Finansų ministras teigia, kad Lietuvos ateitis – teleportacijos išradimai, o norint tai paversti tikrove reikia didinti gyventojų pajamų mokestį. Ką apie tai manote?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aidas.Žebrauskas 2017-04-21 09:35
Manau teleportacija jau sekmingai veikia ir ne vienus metus. Lietuviai daugiausiai sekmingai teleportuojasi i Anglija, Danija ir kitas šalis. Tokiais tempais tuoj nebus kam teleportuotis - tik tada teleportacija sumažės.
sub 2017-04-21 09:36
Jei autorė Justina I. neprifantazavo apie finansų ministrą, tai čia tada išvis kosmosas. Kažkas nelogiško. Teleportacija DDDDDD Jei padidins PVM, tai teleportacija įvyks ir net nereikės išradinėti kažko. Išsiteleportuos žmonės patys be jokių išradimų, ir tai jau 5 metus puikiai vyksta "teleportacija".
Audrius 2017-04-21 09:46
Teleportacija, kaip suprantu, cia reiskia moksla ir technologijas, gal fundamentaliuosius mokslus...anyway, debiliskas issireiskimas. Kas del financavimo, tai paprasta. Galima labai stipriai paremti LT moksla ir technologijas, neieskant nauju pinigu, o nukreipiant bent jau dali gynybos uzsakymu i LT univerams ir imonems. Kalbu, zinoma, ne apie batu siuvima ar soviniu tuteliu gamyba, o apie hi tech gingluote ar bent jos komponentus. Taip daro visos stubura turincios valstybes, pradedant Izraeliu ir baigiant JAV. BET, kadangi esam Vokietijos ir kitu saliu vasalais, nieks mums neleis to daryti. Ir toliau milijardais Lietuvisku euru remsim boxer ir eurocopter gamyba..
drukdrukk 2017-04-21 10:03
Jie isvis tenai uzsiruke kasko yra , matyt nori kad ir like pensininkai teleportotusi
Creatium 2017-04-21 10:45
Straipsnis kvailo autoriaus kvailiems skaitytojams.
Misteris 2017-04-21 10:46
Nuūū,yra ir paprastesnių būdų.Galima daryti taip,kaip darė Leninas.Pradžioje viską išeksproprijuoti,o po to dalinti pagal KORTELIŲ sistemą. Viskas genialu,kas seniai pamiršta...
sub 2017-04-21 11:43
Aš šitą nuomonę buvau išreiškęs kažkurioj temoj apie ginkluotę. KTU ir VU galėtų ir hi-tech, ir nebūtinai hi-tech, svarbiausia, kad pinigai neiškeliautų už Lietuvos ribų. Bet žinai kaip Lietuvoje viskas vyksta politiniu mąstu, perka samčius, šaukštus už pakeltas kainas, kad kažkas įsidėtų į kišenę sau dalį, perka ginkluotę iš užsienio, nes kažkas irgi gerai iš to uždirba.
obuglas 2017-04-21 12:11
Visų pirma normalus PVM Lietuvoje yra 18 proc. (krizės metu padidintas iki 21 proc.), tad teoriškai jį reikėtų mažinti. Apie GPM didinimą vėl kažkoks nusišnekėjimas, nes gi ne vieną kartą buvo rašyta, kad gyventojų pajamų apmokestinimas Lietuvoje vienas didžiausių Europoje, kaip tai padės pritraukti investicijas ir mažins emigraciją?
dawid90 2017-04-21 13:47
Tegul pirmą ubagai-milijonieriai agronomai pradeda normalius mokesčius mokėti.
Niemand 2017-04-21 13:47
Vargu, ir net jei galėtų, kaštai būtų astronominiai, kaip ir su visa vienetine gamyba.
Talkatif 2017-04-21 14:43
Va kas nutinka, kai Karvauskio rusiškų trąšų prisiuosto ministrai.
immortallt 2017-04-21 15:16
Nėra tokio dalyko, kaip normalus PVM Lietuvoje. Normalus PVM Europoje yra nuo 18% iki maždaug 25%. PVM mokestis yra labai geras, nes jis mažiausiai neigiamos įtakos daro ekonomikai. Mažinti reikia darbo pajamų apmokestinimą, įvedant turto mokesčius (be jokių išimčių). Taip pat reikia efektyvinti viešojo sektoriaus veiklą, galima laisva ranka atleisti trečdalį (tiksliau visus atleisti ir pasamdyti naujus) ir likusiems pakelti algas.
