Rusija veja lauk 755 JAV diplomatinės misijos darbuotojus - pasaulis nesupranta, kodėl Putinas baudžia savo paties tautą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2017-08-04 12:00
Atsimenu, konflikto pradžioje, kada JAV ir ES įvedinėjo pirmąsias menkas sankcijas, draudimus įsileisti į savo teritoriją asmenis, kurie susiję su konfliktu Ukrainoje, Rusijos troliai šaipėsi, kad jokios sankcijos nebaisios ir gąsdino, kad visa Europa nuo Rusijos dujų priklauso, užsuks kranelį ir Merkel su visais vokiečiais šals prie malkom kūrenamos krosnies, gaila neberandu tos mėmės Bet kai kalba pasisuko apie SWIFT nujungimą Rusijai, tada trolintojų džiaugsmai subliūško. Dabar akivaizdu, jog nereikia net tokių radikalių sankcijų, kad subliūkštų visas optimizmas Rusijos valdančiųjų tarpe, jog blitzkrieg'as Ukrainoje bus greitas ir neskausmingas. Gautos teritorijos kainavo šimtus milijardų ir dar daugiau kainuos ateityje, pamoka gera karo kurstytojams, tik ar ji bus įsisavinta...
Arns 2017-08-04 13:39
... Galbūt todėl niekas ir nenori pateikti visi vaizdo, nes tada "duosim į kaulus" skambėtu kur kas silpniau. Juk ir patys "davime" neskaičiuojame nei kiek praradome nei kiek pvz kišama daugiau pinigų į gynybą, įvairių organizacijų finansavimą ar net tiesioginį opozicijos rėmimą. Tai ir telieka tokiais būdais kaip šiame straipsnyje juokauti. Kol žiniasklaida sako tai smūgiuojama Rusijai, diplomatai kalba kitaip. Patys supranta jog visų darbų nenudirbs patys, samdyti kažką teks, tad teks ir tikriems amerikiečiams palikti šalį. Smarkiai sumažės būdų kaip bus atstovaujamos/remiamos jų kuruojamos sritys. O ir jei rusui reiks kelis mėnesius laukti vizos, na vargu ar jis kaltins Putiną, kad vietoj vizų pareigūno amerikiečiai verčiau pasiliko savo šnipus. Tik dar labiau patvirtins eiliniam žmogui, kad tie 455 yra svarbūs žvalgybininkai... Jei kažkas manė, kad dėl padidėjusios bananų kainos kils revoliucija, turėtu dar geriau pagalvoti ar dėl pailgėjusios vizos laukimo murmesys neatsisuks visai priešingai. Patriotizmo savybė ir yra tokia, kad kuo daugiau puolama, tuo labiau mobilizuojamasi.
Ar_as? 2017-08-04 15:10
Skauda visiems. Niekas dėl to nesiginčija. Kam skauda labiau? Galbūt tam, kas daugiau verkia ir piktinasi. O su Rusija, statistika ir procentais... Mano močiutė penkmečio primilžio normas visada per du metus "darydavo", kaip ir visi kolūkiai pirmūnai, bet kaip parduotuvei to nesimatė, taip nesimatė. Rusija yra, ar bent jau apsimeta, kapitalizmo valstybe. Jei joje būtų buvę ekonomiškai naudingiau auginti, gaminti, ir t.t. nei įsivežti, jie tai būtų darę jau seniai ir jokių sankcijų tam nereikėtų. Jei tai nebuvo daroma, vadinasi, neapsimokėjo, vadinasi, neapsimokėtų ir dabar, bet kadangi uždarė, reikia, kad ir ekonomiškai neprotinga, darytis patiems. Kiek tie ūkio pasiekimai yra tikri, o kiek asignavimų rezultatas pamatysim tada, kai asignavimų kranelis užsirauks. Ne nuo įkvepiančių vado kalbų tos sritys pradėjo augti.
Arns 2017-08-04 18:17
Tikrai ne. Rinka ištuštėjo ir buvo galima lengviau į ją įeiti. Pastatyti fermas, supirkti įrangą, užveisti bandą/sodus ir pan. reikia daug laiko bei pinigų. Retai kas ryžtasi nuo nulio pradėti. Tai be galo didelės investicijos su lėta grąža. Manau oligarchai, įvairios bendrovės ar investiciniai fondai valdantys didelius pinigus puolė čia investuoti. Maisto reikia ir reikės visada. Rinkos aplinkos sąlygos gan smarkiai kontroliuojamos (nes draudimai iš Rusijos pusės), bet uždarbiai ne. Ideali investicijų plotmė, kai rizika investavus pralošti labai maža. Nebent nesi tikras ar ilgai jos tokios išliks. Bet manau Rusijos valdžia su tais kurie pradėjo investicijas tikrai aptarė minimalų laikotarpį kada sankcijų jokiais būdais neatšauks. Poreikis yra, o konkurentai arba augantys kartu arba atskirti nuo potencialios rinkos. Net atidarius rinkas užsieniečiai jau susidurtu su dilema, kad tai nebe tuščia rinka, o ir pati gaminanti, tik su mažesnėmis transportavimo sąnaudomis. Vėl reiktu kurti logistikos kanalus, tartis dėl įėjimo į rinką, rasti kur ir kaip save pozicionuoti. Tai kainuoja žvėriškus pinigus. Vien padempingavus kainas nebe pavyktu užgniaužti noro vietoje kažką auginti, mat tą patį pigiau gali parduotuvėje, įsigyti tik pagaminto kažkur kitoje žemyno pusėje esančiame fabrike. Tai daugiau nebe suveiktu.
