Ką apie mūsų šalį rimtai ir linksmai pasakojo Lietuvoje apsigyvenęs anglas: „jokiais būdais nenorėčiau grįžti į Angliją, bet ir nesikelčiau į Vilnių, Kauną ar Trakus“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M134 2017-04-30 12:07
http://www.ve.lt/naujienos/visuomene/zm ... -anglijos/
gytis.tamašauskas 2017-04-30 15:01
Naujas Darbo Kodeksas nuo 2017 m. : minimalus darbo užmokestis gali būti mokamas tik už nekvalifikuotą darbą. Nekvalifikuotu darbu laikomas darbas, kuriam atlikti nekeliami jokie specialūs kvalifikaciniai įgūdžiai ar profesiniai gebėjimai.
wo123 2017-04-30 15:37
Esmė, kad ten kur Lietuva kada nors bus panašiai kaip Anglijoje (multivisatos teorija - ž. straipsnius multivisata, tamsioji medžiaga). Multivisatos pasaulis - Laiko Linija. Žmonės keliauja iš ateities į praeitį. Jaunesniuose multivisatos pasauliuose (Fizinės praeities laiko linijose) - blogesnės gyvenimo sąlygos ir daugiau vandenynmasių/Vandenynų) Žemynus prarys vanduo, daugybė sausumos išnyks laike atgal. Rusija irgi nuskęs. Civilizacija sutankės ir sumažės gyvenamos vietos. Mūsų pasaulis toks Su...tas, kad nėra galimybių niekur nukeliauti. Bus Labai Blogai !!! Garbinkim viešpačius, kurie pasmerkė mus kentėti. Pragaras tuoj atsistos į Rojaus vietą. Jėzus buvo Rusas !
sloggi 2017-04-30 16:11
Kur ritasi zmones siam pasauli...
trapecijus 2017-04-30 18:39
Atėmė tinkuotojui darbą, matai. Airiai turi posakį - ''If someone without language, money and connections takes your job - you're shit''.
KT819GM 2017-04-30 19:03
Jau pilnu tempu kuriasi įmonės kurios užsiima žmonių darbinimu Lietuvoje iš Ukrainos. Mokesčiai maži, kadangi formaliai ukrainietis įdarbintas savo šalyje, o LT dirba pagal kontraktą (t.y. projekto įgyvendinimas su galimybe pratęsti). Įkainiai maždaug 2x mažesni nei darbuotojas gauna LT. Taigi, laukiam nesulaukiam pigesnės darbo jėgos, ir visada galėsim pasinaudoti Airių posakiu.
Patrimpas 2017-04-30 20:36
Darbovietėj, kur dirba mano brolis, jau įdarbinti ukrainiečiai, kurie dirba už daugiau nei dvigubai mažeznį atligį.
bahuriux 2017-04-30 23:00
Būtent todėl Lietuvoj turi būti įstatymas, kad betkas iš betkur už betkokį net nekvalifikuotą darbą, turi gauti nemažesnį atlygį nei nustatytas minimalus tai specialybei, kaip tai daro skandinavai ir kitos gerovės šalys. Net nebūtinai kelti ar išvis turėti MMA Norvegijoj, turbūt ir visose skandinavuose berods yra profsajungų išsiderėti tam tikri valandiniai atlyginaimai kiekvienai profesijai (tipo jie netuti tokios sąvokos kaip MMA) ir sąlygos kada gali mokėti minimum (priklausomai nuo patirties ir kvallifikacijos), o kada ir tą minimumą turi privalomai kelti, po metų ar panašiai. O dėl biurokratijos ir valdžios Lietuvoj tai tikra tiesą parašė pranašas iš svečios šalies (pranašas čia geraja prasme).