Vienas turtingiausių žmonių visame pasaulyje: technologijų revoliucijos jau sukėlė du pasaulinius karus, jei nieko nedarysim - tuoj bus trečiasis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2017-06-29 13:51
Apie ką konkrečiai perspėjo? Kokia revoliucija sukėlė pirmus du karus? Apie ką kalbama?
JediMindaugas 2017-06-29 15:15
#1 Kodėl mums turėtų būti svarbi jo nuomonė, vien dėl to kad jis turtingas? #2 Įrodykite kad karus sukėlė technologijos. Gal ugnies atradimas sukėlę pirmąjį genčių karą?
Elite 2017-06-29 17:28
Technologijos yra kaip įrankis. Panašiai kaip peilis. Tik žmonių apsileidimas ir neapsišvietimas privedė iki pasaulinių karų. Šiais laikais karus kariauja tie, kurių požiūris susiaurintas įvairiais proto kontrolės metoidais iki minimumo. I karą niekada nėjo ir neis tie, kurie tuos karus ir sukelia. Bus ir trečias pasaulinis, jei žmonės toliau patys nesidomės kas darosi, o tik lauks kol koks autoritetas ką pasakys. Pats didžiausias priešas dabar ne Rusai, Kiniečiai ar Amerikiečiai, o mes patys sau. Kol ieškosim kaltų, mus toliau durnins pro visus galus. Tikri lyderiai tarnauja visiems žmonėms, o ne visi žmonės lyderiams.
Elite 2017-06-29 17:37
būtent, pilnai sutinku. Beje nelabai esu matęs, kad turtuoliai į karus eitų. Visada jie būna nepaliesti, ir visą brudą ir kančias turi kęsti žmonės, kurie piramidės apačioje.
lindemann 2017-06-29 17:38
Jo plepalai daugeliui įdomūs, nes Alibabos kūrėjas ir tuo pačiu tapęs milijardieriumi, o logikos pas jį tiek, kiek pas kokį tarkim Trumpą. Konstatuoti faktus yra viena, visai kas kita yra gilintis į tuos faktus, į jų priežastis, pasekmes ir t.t. WW1 ir WW2 technologijų varomoji jėga būtent ir buvo karo reikmėms kuriami išradimai. Visa kita buvo nesvarbu. Šiuo metu technologinis progresas yra atsietas, t.y. atskiros kompanijos kuria kariuomenės reikmėms, tačiau globaliai, pačiai civilizacijai naudingų technologijų kūrimas yra žymiai labiau atsiplėšęs , nes to varomoji jėga yra pelnas. Dar šitas: "Šių metų balandį jis perspėjo, kad visuomenė turi būti pasiruošus „skausmingiems dešimtmečiams dėl interneto sukelto šoko ekonomikai“" Mintis neišplėtota, sukeltas šokas blogai ar gerai, bet viena aišku, Kinijos verslo magnatas J. Ma, nebūtų dabar niekam įdomus, jei ne internetas. Galbūt internetas sukels šoką ateityje Kinijos valdžiai( ar bet kuriam kitam rėžimui pasaulyje), kadangi savo nusikaltimus bus sunkiau dangstyti, bet kolkas tai tik stiprina ekonomiką.
Shinigami 2017-06-29 19:52
Pasaulio pabaigas ir panašius dalykus pranašauja egoistiški save sudievinę asmenys. Kurie visada galvoj, kad pasaulis sukosi tik apie juos, bet paskui suprato, kad jie tik dulkė pasaulyje. Bet jie vis tiek įsivaizduoja, kad yra patys geriausi, teisingiausi ir išmintingiausi. Kad jų moralės normos ir vertybių sistemos pasiekė tobulumo viršūnę. Bet kokia už žmogų protingesnė (nes jis pats už visus žmones protingesnis) egzistencija turės lygiai tokias pat moralines normas ir vertybių sistemą. Juk neįmanoma, kad protingesnė už žmonija (ir gal net jį) egzistencija gali turėti kitokias moralės normas ir vertybių sistemą. Kadangi ateiviai kurie gali atkeliauti į žemę yra protingesni už žmonija, jie vadinasi turi tokias pat pažiūras kaip jis (nes geresnių pažiūrų negali būti), ir kadangi jam nepatinka dabartinė situacija žemėje, vadinasi ateiviai sunaikins žmoniją. Kadangi DI naudoja kompiuterio resursus, vadinasi jis gali būti protingesnis už žmoniją. Todėl jis turės tokias pat moralės normas ir vertybių sistema kaip jis. Kadangi jam nepatinka esama situacija žemėje, nes jį neatitinka jo moralės normų ir vertybių sistemos, vadinasi DI sunaikins žmoniją. Kadangi didžioji žmonijos dalis turi kitokias moralės normas ir vertybių sistemas nei jis, vadinasi žmonija yra kvailą. Kvailys su tobulomis technologijomis gali tik susinaikinti. Todėl tokie, save sudievine, asmenys suprate, kad nėra Kim Jong-un'as ir negali kitiems liepti šukuosena daryti tokia kaip jo (nes tai aukščiausias mados standartas) ar vykdyti kitas jo moralės normas ir vertybių sistemą. Pradeda galvoti, kad reikia sunaikinti pasaulį.
Arthuras 2017-06-30 11:15
Na, istorija byloja, kad buvo tokių veikėjų, kurie numatė, jog karas bus. Pvz. Jean Jaures. Kuris išpranašavo, kad kolonijų ekspansija (kas buvo stambių kapitalistų interesas), noras numalšinti darbuotojų streikus dėl jų teisių, sukels pirmąjį pasaulinį karą. Taip ir buvo.
peeplt 2017-06-30 11:59
Manau kad straipsnyje turima omenyje netiesioginė technologijų įtaka karui. Tai kad tu sukonstravai bepiloti lėktuvą, geresnį tanką, ar naujo modelio neperšaunamą liemene, nebūtinai turi reikšti karą. Bet technologijos itakoja žmonių gyvenimo būdą, jų pasaulėvoką ir lūkesčiu. Keičiasi ne tik politiniai, bet ir ekonominiai galios poliai. Paprasčiau sakant technologijoms padedant pasaulis sparčiai keičiasi, o sienos lieka senos. Galų gale sienos ir primesta tvarka tampa pasene. Tam kad juos pertvarkyti reikia sukretimo. Karas vienas galimų scenarijų. Kita vertus technologijos net tik daro gyvenimą patogesnį, bet ir gimdo aibe problemų. Ne tik suartina bet ir skaldo atskiras visuomenės grupes. Turtinė, technologinė ir artėjanti biologinė neligybė. Paprastas susisiekimas - emigracija, pabėgeliai, trintis tarp skirtingų kultūrų, terorizmas. Ir t.t.
amas 2017-06-30 12:33
Tai, kad karai sukėlė technologijų revoliucijas, o ne atvirkščiai.