Kaip Šiaurės Korėja tapo pasaulio metamfetamino centru

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2016-08-17 19:29
Įdomiausias faktas šiai dienai tai,kad šalis kurioje 70% gyventojų badauja (jai žiniasklaida neperdeda) yra iškovojusi jau 14 olimpinių medalių, dar žinoma reikia atmesti visus konclagerių kalinius, 50% narkomanų, bei rėžimui nepatikimus asmenis. Ir iš tos mažos saujelės šitiek medalių? Sakyčiau neįtikėtina..
sangvinic 2016-08-17 22:50
Tikrai nežinojau iki šiol, kad Šiaurės Korėja - šalis - narkotikų tiekėja. O dėl Olimpiados - tai gal todėl ir laimi, kad visi "užstimuliuoti"?
Rukis 2016-08-17 23:55
gyvena šlovėje (Maistas, vanduo, nemokamas būstas ir kiti patogumai už indėlį į "liaudies garsinimą") arba gatvės purvas. Ten iš sportininko reikalaujama daug ir investuojama į jį kaip į branduolinio ginklo programą
punktyras 2016-08-18 00:20
JAV 70% žmonių turi viršsvorį/nutukę, ir laisvės atėmimo vietose santykinai daugiausiai. kaip jie sugebėjo laimėti medalių tiek? Kyla klausimas, ką laikysime maža saujele? 30% nuo 25 milijonų bus 7,5 mln. Jei už nesistengimą gali pakliūti į konclagerį ar į tuos 70%, kurie neprivalgo, kad būtų galima kovoti olimpiadose, ar jei nori pamaloninti kurį nors Kim Cheną, esu tikras, motyvacija stengtis nebloga.
T 2016-08-18 07:54
Manau Š. Korėja nukopijavo TSRS sportininkų ugdymo struktūrą. Tais laikais buvo taip: visi mokiniai turėjo užsirašyti į sporto būrelius. Žinoma, kas nesirašė, tai nieko tam nedarė, bet daug mokinių juos lankė. Viena šachmatuose pasiekusi moteris pasakė, kad visi turėjo užsirašyti į sporto būrelius, o jinai nenorėjo nei bėgioti, nei kaip kitaip fiziškai sportuoti, tai užsirašė į šachmatus. Paskui perspektyvus žmonės buvo perkeliami į daugiau profesionalius sporto būrelius. Dar buvo sporto mokyklos - internatai, kur mokiniai mokėsi, gyveno ir sportavo. Taip laikais TSRS pastoviai Olimpiadose surinkdavo daugiausiai medalių. Pasižymėję sportininkai nemokamai gaudavo butus, paskyras automobiliams. Kaip TSRS valstybėje profesionalaus sporto oficialiai nebuvo, tai sportininkai buvo įrašomi kaip darbininkai ar tarnautojai į visokias gamyklas, kuriuose gaudavo algą, nors juose nedirbo. Pačios stipriausios komandos dažnai buvo sudarytos iš lygtai kariškių. Iš tikro ne kariškių, o prie kariuomenės prirašytų sportininkų, kurie net turėjo kariškių uniformas ir visokius laipsnius.