Estonia sucks! Kodėl visa oficialioji Estijos pažanga - tiesiog didelis muilo burbulas (Audio)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

obuglas 2016-11-28 11:48
kas liečia duomenų teikimą (arba e.valdžią), tai realiai (ne deklaruojant) Estija nuo Lietuvos atsilieka gerai 5 metais. T.y. Lietuvoje gyventojas, verslas gali gauti daugiau jam reikalingos informacijos, duomenų elektroniniu būdu, negu Estijoje. Rašau iš patirties, nagrinėjome galimybę perkelti sukurtą paslaugą iš Lietuvos į Estiją (tikėjome, kad Estija yra labai išsivysčiusi e.valdžia), deja reali situacija tokia, kad valstybiniai registrai Estijoje tiesiog neturi galimybės teikti duomenų webservisais - vienintelis būdas fizinis.
lindemann 2016-11-28 12:42
Flameris Man tai smagu, kad arogantiškasis mokytojas aka Baltijos tigras aka Lietuvos "homo sovieticus" Respublika tapo mokiniu ir dabar jau turi mokytis iš "lėtųjų" estų. Estija- puikus pavyzdys, kad iš ilgalaikės okupacijos ištrūkus, visgi galima atsikratyti okupanto primestų įpročių, gyvenimo būdo ir pasukti vakarietišku keliu. Šaunuoliai.
mch0lic 2016-11-28 15:40
Kokia ji nepažangi, bloga ir t.t. bebūtų, vis tiek MMA ir vidutinis didesnis nei pažangioje lietuvoje...
immortallt 2016-11-28 15:53
Kaip ir kainos.
vanduo4 2016-11-28 16:39
Gal autoriui reiktų aspilankyrti pas psichologą? Tai nereikės taip skųstis? Neseniai vienas jau buvo, kur rašė apie niūrią pasulio ateitį - atseit nėra aiškios vizijos. Žiūrėk čia dar vienas.
Ar_as? 2016-11-28 17:03
). Gal dėl to, ką rašo autorius? Dėl to, kad estas išdižiai eina pas darbdavį derėtis dėl algos, o estą garbinantis lietuvis, apsikabinęs darbo kodekso nuostatą "silpnesnioji darbo santykių šalis" eina prašyti išmaldos? Kai savivertė šūdina, tai koks gali būti išroinis vertinimas/įvertinimas ir jo išraiška (darbo užmokestis)? (jau nekalbant apie mentaliteto sąlygotus juodosios rinkos ir vokelių atlyginimų skirtumus, kurių kaip ir nepamatuosi...) Seniai tenka turėti su estais reikalų, ir jų "pranašumai" yra trys: 1. Pasitikėjimas savimi, net kai užpakalis nuogas, peraugantis į pasipūtimą, kuris dažnai pasireiškia kaip visiškas nesugebėjimas pripažinti klaidų. 2. Glaudūs ryšiai su Suomija ir jos investicijos (pradedant nusigėrimo savaitgaliais, baigiant pramone). 3. neskalbimas savo užnešiotų triusikų viešai, ko pasekoje lietuviam varva seilė "kaip estai gerai tvarkosi". Niekas nesako, kad pas juos viskas yra blogai. Tikrai yra ko ir pasimokyti (ir kaip daryti, ir kaip nedaryti), bet nereikia suskysti ir barstytis galvos pelenais, nes vidutinis užmokestis aukoms visada bus mažesnis nei darbuotojams.
Shimelis 2016-11-28 19:31
Ka jie padare isties gerai, tai isbuozino visus sovietinius nomenklaturininkus is valdzios aparato. Negana to, netgi pilietybes nedave, tik leidima gyventi, be teises balsuoti. Jeigu Lietuva butu paklausius to seno ozio ir pasukus tuo paciu keliu, sendiena nereiketu is vis su kazkuo lygintis
DarkNRG 2016-11-28 23:59
Jei Estonija sucks, tai ka apie Lietuva kalbet tada.
Ar_as? 2016-11-29 17:25
Kažkaip baisu, kai žmogus vienoje vietoje tiek daug netiesos surašo... 1. Jei tik kas būtų tam senam ožiui leidęs (pirma fakto klaida - jis tuomet dar gan jaunas ožys buvo), jis tikrai būtų padaręs kaip Tamsta svajoji, tiesiog jo tokios pažiūros buvo ir yra. Kitas dalykas, kad aplinkybės neleido. Bet čia nieko, visi turi teisę žinoti, kas kolūkius sugriovė.... 2. Pilietybė neturėjo nieko bendro su "nomenklatūra", kurios reikšmės akivaizdžiai nežinai (antra fakto klaida). Ji buvo teikiama/neteikiama visų pirma kalbiniu/tautiniu pagrindu. Norite pasakyti, kad Lietuva atsilikusi, nes rusakalbiams gyventojams suteikėme pilietybę? Rimtai? FTW! 3. Tos pilietybės neteikė, nes sąlygos buvo ir yra kardinaliai kitokios nei Lietuvoje. Tiek Estijoje, tiek Latvijoje rusakalbių procentas buvo (ir yra) ne procentais, bet kartais didesnis negu Lietuvoje. Pilietybės jiems neteikė.neteikia, nes bijojo/bijo, kad jie prabalsuos už prisijungimą prie motulės Rusijos. Lietuvoje tokios grėsmės nebuvo ir nėra (net ir dzarbo parciją renka ne rusakalbis Vilnius, bet tautiško grynumo kėdainiai ir tautiškai grynas kaimas, kaip beje ir kitas žydrųjų valstiečių partijas). Bloga, kai šiuolaikinis jaunimas prisigaudęs užstalėje girtų dėdžių ir tetų politinių nusišnekėjimų prikurpia dar savo išvadas ir tokį nuomonės subproduktą mėto į interneta su pretenzija į tiesą, kai geriausiu atveju išeina nebent "teisibė".
rwc 2016-11-29 23:24
O tai tą, kad jei tokie niurgzliai kaip tamsta vieningai išemigruotumėt ir neatsigręždami braškes skintumėt užuot čia burbuliavę, tai mes aiškiai pamatytumėm, jog net ir be estoncko pasipūtimo niekuo už juos ne prasčiau gyvenam. Ir jei jau taip Lithuania sucks, tai ką kalbėt apie Bulgariją, Albaniją, Rumuniją?
sub 2016-11-30 12:54
Ką žiauriai gero davė kolūkiai, ko negali duoti ūkininkai? Bent vieną logišką paaiškinimą norėčiau perskaityti.
immortallt 2016-11-30 16:49
Vogti buvo lengva iš kolūkių. Iš ūkininko pabandyk pavogti! Momentaliai šunis užsiundys ar iš druskinio subinėn gausi! Nėra visiškai teisybės! Pamirštat visą Afrikos žemyną (su keliais miestais išimtimis), didžioji dalis Azijos, didžioji dalis P.Amerikos ir Meksika iš Šiaurės amerikos - vidutiniškai ten žmonės gyvena daug prasčiau nei Lietuvoje.