55 % „Istorijos pabaiga“ sugrįžta - kokie išrinktieji iš negyvų voverių gers stipriausią pasaulio alų?  (5)

Škotijos alaus gamintojas „BrewDog“ yra garsus tuo, kad gamina stipriausią pasaulyje alų, turintį net 55 % alkoholio. Žinoma, tokia kompanija negali būti labai rimta, todėl savo neįtikėtinai stipraus alaus rūšims gamintojas suteikė ir juokingus pavadinimus: 55 % „The End of History“ („Istorijos pabaiga“), 32 % „Tactical Nuclear Penguin“ („Taktinis atominis pingvinas“) ir 41 % „Sink the Bismarck!“ („Nuskandink Bismarką!“). Siekdama atsilyginti ištikimiausiems savo fanams, „BrewDog“ paruošė alų išskirtinėje pakuotėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skamba išties keistai. Kita vertus, to ir reikėjo tikėtis. 55 % „The End of History“ alus pirmą kartą buvo pagamintas dar 2010 m., bet tada parduota vos dvylika butelių. Šįkart aludariams prireikė šiokios tokios visuomenės pagalbos, nes „BrewDog“ planuoja pasistatyti naują alaus daryklą Kolumbe, Ohajo valstijoje, kur neseniai panaikintas draudimas gaminti itin stiprų alų. „BrewDog“ sukūrė sutelktinio finansavimo puslapį ir surinko net 19 mil. svarų sterlingų investicijų.

Atsilyginti dosniausiems investuotojams nuspręsta originaliu būdu – trumpam sugrąžinant „The End of History“ alų. Pavadinimas šiam neeiliniam gėrimui suteiktas semiantis įkvėpimo iš Francis Fukuyama veikalų. Ypatingai didelis alkoholio kieksi išgautas natūraliais būdais – sudėtingų procesų metu stiprus šviesus Belgiškas elis buvo sumaišytas su Škotijos aukštumų augalais ir ėgliauogėmis.

Savaime aišku, tiksli receptūra yra „BrewDog“  paslaptis. 2010 m. buvo teigiama, kad tai paskutinis „BrewDog“ bandymas sukurti stipriausią alų pasaulyje, todėl buvo manoma, kad tuo istorija ir baigsis. Visgi, šiemet jam buvo lemta sugrįžti. Vėlgi, labai trumpam.

„BrewDog“ vadovai pasakoja apie „The End of History“ ištakas

2010 m. „The End of History“ buvo išpilstytas į butelius, įdėtus į voverių ir šermonėlių iškamšas. Ši tradicija sugrįžta su pačiu alumi. Patys dosniausi investuotojai gaus  po „The End of History“ butelį, įdėtą į, kaip teigiama, kelyje žuvusių gyvunėlių kūnus. „BrewDog“ savininkai teigia, kad net tie, kurie neturi galimybės investuoti 20 tūkst. JAV dolerių (tai yra minimali suma, kurią investuojant galima tikėtis gauti išskirtinį kailiniuotą „The End of History“ butelį) vis tiek noriai prisideda prie naujojos daryklos statybų.

Alaus darymo technologijos yra apgaubtos įvairių paslapčių bei mitų.  „BrewDog“  teigia, kad tie, kurie nusrpęs pasimėgauti viena iš jų itin stipraus alaus rūšių, tai turėtų daryti atsakingai. Gyvūno iškamša yra bene labiausiai neįprasta pakuotė kada nors panaudota itin brangiam gėrimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(4)
(15)

Komentarai (5)