„Ryanair“ pristato naujovę, kuri patiks daugeliui pigias keliones mėgstančių žmonių  ()

Artinantis vasaros atostogų metui paprastai pradedama galvoti, kaip patogiau ir pigiau nuskristi į norimą vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi iš Lietuvos tiesioginių skrydžių į svečias šalis yra gana nedaug, kelionių agentūros ir tradicinės oro bendrovės paprastai siūlo jungtinius skrydžius: skristi į tarpinį miestą, po to persėsti į kitą tos pačios oro bendrovės lėktuvą, skrendantį į norimą miestą.

Toks skrydis paprastai kainuoja gana brangiai, ir pinigus taupantys žmonės paprastai ieško vadinamųjų jungtinių kelionių, kai į norimą vietą vykstama keliais etapais, skirtingų aviakompanijų lėktuvais, perkant atskirus bilietus, oro uostuose iš naujo priduodant bagažą, iš naujo registruojantis skrydžiui, jei nebuvo iš anksto užsiregistruota internetu.

Tačiau tarpiniame oro uoste neretai tenka laukti ištisas valandas, o kai kada ir nakvoti ant suolo ar šalia oro uosto esančiame viešbutyje. Nors tokia kelionė atsieina žymiai pigiau (keletą ar net keliolika kartų), visi tie nepatogumai, kuriuos ne vienam tikriausiai teko patirti, vargina.

Tad oprimistiškai nuteikia pasirodžiusi informacija, kad pirmuosius jungtinius skrydžius pradėjo ir pigių skrydžių bendrovė – Airijos „Ryanair“.   Kol kas persėsti į kitą lėktuvą galima tik viename punkte – Romos Leonardo da Vinčio-Fjumičino oro uoste (it. Fiumicino – Aeroporto Internazionale Leonardo da Vinci). Tai didžiausias tarptautinis Italijos oro uostas, nuo šalies sostinės Romos nutolęs per 35 kilometrus.

„Ryanair“ klientai, vienu prisėdimu rezervavę vietas lėktuvuose, gali įsigyti bilietus persėdamajam skrydžiui. Ši oro bendrovė jau siūlo tokius skrydžius, bet kol kas persėsti į kitą lėktuvą galima tik vieninteliame punkte – minėtame Italijos sostinės Romos oro uoste.

Keleiviai galės skraidyti iš Ispanijos (Alikantės, Barselonos), Belgijos (Briuselio), Maltos ir Italijos (Bario, Komizo, Katanijos ir Palermo).   Jungtinių skrydžių paslauga yra jau ketvirtus metus šios oro bendrovės vykdomos programos AGB („Always Getting Better” – „Visada geryn“) sudedamoji dalis, kuria siekiama visais požiūriais gerinti klientų aptarnavimą, teikiant jiems papildomas paslaugas, suteikiant galimybę pasinaudoti skaitmeninių technologijų naujovėmis ir gerinant aptarnavimo kokybę lėktuvuose.

Pasak „Ryanair“ komercijos direktoriaus Davido O'Brieno, aviakompanja džiaugiasi, galėdama pradėti pirmuosius jungtinius persėdamuosius skrydžius. Tai leidžia klientams rezervuoti vietas  „Ryanair“ lėktuvuose už mažiausią kainą Europoje. Keleiviai galės naudotis šia paslauga, jiems nereikės išeiti iš terminalo.

Tai didelis patogumas, nes iki šiol keleiviai, ruošdamiesi į tokias keliones, turėdavo atskirai rezervuoti vietas lėktuvuose.

„Ryanair“ paskelbė, kad pasiūlymui išpopuliarėjus į jį bus įtraukti ir kiti maršrutai.   D. O'Brienas pridūrė, kad „Ryanair“ kalbasi su kitais vežėjais, tarp kurių „Norwegian“ ir „Aer Lingus“, kad dar šiais metais galėtų pasiūlyti keleiviams jungtinių skrydžių, įtraukiant ir kitų vežėjų siūlomus maršrutus.

Parengė Leonas Grybauskas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(8)
(8)

Komentarai ()