Kuo baigėsi taivanietės studijos Nyderlanduose: neatlaikiusi streso mergina savo ašaras pistoletu paleido katedros vedėjui į galvą (Video)  ()

Mokytis universitete dažnai būna sunku. Kai kurie studentai patiria tiek daug streso, kad neretai ir apsiverkia. Yi-Fei Chen gimė Taivane, tačiau vėliau mokėsi Nyderlanduose. Čia ji patyrė labai daug streso, tačiau vėliau sukūrė kai ką įdomaus – ašaromis šaudantį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yi-Fei Chen mokėsi Eindhoveno Dizaino Akademijoje. Ji iš pat pradžių pastebėjo, kad jai bus sunku susitvarkyti su kultūriniais skirtumais. Taivane, kur ji užaugo, prieštarauti aukštesnį statusą užimantiems asmenims nebuvo galima, todėl ji visada kantriai vykdė dėstytojų nurodymus ir stengėsi būti kukli. Visgi, stresas pamažu kaupėsi ir greitai vieno pristatymo metu ji nebeatlaikė.

Dėstytojas jai pavedė atlikti labai sunkią užduotį ir skyrė labai mažai laiko. Ji suvokė, kad ji nespės, tačiau neišdrįso to pasakyti. Yi-Fei Chen labai stengėsi, tačiau įvyko tai, kas turėjo įvykti – pristatymo metu ji buvo nepasiruošusi, todėl akademijos dekanas ją užsipuolė. Kiti studentai bandė ją ginti, o ji pati tik verkė. Šią patirtį Yi-Fei Chen vėliau pasitelkė kurdama kai ką labai keisto ir įdomaus – ašaromis šaudantį ginklą.

Kaip jau minėta, Yi-Fei Chen studijavo dizainą, todėl savo baigiamajam darbui ji nusprendė sukurti ką nors, kas atspindėtų jos studijų metu patirtas emocijas. Ji mano, kad žalvarinis ašaromis šaudantis ginklas yra būtent toks kūrinys. Yi-Fei Chen vėliau netgi turėjo galimybę pademonstruoti šio ginklo veikimą.

Ginklo veikimas yra gana įdomus. Visų pirma, žmogus turi užsidėti specialią kauką su silikoniniu dubenėliu ašaroms sugauti. Tada ašaros greitai sušaldomos ir jomis galima šaudyti. Yi-Fei Chen ginklą panaudojo – akademijos baigimo ceremonijos metu šovė savo katedros vedėjui į galvą. Žinoma, su jo sutikimu.

Kaip veikia Yi-Fei Chen ašarų ginklas?

Šis ginklas iš tikrųjų neturi jokios praktinės paskirties. Tai – technologijų ir meno sintezė, įrodanti, kad ir labai nemalonios patirtys gali įkvėpti įdomiems kūriniams.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(8)
(23)

Komentarai ()