Kuo skiriasi apelsinai Lietuvoje ir Vokietijoje: štai kodėl negalima lyginti kainų skirtingose valstybėse

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2017-02-15 13:23
Kad ir pas mus PVM sumažintu maistui, kainų kritimo nebus.
immortallt 2017-02-15 13:24
Na nežinau, kaip apelsinų kainos šįmet Vokietijoje (užpernai buvo panašiai kaip pas mus), bet Prancūzijoje tai nuo 2€, geresni ir 3-4€. O šįmet išties skanūs apelsinai tiek rimi, tiek iki ir dažniausiai po 0.79€.
T 2017-02-15 13:59
Pasaulyje aukso, kopūstų, naftos, grikių ir t.t. kainos vienodos. Jų skirtumai priklauso tik nuo mokesčių, antkainių, pervežimo ir t. t. Iš visų palyginimų aišku, kad Vakaruose visokių greitai gendančių produktų kainos tik kiek didesnės nei Lietuvoje. Tai pat manau tečio pasaulių valstybėse visų šių produktų kainos kiek mažesnės nei Lietuvoje, nors ten algos dar mežesnės nei Lietuvoje. Iš to galima daryti išvadą, kad Vakaruose kur algos kokius dešimt kartų didesnės žmonės gali nusipirkti apie dešimt kartų daugiau pirminių maisto produktų. Beje prieš pusvalandį mačiau bulvių kainą net ne viename prekybos centre, Vilniuje jos kainuoja 15 centų už kg. Manau pirkėjams gerai, bet ūkininkams ne kas.
Skywalker 2017-02-15 14:28
Buvau Vokietijoje Witzburge ir Prancuzijoje Paryžiuje. Maisto kainos tai tokios pačios kaip ir Lietuvoje... apie ką čia kalba. plius drabužiai ar avalynė per puse pigesni nei Lietuvoje su 50% akcija.
immortallt 2017-02-15 14:52
Skywalker, nu tik neskiesk apie tokias pat maisto kainas, kai aš aną savaitę buvau. Gal foto įkelti? Tada pripažinsi, kad kainos didesnės? Vokietijos ir Lietuvos kainų skirtumas nedidelis. Dėl rūbų, tai lygini tikrai tuos pačius brand'us, tokio pačio lygio vietose ir abu be nuolaidų? Pvz., Milane, tiksliau ~100km už jo, aš irgi prisiperku po pigiąja rūbų, bet tai yra outlet, išparduotuvių prekybos centras, kuris surenka iš 500km, jei ne didesniu, spinduliu visus likučius ir parduoda, nes savo pagrindinėse parduotuvėse nuolaidų netaiko. Arba gal imi tokius kaip sports direct ir lygini su nike ar adidas? Sportsdirect gali rasti neblogų funkcinių daiktų, bet išbaigtumas jų dažniausiai prastesnis. Pats esu pirkęs dviratininko aksesuarų, tai audimo šortai, kurie kainavo panašiai, daug geresni nei sportsdirect. Na trečio pasaulio šalys... Praėjusiais metais nukeliavau į Šri Lanką, tai net parduotuvę pavyko rasti kur kainos suklijuotos (jokių derybų). Mango, kurių ten sezono metu 7 rūšys (kaip pas mus obuoliai), kainuoja gal 20% pigiau nei pas mus. Tik 20%, neskaičiuojant logistikos kaštų ir mažesnių algų. T, na dėl kai kurių dalykų yra kainų skirtumas didesnis, ypač kai tai sunkiai likvidūs produktai, kurių galiojimas nėra ilgas, o parduoti sunku. Tai tie patys visi egzotiniai vaisiai ar batatai.
AP0323 2017-02-15 15:00
Mano manymu, svarbiausias faktorius - fiksuoti / administraciniai kaštai, tenkantys vienam produkto vienetui, jei produktų KIEKINĖ apyvarta yra didesnė užsienio prekybos centre 10 kartų, esant 3-kart didesniems fiksuotiems kaštams, fiksuota kainos dalis produkto kainoje bus vistiek 3,33 karto mažesnė. Tai jeigu kaip PVZ. LT prie tokių koeficientų fiksuoti ~33 eurocentai / vnt., tai užsienyje - ~10 centų / vnt., skirtumas jau 23 centai, dar pridėjus PVM skirtumą, (tarkim 5 % VS 21 %) fiksuoti produkte su PVM skirsis 40 centų VS 10 centų (XLSX patikrinta ). Lietuvoje yra labai daug prekybcentrių su mažomis apyvartomis, norint padengti fiksuotus kaštus ir gauti, tarkim tą pačia ~5 % EBIT, kainos skirtis 20-30 %. Aišku savo dalį įtakoja kainodara, mažiau paklausiems produktams didesnis antkainis.
vardasas 2017-02-15 15:11
Kvaila gincytis su uzsakomais straipsniais, pvz kol buvo litai as pirkdavau lietuvoje ne mesos produktus o tiesiog skerdiena, puse kiaules apie 45-50kg kuria turedavau sudoroti pats kaina budavo apie 140 litu, kai atsirado eurai tai kainavo apie 40 euru, praeita savaite zmona norejo nupirkti bet nepirkom nes kaina uz tapati 170 euru, beto cia iveztine lenkiska kiauliena. Ka as zinau, grysiu i lietuva kita savaite tai vaziuosiu i lenkija, kelkit kad ir iki 1700 euru atsiras teigianciu ale niekas nepabringo. Jus kaip norit o as kaip man geriau
donatasv 2017-02-15 17:37
Facebooke mačiau palygino Lietuvoje karūnos šokolado kaina: Tai kaip tokį variantą pakomentuotų ekspertas.. Pastoviai Lietuvoje perkam pieną 2 litrų pakuotėmis. Dar ta pakuotė kainuoja 1,68 euro.. Jeigu litais verstume 5,8lito... prieš eurą būdavo 4 su centais... tai ką jie ten akli seime sėdi? Nemato skirtumo, ar nenori matyt?
