Ekonomistas apie du praėjusius metus po euro įvedimo: „pamenate, kokie buvo pažadai? O štai kaip viskas realybėje“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2017-05-21 21:06
O prie lito viskas pigo buvo rojus . Koks skirtumas litas ar euras litas prie euro jau buvo priristas seniausiai.
Vytax 2017-05-21 21:51
Šiaip jau statosi ne vien parduotuvės. Bet dėl parduotuvių plėtros padėkokit emigrantams, kurie parsivežtus ir atsiųstus pinigus čia išleidžia. Tad pinigai iš Lietuvos ne tik išplaukia, bet ir atplaukia.
kiesza 2017-05-21 22:06
Na ir kas, kad eksportuojam už 9000e vienam žmogui ?? Viena Airių firma įsigijusi 3000ha žemęs ir darbina 10 darbuotojų kurie gauna po 550, o visas pelnas išvažiuoja į salą, nes visa technika importinė, trašos,chemija nevietinės. Tai kokia valstybei nauda iš tokių verslų ? Va tau ir "Žemės neišsiveš" Liekam ne tik be žemės, bet ir žmoneliai priversti parsiduoti už pigiai. nes vaiką į mokyklą norisi išleist sotų..
immortallt 2017-05-22 09:11
Pirma, MMA per tuos metus, kaip įvedė Eurą, išaugo daugiau nei 50%, o dar pridėkite NPD padidėjimą, tai jau 60-70% MMA padidėjimas Antra, Euras nuvertėjo dolerio atžvilgiu ~30%. Tai atsiliepė visoms prekėms, kurios laisvai parduodamos rinkoje. Trečia, prasidėjęs naujas ekonomikos augimo ciklas, kai ir šiaip algos kylą ~8-9% kasmet. Sparčiai auga statybos ir t.t. Vat tada yra ketvirtas faktorius, įvedus eurą apvalinimai, jo poveikis mažiausias iš šitų keturių. Nebent norit pasakyti, kad 2007-2008 infliacija irgi sukilo iki 12% dėl to, kad vat po penkmečio įsivesim eurą. Ir Lietuvoje kainų vidurkis gerokai žemesnis nei vakarų Europoje. Ir priežasčių tam yra daug ir įvairių. Kurias jau ne kartą aiškinau. P.S. tas straipsnis su išleistuvėmis, nu žinokit su panašia suma nuo žmogaus, suorganizavom vestuves dvare, su profesionaliu fotogarfu, video, vedėju, DJ, įranga visa ir profesionaliu, tarptautinių apdovanojimų prisirinkusiu šefu. Alkoholio dar dabar nebaigiau vartoti ir toli gražu 20€ žmogui neišėjo. Nereikia nesąmonių prisigalvoti, kaip ir dėl 20€ dovanoms mokytojams mestis, what the heck?! Mes su artimiausiais draugais sutarę pirkti dovanas vienas kitam už ~30€. O čia mokytojams mesti po 20€, kurie dirba savo darbą ir už tai gauna atlyginimą. Simboliškai gali padėkoti, tik tiek.
HardAxe 2017-05-22 09:34
Rask man fotografa, kuris fotografuos rengini su 140 zmoniu uz 200e. Reikalavimai butu bendros vakaro eigos nuotraukos, bent po viena grazia nuotrauka kiekvienam dalyviui (nes tyliai kukliai mergaiciukei noresis tureti bent viena savo nuotrauka, ne tik vakaro zvaigzdziu), bendra nuotrauka. Nuotraukos turi buti profesionalaus lygio, ne snapshotai su pigiausiu DSLR. Dabar dar karta paskaityk tikrai elementarius reikalavimus ir pagalvok Tiketina, kad jei esi bent kiek normalesnis fotografas paskui pora darbo dienu rankiosi/retusuosi/spausdinsi nuotraukas, o dalis pinigu bus sumoketa mokesciams, dalis pinigu keliauja irangos islaikymui/atnaujinimui. Jei turesi 140 sveciu vien nuotrauku atspausdinsi turbut po kokias 3 kiekvienam ne maziausio formato.
immortallt 2017-05-22 10:04
Nuotraukas spausdint? WHY?!!! Kas norės - atsispausdins. Kiekvieno po foto? 200€ galbūt mažoka, bet tikrai ne 2,000€.
