Pamenate iš pirmo žvilgsnio juokingą istoriją, kai už propagandinio plakato vagystę amerikietį studentą nuteisė 15 metų? Atomazga po 1,5 metų visai nebejuokinga (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2017-06-22 21:13
Pas mus galioja cenzas, kad balsuoti galima tik nuo 18 metų. Išvestumei, kad iki aštuoniolikos asmenys nėra laikomi žmonėmis? Arba seniausiu vis dar veikiančiu parlamentu yra laikomas Islandijos Altingas. Jame, kaip ir visame pasaulyje ilgą laiką, nebuvo vietos moterims ir jos negalėjo balsuoti. Tą visą laikotarpį irgi išvedžiosi, kad nesiskaito demokratija? Demokratija yra valdymo forma, kada yra išrenkami atstovai. Kokiu būdu ir iš kiek, jau čia kiekvienos šalies reikalas. Kabinėjimasis prie žodžių - tas pats kas ginčyti jog Jungtinė Karalystė nėra tikra karalystė, nes čia valdovo vaidmuo daugiau simbolinis gestas nei valdžia.
Evil Goku 2017-06-22 21:42
Arnai, nesupranti apie ką diskusija visiškai. Lietuvoje automagistralėje leidžiama važiuoti 130km/h, bet jei (nepakeitus įstatymų) policininkai stabdytų visus kurie važiuoja didesniu nei 40 km/h greičiu ir juos sušaudytu apkaltindami Tėvynės išdavimu ir pasikėsinimu sunaikinti visuomenę, bet būtu toliau deklaruojama, kad automagistralėje galima važiuoti 130 km/h. Tada būtumėm panašūs į Š.K., ne pagal pačius įstatymus, bet pagal įstatymų taikymą. Jei Š.K. pasiskelbtu absoliutine monarchija ir oficialiai priimtu įstatymą, kad po visų rinkimų turi būti paskelbti rezultatai, kad už partiją balsavo 99,97% rinkėju. Tokiu atveju ji mažiau pažeidinėtų savo įstatymus, nei kad pažeidinėja dabar. Š.K. nėra įstatymo, kad tau gali skirti mirties bausmę (ar ilgus metus lageryje) vien už tai, kad nepatikai aukštiems pareigūnams, tačiau realiai gali gauti tokią bausmę, prisidengiant, kad ir absurdiškais kaltinimais.
UTF16 2017-06-22 21:42
Sąžiningi ir teisingi rinkimai nėra tik klausimas „juoda/balta“.
Arns 2017-06-22 22:13
Man regis pats nesupranti apie ką diskusija. Esmė tokia, kad teisingumas yra toks, kokie yra įstatymai. Įstatymai neatsiranda iš niekur, jie turi tam tikrus kultūrinius paveldus. Kritikuoti vien dėl to, kad kažkas nepatinka neadekvatu. Išvardinau ne vieną pavyzdį (kurių žinoma neskaitei), kaip kiekvienos šalies požiūris gali skirtis. Jei kalbi apie apėjimus, tai kodėl nenori sulyginti pvz Š. Korėjos su JAV? Amerikoje negalima pagrobti, nenuteisus įkalinti, nesuteikti teisės į advokatą, kankinti žmones... bet niekam teisiškai neįdomu, jei amerikiečių pareigūnai, vykdydami įsakymus taip daro tarkime Gvantaname. Čia kaip tavo pavyzdyje yra savo pačių įstatymų viešas apėjimas. Net patys prezidentai pripažino, kad žinojo ir toleravo tokius veiksmus. Rezultate jie ne tik nenubaudė tą dariusių, nepateikė kaltinimų kalinamiems žmonėms, bet net atsisakė priimti į JAV (kad tie paskui negalėtu remtis, kad JAV žemėje su jais taip elgėsi (ir tada JAV teismas turėtu pagrindą nagrinėti jų skundus))... Tavo logika vadovaujantis JAV galėtu tuos draudimus išbraukti ir tada toks elgesys taptu nebe pažeidimu. Arba nustoti taip elgtis. Tačiau kuo puikiausiai žinome, kad nieko nebus daroma. Ir ką?
Arns 2017-06-22 22:26
Tai gal prašom papasakok daugiau, kas tas dalykas "civilizuota valstybė" yra? Istorijoje tai naudotos technologijos lygis lyginant dvi ar daugiau valstybių/genčių. Politikoje neteko girdėti tokio termino. Dar geriau būtu jei nurodytum kam tai taikoma ir kokiais būdais tas pasireiškia. Jei čia nauja, gali tapti politikos filosofu
Evil Goku 2017-06-22 22:32
ir dar kartą pasižiūrėk nuo ko prasidėjo mano diskusija. Shinigami rašė, kad Š.K. pasikeičia įstatymus, taip kad jie realiai atitiktų situaciją šalyje. Tačiau Š.K. režimas realiai nesilaiko savo pačių priimtų įstatymų, juos šiurkščiai pažeidinėja, nors deklaruoja, kad pagal gyventojų laisvę jie pirmauja pasaulyje. Arnai, atsakyk į šiuos du klausimus uždarus klausimus: Ar Š.K. balsavimo aktyvumas realiai yra didesnis nei 99%? Ar Š.K. yra žodžio laisvė?
Arns 2017-06-22 22:43
Pala, o ar aš su tavimi diskutavau? Pasiūlyčiau akinius, bet jų nuotrauka nepadės tau surasti, kad su tavimi diskusijos nėra. Tu pats įšokai ir ėmei mano tekstą vertinti lyg atsakymus tau, o tada ėmei ir įsižeidei bei sudėliojai minusus. Nebūk ožiukas, lauk iš svetimo kiemo. Viskas kas mano atsakymuose rašyta yra susiję su kontraversiškais UTF16 rašymais. Mano žinutėse tavęs nėra.
GM 2017-06-22 23:09
Nesuprantu šios diskusijos apie šalies įstatymų proporcingumą/legitimumą bei jų žinojimą prieš vykstant. Juk nuosprendis buvo 15 m. sunkiųjų darbų, o ne nuvarymas į komą "jau kitą dieną po nuosprendžio".