Nuo 2017 m. pradžios vairuotojų laukia daug permainų: keičiasi baudos už KET pažeidimus, o teisės bus atimamos kur kas dažniau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Berserkas 2017-01-03 11:00
Atims teises tai be teisių toliau važiuos. Bet truputį griežtai jog vos 50km/h viršysi ir jau teisias atims. Apskritai daugiau žustama ne nuo greičio, o butent nuo neblaivaus vairavimo. Matosi jog labiau norima ne sumažinti mirtingumą, o tik kaip daugiau pasipelnyti. Tegul padidina didžiausia leistina greiti automagistralėje, nes mes jau seniai ne prie žigulių sėdim. Manau 30-40km/h būtų galima padidinti. Čia kaip didindami tabako ir alkoholio kaina tikisi sumažinti jų vartojimą, bet tik padidins kontrabandinių produktų pirkimą. O tam, kad atsigriebti kažkur padidins baudas.
kernel_panikuoja 2017-01-03 11:24
Tegul pelnosi. Kas cia blogo pelnytis is pazeideju? Didesnes baudos reiskia didesnius kysius. Abiem atvejais pazeisti taisykles motyvacijos sumazeja. Be to, nereikia koncentruotis vien i "degradus". Greicio virsytoju ir neblaiviu vairuotoju netruksta ir tarp "eiliniu", o ypac tai pirmos kategorijos. Nors baudimas yra kova su pasekmemis, taciau kaip viena is kompleksiniu priemoniu visiskai pateisinama ir statistiskai veikianti. O siaip tai butent greicio virsijimas yra dazniausia zuvimo priezastis, taciau taip jau nutinka, kad daznai neblaivus vairavimas su tuo koreliuoja.
aidas.Žebrauskas 2017-01-03 11:25
Pirmiausiai turi sutvarkyti baudu sistema, kad bauda jaustu visi vienodai. Dabar gaunasi kad kas turi pinigu laksto ir moka baudas sau nesukdami galvos, o paprastiems zmogeliams baudos darosi tiesiog neimanomos. Jei sugebejo padaryti toki susiskirstyma visuomeneje - tegul pirmiauiai ir sutvarko baudu sistema.
Shinigami 2017-01-03 17:06
Tikrai pritarčiau baudų sistemai kurioje baudos butu nurodytos procentaliai nuo metiniu gautu pajamų, bet ne mažiau nei minimumas metinių pajamų. Jei važiuos be teisių, tada iš kart reikia sodinti vieniem metams į kaleimą ir metus nebevažinės. Teises reikia atimti jei greiti viršytu 40-50 proc. leidžiamo greičio. Geriau tegu sumažina leistina greiti, kad vairuotojai važiuotu dabar leistinu greičių.
unytas 2017-01-03 17:22
cia kaip vienas raso teisingai. didinat baudas didiant korupicija kam moket didele bauda jei gali pareigunui grinais pasulit ta bauda ir dar teises liks kisenei.o tai ka tu sulai gali buti pareiguno atliginamas tai jis i diena 5algas gali pasidarit. ir nereike cia sakit del girtu vairuotoju nes ne visi visada amzinai girti vazineja jie daznausei i grovi nuvazuoja arba jei buni pahmielnas tai aisku uzskaito kaip uz girta. avarios visada buvo visais laikais ir baudu didinimas tikrai nepades ar bauda 200eur ar 1000eur jei reike skubeti tai ir leks. ir nesvarbu ar paciukas su klevo lapu ar ten marozas su bmw gali buti opelio vairuotojas kuris turi staza 20metu ir primeta veterana vairavimo nes didelis stazas jis moka vairuoti. reike dariti platiu kelia kad butiu prasilenkti kuris lekia akys isdeges ir buti kitiem maneveruoti jei koks furistas uzmigo prie vairo ir turetu visi vietos pasitraukti. aisku reike didinti magistrales leistina greiti nes kas dabar vazuoja su 2000m+ automobiliu tai jis 140km/h nejaucia greicio aisku saugiu bet noris daugau o kitas vazuoja butent 130km/h ir bijo daugau nes gaus bauda tai ir gaunas toks neticiukas vienas kita uzkabina bet tas kur vazuoja 140km/h+ gi nenoredamas kita automobili uzkabina. musu valstybia visada sprendzia bedas ne no to galio o kaip tik pasipelniti bet jokios problemos neisprendzdia....
santute123 2017-09-11 10:08
Tai dabar ket pazeidimai ir baudos uz juos neisvengiamai auga, tai yra labai svarbu, nes kelyje nemazai ket pazeideju, kuriems atrodo, kad keliu eismo taisykles tiesiog negalioja. As manau, kad butina didinti baudas uz greicio virsijima, vairavima neblaiviems ar chuliganiska vairavima, o norintys atgauti teises privalo praeiti mokymus, ivertinti savo pazeidima su psichologu kaip kad rasoma cia: https://vairuoti.lt/kategorijos-siaulia ... -siauliai/. Ka manote jus?