„Volvo Trucks“ bandys iš vietos pajudinti sunkiausią pasaulyje krovinį (Video)  (2)

Kokio svorio sąstatą gali vilkti „Volvo FH16 750“? Atsakymas priklausys nuo galingiausiame pasaulyje serijiniu būdu gaminamame sunkvežimyje sumontuotos naujosios „I-Shift“ pavarų dėžės su palėtintomis pavaromis ir prie vairo sėdusio stipriausio pasaulyje vyro galimybių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-04-07 „Volvo Trucks“ bandys iš vietos pajudinti sunkiausią pasaulyje krovinį (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 15 d. „Volvo Trucks“ pristatė naująją „I-Shift“ su palėtintomis pavaromis. Naujųjų palėtintų pavarų perdavimo santykiai leidžia pajudėti iš vietos ir lėtai manevruoti net iki 325 tonų bendrojo svorio sąstatui – tai unikali serijiniu būdu gaminamo sunkvežimio savybė. Tačiau su kokiu svoriu iš tiesų gali susidoroti ši pavarų dėžė? Atsakymą pateiks būsimasis „Volvo Trucks“ didžiausių galimybių bandymas. Iššūkio metu buvęs varžybų „Stipriausias pasaulio žmogus“ laimėtojas Magnusas Samuelssonas ir apie sunkvežimius rašantis žurnalistas Brianas Weatherley akis į akį stos į kovą su fizikos dėsniais, o „I-Shift“ su palėtintomis pavaromis bus išbandyta sudėtingiausiomis sąlygomis.

„Jau žinome, kad „I-Shift“ su palėtintomis pavaromis leidžia gabenti itin sunkius krovinius. Šiuo iššūkiu norėjome pademonstruoti didžiulį pavarų dėžės potencialą ir atskleisti, ką gali naujųjų palėtintų pavarų perdavimo santykiai“, – sako „Volvo Trucks“ FM ir FMX produktų vadovas Peteris Hardinas.

Geteborgo uoste nufilmuoto iššūkio metu sunkvežimis turės traukti itin sunkių konteinerių sąstatą.

„Mėginimas pajudėti iš vietos su tokiu sunkiu kroviniu – tai itin sudėtingas išbandymas įprastam serijiniu būdu pagamintam sunkvežimiui su automatizuota pavarų dėže. Per 30 žurnalisto darbo metų neteko matyti nieko panašaus “, – sako Brianas Weatherley.

Naujausias „Volvo Trucks“ filmas, kuriame Magnuso Samuelssono vairuojamas sunkvežimis su „I-Shift“ pavarų dėže, turinčia palėtintas pavaras, „YouTube“ kanale debiutuos balandžio 12 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(23)
(13)
(10)

Komentarai (2)