Audrius 2017-04-21 15:51
reikia, nereikia-viskas priklauso nuo visuomenes prioritetu. Jei nori visuomenes su didziule turtine nelygybe, t.y. su aukstu nusikalstamumu, itampom, tada taip, reik auksto PVM ir mazo pajamu apmokestinimo. Turto, tada irgi reiktu neliesti. Busi, kaip JAV. PVM mokestis yra vartojimo mokestis, t.y. mokestis varguoliams. Varguoliai realiai 100% pajamu isleidzia vartojimui. Zmones su pinigais, procentaliai zymiai daugiau sutaupo/perinvestuoja ir pan. Procentaliai turtingu vartojimas yra mazesnis, todel jiems aukstas PVM maziau reiksmingas. Pajamu apmokestinimas, tuo tarpu, labiausiai veikia turtingus (progresinis, zinoma).
sub 2017-04-21 16:12
Visi mokesčiai visus veikia, tik skirtingai. Kodėl sakai, kad turtuoliai išleidžia mažiau, arba suvartoja mažiau. Procentaliai aišku gautusi, kad jie nuo savo pajamų nedidelį procentą išleidžia, palygint su MMA gaunančiais, ar biržose 5 mėnesius stovinčiais (šitų veikėjų visai nesuprantu: jei reikia pinigų tai eini ir dirbi bet ką, kol gausi geresnį darbą, o nelaukti kol patieks ant lėkštutės, bet kažkam tai labai patogu), ar tikrai sunkiai gyvenančias šeimas. Bet turtuolis (kas yra turtuolis visų pirma, vienam 4k atlyginimą gaunantis yra turtuolis, kitam 4k gaunantis yra tik vidutiniokas) jis išleidžia daugiau net, tiesiog gal perka brangius kokybiškus produktus. Nusiperka vieną bet brangų produktą pvz. rūbai, automobiliai, prabangos prekės ir t.t. Ir ką ką, bet turtuoliai moka taupyti, jie skaičiuoja kiekvieną centą, kitaip nelabai būtų turtuoliai.
Shinigami 2017-04-21 16:18
Pigiai ir greitai. Teleportuoju į Anglija, Vokietija ir Prancūzija. Jei panaikinti puse valstybinio aparato (nes jis visiškai nereikalingas ir nieko naudingo nedaro) ir optimizuoti jo darbą. Butu galima sutaupyti 50 proc. biudžeto pinigų. Rimtai užsiėmus šešėlio naikinimų, o ne mokesčių kėlimų, butu galima padvigubinti surenkamus mokesčius. Ir tada jau butu galima visa Lietuva padaryti naujų Silicio slėniu. Bet... valstybinėse įstaigose dirba ne tik valdininkų giminaičiai, bet ir jie patys, o kas nori atsisakyti šiltos ir gerai apmokamos darbo vietos? Todėl valstybinis aparatas gali tik didėti, o ne mažėti. Didžiausiame šešėlyje sėdi įmonės susijusios su valdininkais. Tad sau į ranką nekasi.
Xdmin 2017-04-21 16:24
Manau cia butu paskutinis pinigu metimas tiesiog i nezinia. Jau geriau ant ruletes pastatyt, tai bent 49% zinai kad pasiseks Kodel? Nes mes turim mazai tu mokslininku kurie isvis butu motyvuoti ir galetu kazka kurti/israsti ir neturim tam finansavimo. Nepriversi juk mokslininko uz 500 eurus i rankas isradimais nukonkuruoti JAV, kuri viska ka turi skiria vien i karine pramone.
Audrius 2017-04-21 16:30
Na, cia ne mano mintys del PVM poveikio ir turtingu vartojimo. Daug tyrimu ta rodo ir siaip tas logiska. Del apibrezimo, kas yra turtingas-taip, cia labai svarbus momentas. 1000 eur per menesi tikrai nesi turtingas, todel apie jokius progresinius mokescius nuo 1000 eur net nekalbeciau. Manau pajamu mokesciai galetu didet nuo kokiu 2.5-3 eur per menesi, bet cia jau specelistu ir skaiciavimu reikalas. Man asmeniskai, turtingas zmogus, tai tas, kuris gali oriai gyvent is savo turto, o ne is algos. Nu tai sakykim turi 3M suinvestaves ir generuoji 4% per metus t.y. 10k per menesi.
drukdrukk 2017-04-21 17:36
Tai pat ir prie tokiu prisiskaitai jai cia skaitineji
Vytax 2017-04-21 18:00
PVM pagrindiniams maisto produktams daugelyje ES šalių 5 - 10%. Mažiausiai uždirbantiems tai itin aktualu. http://www.vatlive.com/vat-rates/european-vat-rates/
kiesza 2017-04-21 19:37
Turto mokesčia be išimties ??? Jai man tetulė paliko šmotą žemės, miško ar kokią jaukią fazendą, o aš uždirbu 435 tai mano turtas apmokestinamas tolygiai kaip milijardierius? Gaunasi, kad prieš mano valią įsakomą viską parduoti Karbauskiui, nes klausyk mano pajamos per mažos, kad galėčiau disponuoti turtu, o privatus turtas tik turtingiesiems. Tokia tamstos logika ? Reikia pajamas apmokestint ir kuo jos didesnės tuo didesni mokesčiai. Aš nieko prieš sumokėti daugiau už pencinikus, minimalščikus, bei sunkiai besiverčiančius. Ne kiekvienam skirta sukurti verslą, net susikurti darbo vietą yra neįgali didžioji dalis visuomenės, o tu siūlai atimti paskutinį laisvo žmogaus statusą Turtą.