lizunas 2017-02-15 17:57
Geresnis pavyzdys yra su servisais. Honda servise iki euro vožtuvų reguliavimas buvo 120lt (be tarpinės), po euro įvedimo kas pusmetį augo augo kaina ir dabar siekia 75€, taigi brango vos ne dvigubai. Kiek žinau, serviso darbuotojams alga kilo tik 10%
vanduo4 2017-02-15 18:08
- Čia slepiasi daugiau nei kaina. Tarkim AIrijoje jie geria coca cola ir valgo twix. Pasiūlyk jiems lietuviško limonado, tai paklaus kas čia? Ar tai sveika? Galiojimas nepasibaigęs? Kodėl siūlai"? Kokiu būdu Lietuvoje gamina? Ar jūs turite gamyklų, gal ūkininkas bačkoje rankomis maišo prarūgusius obuolius, kad sultis gautų? - Užsienyje konkurencija didelė, t.y. didelė pasiūla, todėl norint sugundyti klientus ir suformuoti naujus įpročius - PRIVALAI mažinti kainą, kad į save atkreipti dėmesį; - Kai į Airiją atėjo LIDL ir ALDI, airiai labai sunkiai atsisakinėjo savo AIRIŠKŲ tradicijų. Bet po 2008 m. ekonominės krizės, LIDL ir ALDI pasidarė laaabai stiprūs konkurentai su senbuviais Dunnes Stores ir Tesco, na dar Super Value. Tesco darbuotojai nuo vakar netgi streikuoja, nes jiems norima mažinti atlyginimus; - Taip, kad Lietuvoje VALDO Maxima ir kol LIDL bus nedidelė, tol niekas čia nesikeis. - Tad pirk tą Lietuvišką šokoladą (jeigu jis geras) arba lietuviška produkcija apskritai išnyks Pasaulio rinkoje, liks tik tautiniai rūbai ir senelių pasakojimai. Beje, kas trukdo šokoladą nusipirkti ISpanijoje ir parduoti Lietuvoje? Pelnas garantuotas, tik apyvartos reikia. - Pvz.: Lietuviškas alus. Jo neperka net Lietuviai, nes kaina 2,5 euro kai visi kit iki 2. Bet galimai viskas keisis nes Airijoje masiškai gamina alų iš "miltelių" už ~ 1,116 euro. Viiiisiiiiššškas šūūūūdas. Bent aš dabar perku tik vokišką. Bent žinau už ką moku pinigus, nors ir nežinau Skonis kitas tiesiog.
donatasv 2017-02-15 18:45
Alaus jau negeriu gan seniai, bet iš studijų laikų pamenu kaip tik atsirado kalnapilis grand laimėjo jie su ta alaus rūšimi medalių ir pateikė Lietuvos rinkai, pusę metų buvo super alaus. Skonis buvo išskirtinis, paskui matyt baigėsi raugas bačkose ir pradėjo chaltūrą leist...
AAA000 2017-02-15 19:41
Su alum nezinau, bet kai gamina nauja degtine, pirma partija buna su aukstesnes klases spiritu ir reklamos uzperka. Sekanti partija - jau su standartines klases spiritu Dabar nezinau - bet seniau taip darydavo visada. O etiketej ten labai smulkiu sriftu arba isvis neraso sudeties apie spirito klase. Arba isleidzia tos pacios serijos degtine - bet pavadinime prideda koki nors "plius", "light" ar siaip koki nereiksminga zodeli...Aisku spirito klase ten iskart pigesne. O pagrindines serijos isvis nebegamina, arba bazine kaina uzkelia ir tiekejai nebeima... Durnina ne tik prekybininkai...
donatasv 2017-02-15 21:48
Išvis spirituotų gėrimų labai mažai perku Lietuvoje. Lyginant kad ir absoliut kokybe Lietuvoje ir Švedijoje tai kaip diena ir naktis. Prigeri pirkt Švedijoje tai pagirioju dieną, prigeri pirkto Lietuvoje tai 3 dienas garuoja lauk..
Robkinas 2017-02-15 22:36
Kalbant apie alų, tai Lietuvoje dar dar galima skanesnį alų nusipirkti pilstyklose, pvz. Varniukų, ar Butautų dvaro, o visa kita kas prekybcentriuose lentynose dūla (švyturio myžalas, utenos gazuotas alaus skonio vanduo, arba išvis, tipo kalnapilio mielių skonio alkoholinis limonadas) tiesiog praeinu prošal, nes nelabai yra iš ko rinktis. Nebent dar gubernijos kai kurie gaminiai išlaikė tą patį skonį. Tik, kad gubernijos alaus labai mažai kur įsigysi.
vardasas 2017-02-15 23:18
butent butautu pats skaniausias ir dar kazkoks baltas, o is gazuotu faxe red, brangus bet kogero vertas tos kainos
Zdarovas 2017-02-17 09:18
na tai vistiek del visokiu pvm'u ir zmoniu algas vistiek pas mus brangiau ir sunkiau pragyvent, ka norit ta rasykit, paaiskino ale del ko brangu pas mus, b**t ir tie prekybos tinklai gal susitare, jei jau "jum" konkurencijos tarp tinklu nera... nzn, beprasmis straipsnis...
Zdarovas 2017-02-17 09:21
kur tu cia tokias kainas matei? norfoj nukainuotos buvo po 29ct, taip vos ne euras...