Kinijoje pradingęs JAV studentas buvo pagrobtas Š. Korėjos agentų: dabar moko patį diktatorių Kim Jong Uną  ()

Davidas Sneddonas Kinijoje dingo 2004 m., kai jam buvo 24-eri. Po amerikiečio studento dingimo Kinijos valdžia pranešė, kad labiausiai tikėtina, jog jis žuvo keliaudamas po kanjoną pietinėje šalies dalyje. Tačiau nežiūrint šių spėjimų ir paieškų, jo kūnas taip niekada ir nebuvo rastas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galiausiai studentas paskelbtas kaip mirusiu. Tačiau dabar Japonijos žiniasklaida paskelbė, kad jis rastas gyvas kaimyninėje Šiaurės Korėjoje, turi žmoną ir du vaikus, rašo ibtimes.co.uk.

Turbūt būtų sunku patikėti, kad savo valia jaunas amerikietis pabėgtų į uždariausią pasaulio valstybę, gyvenančią skurde ir teororo baimėje. Skelbiama, jog taip ir nebuvo. Pasak pranešimų, Prieš 12 metų jį pagrobė Šiaurės Korėjos pareigūnai ir išsivežė į savo šalį.

Kodėl Š. Korėjos pareigūnams prireikė jauno amerikiečio? Tikrai ne branduolinio ginklo kūrimui - pasak žiniasklaidos, pagrobtas amerikietis įdarbintas anglų kalbos mokytoju ir iki šiol tuo užsiima. Pasak pranešimų, vienas jo mokinių buvo ir šalies vadovas Kim Jong Unas.

Šiuose tvirtinimuose logikos yra - D.Sneddonas, buvęs mormonų misionierius, laisvai kalba korėjietiškai, o Kinijoje studijavo mandarinų kalbą. Tad jam būtų visai paprasta mokinti užsienio kalbos vietinius korėjiečius.

Choi Sung-yong iš Pagrobtųjų šeimos sąjungos Pietų Korėjoje teigia, kad D.Sneddonas yra vedęs šiaurės korėjietę ir su ja turi du vaikus.

Pasirodžius šiai informacijai,  D.Sneddono tėvai pranešė, kad JAV valstybės departamentas susisiekė su jais ir pažadėjo atnaujinti jų sūnaus paiešką.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(3)
(33)

Komentarai ()