Evil Goku 2017-08-04 19:17
Jei Rusijos režimas nebūtu toks pasikėlęs ir jie nebūtu numušę to Malaizijos lėktuvo, bei nebūtu pakliuvę į skandalus su Trumpu, manau, santykiai su vakarais būtu jau dabar susi normalizavę.
tomas.tomas 2017-08-04 23:30
Nemanau, kad Rusijos politikos formuotojai būtų tokie neįžvalgūs ir priimtų nepamatuotus sprendimus. JAV interesus atstovaujantys ir ginantys visuomet ras kaip pašiepti ar išjuokti, kad sumenkintų. Tai tikrai pasvertas atsakas į be pagrindo priimamas naujas sankcijas JAV valdančiuosiuose sluoksniuose Rusijos atžvilgiu. Kodėl Rusija taip ilgai delsė ir neatsakė į 2016 metų gruodžio sankcijas? Dėl to, kad jos buvo inicijuotos nueinančios administracijos, siekiant apkartinti naujos administracijos darbą santykiuose su Rusija. O JAV iš karto buvo aišku, kad Trump'as - visiškai kitoks veikėjas nei visi buvę iki tol, kuris mato, kad JAV nėra jau tokia nekalta mergelė tarptautinėje politikoje ir reikalingas kitoks jos politikos kursas: geresni santykiai su kitomis didžiosiomis pasaulio politinėmis jėgomis (Rusija), imigrantų pristabdymas ir t.t. O šis kursas visai nepatinka JAV atlanticistams ir globalistamas, pagal kuriuos JAV - numeris vienas pasaulyje ir be jos įsikyšimo niekas neturi praeiti. Beje, už taip vadinamą, kurio niekas neįrodė, kyšimąsi į JAV prezidento rinkimus Rusija baudžiama jau antrą kartą, oficialiai. Taigi, sankcijų priežastis visiškai ne ta, o ta, kad Rusija nesilenkia JAV malonei ir ryžtingai veikia tiek Ukrainoje, kur Amerikos iniciatyva ir pinigais buvo išprovokuota revoliucija tiek 2004, tiek 2013 pabaigoje, taip pat ryžtingai veikia Sirijoje, kur JAV išprovokavo konfliktus, siekdama nuversti Al Assadą. Beje, Sirijos prezidentas yra oficialiai paprašęs Rusijos pagalbos ir karinio buvimo, o kokiu pagrindu ten JAV ir kitų Vakarų Europos šalių kariai, niekas nežino, bet jau taip istoriškai tapo įprastas Amerikos karių buvimas visur, kad niekam ir abejonės nebekyla, kokiu pagrindu jie čia ar ten. Jau neminint kedrų revoliucijos Libane, rožinės revoliucijos Gruzijoje, purpurinės revoliucijos Irake ir t.t. Visi rimtesni pasaulio geopolitkos ekspertai supranta, kad JAV hegemonijai pasaulyje artėja pabaiga, kaip XVII a. Ispanijos karaliavimas baigėsi, XIX a. D. Britanijos. Visos tendencijos rodo, kad pasaulio geopolitinis gyvenimas tapo toks dinamiškas, kad vienos kurios nors valstybės dominavimas trunka vis mažesnį laiko tarpą nei iki jos. Einame į naują amžių, ir jis vadinsis multikultūralizmu, kur kiekviena šalis turės savo vietą po saule su savo unikalia kultūra ir mąstysena. Bet, tamsiausia visuomet būna prieš aušrą, šalčiausia taip pat...
Nerkus 2017-08-05 07:45
Rusijai dabar turbūt baisiau būtų ne papildomos sankcijos, bet pačių sankcijų atšaukimas. Dabar Rusijoje pradėjo vystytis savi verslai kurie gamina tas prekes ar produktus kurie negali importuoti. Yra investuota nemažai pinigų. Dažniausiai tie produktai yra brangesni nei importuoti. Jei dabar sankcijas panaikina, tai tie verslai turės užsidaryti.