Shinigami 2017-05-22 10:44
Dar karta paskaityk mano komentarą. Galutinė suma priklauso ne nuo didelių kainų, o nuo didelių reikalavimų. Jei dar užsinorėsi, kad ne tik fotografuotu, bet visa išleistuvių video ir kad butu nufilmuotos VISOS įdomiausios akimirkos, tai reiks ne vienos kameros ir ne vieno filmuotojo-fotografo. Tada vien fotografavimas ir filmavimas kainuos 50k eurų. Bet tokia suma bus ne todėl kad kainos kosminės, o todėl, kad reikalavimai kosminiai. P.S. dabar dažnai verkiama, kad telefonai labai brangus, o anksčiau buvo žymiai pigiau. Tačiau, anksčiau užteko NOKIA 3310, bet dabar visiems reikia iPhone ar Samsung S8. Tuo tarpų NOKIA 3310 parametrų (net ir geresni) nekainuoja net 100 eurų, bet dabar tokių telefonų, nelabai kas nori. Ir pastoviai skundžiasi kaip brangu.
TAURAS 2017-05-22 20:42
Taip uzmirsau pamineti MMA padidejima ir taip, toks kainu suolis turi daug priezasciu. Dabar, kai esame pasaulineje rinkoje, veiksniu lemenciu musu gyvenimo kokybe yra labai daug ir jei norime islikti kaip valstybe tai ir turim konkuruoti valstybiniu lygiu su kitomis valstybemis. Ta turi daryti ir verslas ir kol mes verslausime tik is savos valstybes gyventoju tol gerai negyvensime. Kaip snekejau, eksportas musu valstybeje yra per mazas. Visi automobiliai, buitine technika, benzinas ar bet koks niekutis is Kinijos didina musu valstybes skola uzsieniui ir jei mes neatidirbsim ju pasaulinei rinkai, musu skola tik dides ir dides. Yra daugybe budu kaip galima tai padaryti. Tai turizmas, pramone, net ir emigrantu siunciami pinigai savo giminaiciams ar investiciju pritraukimas(cia galima ir labai pralosti, jei uzsienio kapitalas investuoja i aptarnavimo sfera).. Nors kaip pats sakei musu eksportas yra didelis, bet prekybos balansas vistiek yra neigiamas ir istikro nelabai zinau kur ji rasti. Kaip suprantu net netoli 2 mlrd euru per metus? Taigi reikia nustoti stebetis ir reikia pazvelgti realybei i akis. Ir svarbiausia, jog isvadas padarytu musu verslininkai bei politikai. Tegu baigia konkuruot tarpusavyje ir pradeda konkuruot su likusiu pasauliu. Nejau taip viskas sudetinga?
immortallt 2017-05-23 11:40
Eksportas didelis ir nuolat auga, daugiausia šansų turime paslaugų eksporte. Reikia labai stipriai kelti žemės ūkį, bet jis ribojamas įstatymų, kurie griežtesni net nei Vokietijoje. Reikia plėtoti gyvulininkystę, ypač pvz galvijų auginimą, brandintos jautienos tiekimą, tiems patiems vokiečiams. Sparčiai plėtoti galime šiltnamius, plėtoti akvaponiką ir dar krūvas kitų dalykų. Būtų galima statyti didelius šiltnamius pvz prie dabartinių biokuro katilinių, diegti kogeneraciją (balansavimui elektros tinklų) ir naudoti šilumą pigiai šiltnamiams, kad užtikrintų derlių 10-11 mėnesių metuose. Mes turime visas sąlygas aplenkti tą pačią Olandiją. Kas daroma? Išsirenkamas Karabasas, kuris suvaržė bet kokias užsienio investicijas į žemės ūkį, kad niekas nekonkuruotų su juo. Verslas tik prisitaiko prie esamų sąlygų, kurias formuoja valdžia. O valdžią išrenka žmonės. Per LT istoriją tik 2x normalius išrinko. Abukart, krizės akivaizdoje, kai reikėjo gaisrus gesinti. Visus kitus kartus - komunistus ar jų pakalikus. Taip, prekybos balansas neigiamas, bet nereikia labai dėl to panikuoti, neigiamas nėra stipriai, buvo išlipę į teigiamą. Lietuva turi labai daug investuoti, ir tos investicijos ir atsiliepia neigiamai mūsų prekybos balansui trumpu laikotarpiu. Daug svarbiau dabar būtų pvz paleisti atsinuajinančios energetikos programą ir su pigiu kapitalu, už ~2% palūkanas pavaryti tiek vėjo jėgainių, kad 100% apsirūpintume energija. Sutvarkius biurokratiją, konkursus ir finansavimą, elektra nepabrangtų ir ilgainiui atpigtų, prekybos balansas pagerėtų, būtų sukurta tūkstančiai darbo vietų, būtume ne tik šildymo sistemos, bet ir elektros perėjimo prie atsinaujinančios energetikos lyderiai.