Pats geriausias būdas išbandyti 3D spausdintuvą: pradžioje viskam užteks per akis, o jei nepatiks - nuostolis bus itin mažas (Video)  (3)

3D spausdintuvai jau kurį laiką yra nepamainomi prototipų kūrimo procese. Jais galima greitai atspausdinti įvairius daiktus, o tada juos geriau apžiūrėti, išbandyti ir patobulinti. 3D spausdintuvai nebėra tik gamyklų įranga ir jau atkeliavo į elektronikos mėgėjų rankas. Tačiau kokį 3D spausdintuvą mėgėjai turėtų išsirinkti? Kaip nusipirkti gerą daiktą, kuris atliks visas jam numatytas funkcijas, bet nekainuos tūkstančių eurų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa yra ta, kad pradedantieji 3D spausdinimo entuziastai niekada negali būti tikri, kad šis hobis jiems iš tikrųjų patiks. Nors spausdinti nedidelius plastikinius modelius ir smulkius niekelius atrodo smagu, tai gali greitai pabosti, jei žmogus neturi įgimtos kūrėjo gyslelės. Todėl investuoti didelių pinigų į 3D spausdinimo įrenginį iš pat pradžių tikrai neverta.

Brangesni, didesni ir visomis prasmėmis tobulesni 3D spausdintuvai geriau tinka pažengusiems ar profesionaliai tuo užsiimantiems žmonėms. Pradedantiems mėgėjams pakaks ir paprastesnio, mažesnio įrenginio. Tiesa, eskpertai nepataria susivilioti pačiais pigiausiais 3D spausdintuvais, nes jie dažnai yra nepatikimi. Kita vertus, tikri entuziastai gali palyginti nebrangiai įsigyti ir namuose surenkamą 3D spausdintuvą.

„Anet A8“ dažnai yra vadinamas vienu iš geriausių pigių 3D spausdintuvų. Tačiau nemažai į šiuos įrenginius besižvalgančių žmonių vengia tų spausdintuvų, kuriuos teks surinkti patiems. Visiškai patirties neturinčiam žmogui tai gali būti problema - „Anet A8“, kaip ir nemažai kitų panašių 3D spausdintuvų, atkeliauja nesurinktas. Tai tarsi konstruktorius elektronikos entuziastams - tiek atsiliepimus internete palikę pirkėjai, tiek įrenginio gamintojas teigia, kad surinkimo procesas nėra sudėtingas. Padeda ir tai, kad pakuotėje rasite visus reikalingus įrankius.

Kai pagaliau įveiksite šį konstruktorių ir turėsite veikiantį 3D spausdintuvą, pradėti reikėtų nuo paprastų projektų. Daugelis entuziastų pradeda spausdinti naudodami šablonus, kurių nesunku rasti internete. Juokaujama, kad žmogaus, turinčio 3D spausdintuvą, draugai per visas šventes dovanų gauna galybę įvairių plastikinių daiktų. Dažniausiai entuziastai pradeda nuo įvairių užrašų, logotipų, paprastų modelių spausdinimo, bet greitai pradeda gaminti ir buityje naudingus daiktus: muilo laikiklius, ledo grandiklius, raktų pakabukus, išmaniųjų įrenginių įkrovimo stoteles ir t. t.

Taigi, kuo „Anet A8“ yra toks geras? Visų pirma, priešingai nei kiti pigūs 3D spausdintuvai, jis veikia pakankamai tyliai. Atspausdinti didesnius modelius užtrunka gana ilgai (kartais net keletą valandų), todėl garsus triukšmas, kuriuo pasižymi ne vienas panašus įrenginys, greitai pradėtų erzinti. Antra, šis spausdintuvas yra gana lankstus. Jis suderinamas su „Windows 7“ ir 8, „Mac“ ir „Linux“ operacinėmis sistemomis, spausdinimui gali naudoti įvairius užpildus (ne tik paprastą ABS plastiką, bet ir nailoną, ir net medieną). Trečia, jis yra patikimas ir stabilus: „Anet A8“ turi metalinius bėgelius, krumpliaračius ir skridinius, todėl yra pakankamai tvirtas.

Na, ir žinoma, neverta pamiršti, kad ir surinkti šį spausdintuvą turėtų būti nesunku. Gamintojas didžiuojasi, kad lazeriu išpjautos korpuso plokštės yra surenkamos be problemų kaip vaikiškas konstruktorius, o ir sudėtingesnius mazgus surinkti turėtų padėti detalūs instrukciniai vaizdo įrašai. Galiausiai, apsispręsti turėtų padėti ir kaina - šiuo metu „Anet A8“ spausdintuvui yra taikoma nuolaida ir jis kainuoja kiek daugiau nei 155 eurus. Tai puikus konstruktorius suaugusiems ir geras pirmasis žingsnis į neribotą 3D spausdinimo hobį.

„Anet A8“ 3D spausdintuvo apžvalga video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(7)
(26)

Komentarai (3)