Paskaičiavo, kiek pensijoms reikia atidėti pinigų Lietuvoje ir Europoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Stipa 2017-03-11 14:20
Kaip tu su lietuviška alga kas mėnesį atsidėsi 320€ pensijai...
DJ_LFS 2017-03-11 15:03
Pamiršai vokelius priskaičiuoti
Stipa 2017-03-11 18:02
Aš žiūriu savo algą, užsienio firmos kompanija kur vokelių nėra ir kiekviena premija yra apmokęstinama mokesčiais, so...
Shinigami 2017-03-11 20:28
Nelabai supratau. Ar tu nori kas mėnesi atsidėti 320 €? Kodėl tokia suma? Ar tu klausi kaip nuo 320 € atlyginimo atsidėti pensijai? Pensijų problema išspręsti labai paprasta. Tereikia atidėti pensini amžių ir problemos nebeliko. Net 100 metų senukai galės dirbti, nes į pensija leis tik nuo 110 metų. Kiek tau reikia sukaupti pinigų, kad gerai gyventum pensijoje? Priklauso nuo to kiek laiko nori gyventi pensijoje. Metai? Penki metai? Penkiasdešimt metu pensijoje? Ir t.t. Geriausias kaupiamasis "fondas" pensijai, turėti dešimt vaikų kurie tave išlaikys iš savo atlyginimų. Žinoma, jei dėl draudimo nenumarins pirmiau.
sangvinic 2017-03-11 23:25
Schema lietuviui, patriotui: Pradedi dirbti nuo 20m. Dirbi iki 45 metų. Emirguoji į Vokietiją. Vokietijoje pradirbi mažiausiai 10 metų. Gauni vokišką pensiją + lietuvišką pensiją. Gyveni kaip inkstas Darbai Vokietijoje, kurių net ieškoti nereikia: McDonalds aliejaus keitėjas, kasininkas, sandėlininkas (picker), skubių siuntų vairuotojas, santechniko padejėjas ir t.t.
Popasz 2017-03-11 23:28
Supraskime vieną: po tiek metų bus kur kas daugiau automatizacijos. Todėl žmonėms reikės mažiau dirbti, kad gauti tą patį rezultatą. Svarbiausia pasiimti pavyzdį iš Japonijos ir apmokestinti robotus. Tai jau ten yra taikytina senokai. Kitu atveju sutaupyti pinigai automatizuojant tiesiog nusės verslinikų kišenėse.
Audrius 2017-03-13 10:09
Nebijantiems rizikuoti, siulau nusipirkt 1 bitcoin ir laikyt iki pensijos. Zinoma, nieks neiko negarantuoja, bet sakyciau daugiau nei 50% tikimybe, kad uz 15-20metu 1btc uzteks oriam gyvenimui.
immortallt 2017-03-13 10:46
Ne "robotus" o kapitalą apmokestinti reikia, neskirstant į tai, kam jis priklauso.
Audrius 2017-03-13 11:10
Kapitala ir turta. Tiek NT, tiek automobilius. Plius sutavrkyt pajamu mokscius, taip, kad visos (indviduali veikla, capital gain, dividentai ir pan.) pajamos butu apmokestinamos mazdaug vienodai + progresiskai. Tik progresyvumas turi buti skaiciuojamas kaip ir visose kitose normaliose salyse-atsizvelgiant i individo pajamu dydi ir jo seimynine situacija. Nes 2000 euru per menesi kai tau 25 metai ir tu dar gyveni pas tevus yra daug, bet kai turi seima ir vaiku-visai sh..
sub 2017-03-13 15:43
Straipnyje minėjo Bet vyriausybė sugalvojo peržiūrėti pensijų sistemą šiais metais, kaip nauja vyriausybė - taip naujiena, kas kaupia 2pakopos fonduose turės apsispręsti ar kilti aukštyn į 3lygį ar likti tik prie suskilusios geldos sodros pensijos.
kestutisz 2017-03-13 20:29
O kas nors šiandien betiki, kad perėjus į 3'ią lygi gelda liks mažiau suskilusi? Manau, kad visas tas pasyvumas kodėl žmonės nieko nekeičia ir nekeis yra visų tų kaitaliojimų pasekmė. Jei realiai daugelis imtų ir šoktų į tą "trečią pakopą" tai pasirodytų, kad biudžetas politikierių pažadų nė velnio negali patempti todėl išrastų "ketvirtą lygį", kurio dauguma patempti negalėtų. O seną trečią vistiek vienaip ar kitaip nacionalizuotų (vadinamasis "grįžimas į sodrą"). Realiai retas gali sau leisti išmesti dar 2 procentus šiandien, kad galbūt kažką atgauti kažkada toli ateityje. Jei ta ateitis jau šalia tai juo labiau nebėra ko šokinėti, nes tikėtis irgi nebėra ko.
sub 2017-03-14 08:35
Jei sąžiningai, tai pats kaupiu 2pakopoje ir niekur pereiti nenoriu, bet žiniasklaida ir pora žmonių, kurie dirba tam tikrose institucijose, pasakojo, kad 2pakopą iš vis norima bus panaikinti. Mano nuomone, asmeninis pensijų kaupimas nėra blogai, blogai yra tai, kiek mokesčių nuskaičiuoja pensijų fondai Lietuvoje už pensijų kaupimą ir kaip viskas reguliuojama. Anyway, valstybė turėtų atsakingiau priiminėti spręndimus dėl pensijų ir nekeisti su kiekvinu nauju seimu.
immortallt 2017-03-14 10:54
Chebra, skirkite, kas yra II ir III pakopos. III pakopa, tai valstybės nekontroliuojama. Valstybė tik iki 15% GPM'o grąžina. Viskas. Uždrausti, atimti ir pan gali lygiai tiek pat, kiek atimti indėlius veikiančiame banke, atimti žemę nekompensuotinai ar iškraustyti iš namų, kai skolos neturi. II pakopa, tai kai iš SoDros pervedą į privačius fondus, dabar 2%. Yra tada yra II pakopa plius, tai hibridas II ir III pakopos, kai nuo algos (neapmokestinant SoDros mokesčiais, bent man taip atrodo) pervedi 2% ir iš biudžeto dar 2% VDU skiria. Čia gali kestintis atimti, bet tada jau būtų problema, kaip atskirti, kas yra privatus turtas, o kas iš SoDros ir realiai žmogaus teisių teisme Lietuva prapiltų kiaurai. O šiaip apie neapsimokėjimą - per tris metus ~30% grąža, metinė 9% grąža. Ar bus krizė? Taip. Bet jei imti 20 metų laikotarpį, grąžą vis tiek net 11% galima buvo gauti. Čia jau po mokesčių. Žmonės iš esmės yra durni. Jie pateisina savo neveiklumą kitų kaltėmis ir neprisiima atsakomybės už save. Todėl taip patinka žmonėms populizmas, todėl, taip lengvai didžioji dalis kimba ant propagandos, todėl taip mėgstama stumti ant valdžios ar šalies.