmarai, panikos priepuoliai, išsivystė nerimo sutrikimas. Vyriškis negalėjo dirbti beveik 9 mėnesius – jam teko išeiti iš savo darbovietės dėl patirtų traumų.

Teismas nusprendė, kad tarpas tarp platformos ir perono buvo didesnis nei derėtų, be to, nebuvo trapo sistemos avarinio išjungimo mechanizmo. Po šio incidento metropolitene buvo įrengtos papildomos saugumo priemonės.

Nukentėjusiajam teismas priteisė 10 mln. dolerių  kompensaciją. Metropolitenas ketina skųsti nuosprendį, motyvuodamas tuo, kad vyriškis incidento metu buvo apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(41)
(3)
(38)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: