Kaip aukštai gali iškilti bitkoinas? Pamokanti istorija su Leonardo da Vinčio paveikslu ir investicijomis į auksą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2017-11-28 17:36
Nesitikėjau, kad tiek kils ir taip sparčiai. Dabar tik klausimas, ar kylam toliau ar prasidės krytimas...
Fikcija 2017-11-28 21:09
Sekmes perkant pikselius
Laplaya 2017-11-29 09:52
Sakykite ką norite, bet nusipirkau XBT bei dar kelių valiutų šį spalį ir jau dabar du kartus pinigai užsaugo. Kiekvieną dien pasitikrinu kursą, tai jei pradėtų kristi - išsiimčiau ir tiek. Nemanau kad gali per vieną dieną nukristi 50% vertės - neįsivaizduoju kas turėtų nutikti pasaulyje, kad taip nutiktų.
lindemann 2017-11-29 11:45
Spekuliacijai kriptovaliutos labai tinkamos, tačiau ant kiek tai bus sėkminga veikla, priklauso tik nuo spekulianto įgūdžių. Akcijos irgi sugeba kilti po kelis šimtus procentų per trumpus laikotarpius, tačiau dažniausiai po kurio laiko viskas subliugžta (pump&dump). Todėl reiktų nuolatos domėtis savo turima investicija, o ne tik žiūrėti į chartus ir grožėtis prieaugiu, nes aplaidumas gali brangiai kainuoti.
punktyras 2017-11-29 14:01
Antra vertus, pernelyg atidus domėjimasis ar tiksliau, jautrumas, gali priversti daryti netoliaregiškus sprendimus – jei kiekvienas smuktelėjimas palaikomas pabaigos pradžia, turto nesusikrausi .
lindemann 2017-11-29 18:44
Tai kaip minėjau, nuo patirties priklauso. Jeigu žmogus jautrus ir nori laikyti nupirktą kriptovaliutą ilgesniam laikui (dienos, mėnesiai, metai) tai žvilgčiojimas į grafiką jam nepadės. Bet jeigu yra užsibrėžtas trumpas spekuliacijos laikotarpis, kainos grafikas yra tinkamiausias instrumentas tam tikslui pasiekti.
Borland 2017-11-30 15:40
Nu žinokit, bijau jus visus nuvilti, ypač tuos kurie sako, kad supras kada pradės kristi ir parduos. Greičiausiai parduosite dugne, o po to kreivė apsisuks ir nusipirksite viršuje, nes galvosit kad vėl kyla, tada pasirodis, kad vis tik nekyla o krenta ir vėl parduosit dugne. Su kripto valiutomis galimi trys keliai. Arba ja tiki, nusiperki ir tiesiog laikai nekreipdamas dėmesio į tai ar krenta ar nekrenta, arba nusiperki, esant sėkmei, parduodi ir eini toliau savų darbų dirbti nelysdamas, nes kitu atveju, pardavęs rizikuoji perpirkti už brangiau, dėl to geriau neparduoti visai. Arba trečias variantas, stebi iš šono ir niekuo nerizikuoji. Kalbu iš savo patirties, pats pirmą bitcoiną pirkau už 450 eurų. Ir galiu pasakyti dažniausiai būna taip, kad kai atrodo kad dabar tikrai kils - kaina krenta, kai nukrenta ir atrodo dabar reiktų parduoti, nes visi parduoda ir ji taip ir kris iki 0 - viskas apsisuka ir kaina pradeda kilti. Kadangi aktyviai būnų įvairiuose forumuose ir t.t., tai tie kurie mano, kad gali atspėti, kada kaina kris ar kils, vis dar laukia kada eth kainuos 70 eurų, bitcoinas kainuos 1000 eurų ir t.t. Reziumė: jei nori investuoti į cryptovaliutą, perki ją nežiūrėdamas į kainą ir lauki metus ar du. Ir faktas, kad visada buvo tas pats. Kai bitcoinas kainavo 1000 eurų, visi sakė, kad burbulas ir kad kaina kris ir buvo ta pati rizika pirkti kaip ir dabar kai jis kainuoja 10000. Niekada nežinai kas bus. Niekada nežinai ar nukritimas iki 7000 bus tas ženklas, kad jau laikas parduoti, ar bus ženklas, kad laikas nusipirkti su 30% nuolaida. Tikėjimo reikalas Beje tiems, kas galvoja, kad per dieną negali nukristi - tai tikrai gali, jei ne per dieną tai per dvi, bet iš istorijos žinau, kad tie kurie parduodavo nukritus, visi vėliau gailėdavosi.
punktyras 2017-11-30 15:44
Juolab, šis kritimas buvo ne per dvi dienas, ne per dieną, o valandų ir minučių klausimas.
Ar_as? 2017-11-30 16:26
Papasakok bobutei. Klientas rusiškų akcijų nemažą portfelį prieš krizę turėjo, kai dar galėjo parduoti už realius pinigus būtent laikėsi principo - " kurie parduodavo nukritus, visi vėliau gailėdavosi". Rezultatas - portfelio bendrovės nuėjo į totalinius bankrotus, ir 80 proc. portfelio liko verta 0, kuris negali tapti niekuo daugiau, nes lavono neprikelsi.
technologas 2017-11-30 17:09
Rusiškos akcijos blogos, kitos irgi nekokios, tai į ką investuoti kai eurozonos "quantitative easing" po 80 milijardų €/mėn? Gal kas patars? Išsivysčiusiose šalyse darbo jėga brangi, "pereinamos ekonomikos" rebiatos pasidalins tavo investicijas ir gali be triusikų likti.
Borland 2017-11-30 17:23
Turi bent vieną bitcoiną? Jei ne tai eik papasakok bobutei. Nes greičiausiai tu tą patį kalbėjai, kai bitcoinas buvo 1000 eurų, kai jis buvo 2000 eurų, 3000.. ir t.t. Kitaip tariant, moki tik verkti, kai tie kurie mato ir tiki - daro. Galbūt jis ir nukris, niekas nežino ateities, bet taip greičiausiai nutiks, tik jei atsiras kažkas geresnio, pvz. IOTA, kurios porftelis pas mane šiuo metu didžiausias. Tik kaip matom, kelios cryptovaliutos puikiai egzistuoja kartu, ypač jei jų paskirtis truputi skiriasi. Bet kaip ir minėjau, jei pardavinėsi ant kiekvieno nukritimo, tai tu jau seniai būtum pardavęs ir nuėjęs ne į pliusą, o į minusą. Ir žiūrėtum šiai dienai, kad galėjai turėti 10 kartų daugiau nei investavai, o gavosi, kad turi 2 kartus mažiau nei investavai. Akcijose praktiškai ta pati logika, tik kad tu paėmiai kažkokią nesamonę. Paimk amazono akcijas 2000 metais ir matysi kitokį vaizdą. Kiek įmonių, tiek skirtingų akcijų, tie kas investavo į akcijas, tie ir toliau investuoja, tiesiog pereina nuo vienų prie kitų, o pačios rinkos niekur neprapuola, S&P indeksas kaip kilo taip kyla. Cryptovaliutų irgi yra visokių nesamoningų, kur nusipirkęs gali nueiti tiesiai į dugną, bet bendra visų cryptovaliutų vertė auga ir ji toliau augs. Kas liečia bitcoino augančią kainą, tai sakyčiau čia dar veikia tam tikra keista psichologija. Pvz. kažkada buvo visai normalu, kad mokytojai mokiniams už neklausyma su liniuote per nagus užvoždavo ar per ausį ar dar ką padarydavo, bet tokie dalykai keičiasi ir tai kas kažkada buvo tarsi normalu ir priimtina, dabar net neįsivaizduojama. Tas pats ir su bitcoino kaina, niekas neparduotu jo už 1000 eurų šiai dienai, nes tai atrodo tiesiog nenormalu ir plius nelabai apsimoka, kai gali parduoti už 10000. Ir tai kas laikoma norma vis auga.
procc 2017-12-02 22:10
Ar buvo kada nors istorijoje kažkas panašaus į bitcoin? Kažkas naujo ir mažai žinomo, kurio kaina per metus pakilo ~1300% ?
☀️☁️☂️☁️☀️ 2017-12-04 09:43
Istorijos nežinantys žmonės visuomet lieka vaikai.
punktyras 2017-12-04 09:55
.
Audrius 2017-12-04 10:35
Tulpiu manija tesesi max 6 menesius. Btc, kaina kyla jau treti metai (nuo 2015). O jei atmetus 2013-2015 kritima, btc kaina kyla nuo 2010. Manau 90's dot com burbulas butu kur kas geresne analogija. Tada, kaip ir dabar, investuotojai susizavejo nauja technologija (tada intikas, dabar btc), kas, savo ruostu, leme rinkos iracionaluma-burbula. 2000-taisiais burbulas sprogo, bet internetas niekur nedingo. Net tik, kad nedingo, bet jis tapo daug svarbesnis nei bet kas gelajo pamanyti.
☀️☁️☂️☁️☀️ 2017-12-04 11:03
Skirtumas tas, kad tiek per tulpių maniją, tiek dotcome tai buvo investicija į pigią masinę produkto gamybą. Bitcoinai yra elementari Ponzi schema be jokio produkto, tik iš spekuliacijos marginaline aktyviai rinkoje dalyvaujančia burbulo dalimi. Brangsta ne tie bitkoinai, kurie sėdi kažkieno wallete, o tik tas likutis, vaikštantis iš hipsterio pas hipsterį. Reali bitcoinų įtaka ekonomikai nykstamai mažai, ji figūruoja labiau šešėlinėje ekonomikoje kaip tam tikra neapmokestinamo barterio forma. Įsivaizduokim, kad keletas „investuotojų“ aktyviai vienas kitam stumdydami, tarkim, vieną procentą savo „turto“, jo kainą užkelia tiek, kad suindeksavus kiekvieno turtas pasiekia, pvz., Lietuvos metinį BVP. Čia jau ir ežiukui aišku, kad neįmanoma tokio kriptovaliutos kiekio išmainyti į realų nekilnojamą turtą, gamtinius išteklius ar pan..
Audrius 2017-12-04 12:06
Tu maisai dvi pinigus savybes: 1. medium of exchange; ir 2. store of value (nzn kaip ta tiksliai parasyti lietuviskai). Medium of exchange yra tai, ka tu vadini "pinigais". Ir cia esi teisus, kaip medium of exchange, btc yra naudojamas tik ten, kur tradicines atsiskaitymo priemones to daryti negali (beje, tai irgi parodo, btc galia palyginus su tradiciniais pinigais), pagrinde darknete. Toks btc naudojimas yra labai mazas, ir taip, tai tesudaro "nykstamai maza ekonomikos dali". Bet yra ir kita pinigu savybe-store of velue. Zinoma, fiat sistemoje (eurai, doleriai etc), pinigu nieks nenaudoja, kaip store of velue, nes centriniai ir komerciniai bankai juos pastoviai infliuoja, t.y. jie metai is metu praranda savo verte. Todel niekas savo turto ir santaupu nelaiko grynais, kurie nuverteja bent 2% per metus-LT, dar daugiau. Ir cia, mano nuomone, bitcoin yra pats geriausiais pasaulyje store of velue. Taip yra del keliu paprastu priezasciu: 1. Bitcoinas turi baigtini kieki vienetu, t.y. ju niekada nebus daugiau kaip 21milas. 2. Bitcoin yra nenukonfiskuojamas ir nenucenzuruojamas-niekas is taves jo negali paiimti, uzdrausti ju pervedimu ir pan. Todel jis ir yra naudojamas atsiskaitymui tik ten, kur tradiciniai pinigai yra cenzuruojami. Siaip btc yra brangi ir nepatogi (kol kas) atsiskaitymo priemone. Kreditines korteles, kur kas patogenes. 3. Bitcoin pervedimams naudoja telekomunikaciju kanalus, t.y. jis yra skaitmeninis. Niekas kitas pasalyje neturi siu savybiu. Arciausiai yra auksas, bet jis 100x prastesnis visose kategorijose. Kas del spekulentu itakos kainai ir btc rinku likvidumo bendrai-taip, yra pas tave tiesos, bet situacija nera tokia bloga. Kalbant konkreciai, pereitu 24val btc apyvarta buvo virs 7 milijardu USD. Todel, jei nori issigryninti koki 100 limonu-jokiu problemu. Jei vienu pavedimu nori parduoti uz milijarda ir daugiau, tada taip, kaina tikrai paveiksi. Bendrai, btc, dar vis tebera labai jaunas ir netasytas dalykas. Tik dabar atsirasdineja profesionalus prekybos irankiai (CME futuriai) ir kuriasi normalios birzos. Btc neprekiauja dar jokia rimta rimta finansine institucija ar hedge fund'as. Bet akivaizdu ir tai, kad tiek rinku svyravimai, tiek ju likvidumas ir profesionalumas tik auga ir augs. Ateis laikas, kai btc taps dar viena nuobodi ir nerizikinga turto kategorija. Tik aisku, kai jau taip bus, nieks nesitikes padaryti 10x ar 100x grazu.
☀️☁️☂️☁️☀️ 2017-12-04 14:42
Įsivaizduok, kad sukaupi 99.9999% visų sugeneruotų bitkoinų. Likę 0.00001% tarkim, kainuoja trečdalį trilijono baksų. Kur tas tavo „value“? Andromedos galaktikoj? Infliacija ir yra pagrindinis įrankis išlaikyti pinigų vertę, kad ji pastoviai būtų padengta darbu ir cirkuliacija. Tame ir yra bitkoinų bėda, kad jų neapsimoka niekur investuoti, nes jokia legali veikla nebus tokia efektyvi kaip savaiminis burbulo pūtimasis dėl to, kad tie 21 mln. nusėda vienose rankose, o reali visos bitkoinų rinkos vertė lieka tik tiems grašiams, kuriais iki šiol viena ar kita pavėlavusi Ponzi tinklo auka bando operuoti. Bet kuris piniginis vienetas yra vertas lygiai tiek, kiek produkto jis padengia *kart* tiek, kokia dalis jo lieka cirkuliuoti apyvartoje.Tų likusių įšaldytų nulių vertė ir yra apvalus nulis, išskyrus kad bet kuris sėdintis ant didesnio maišo gali bet kada sukelti hiperinfliaciją ir krachą, į rinką įliedamas daugiau žetonų nei ta rinka apskritai kainuoja. Iš esmės frykindamiesi nuo centralizuotos federalinių rezervų sistemos, palaikančios ~3% stabilią infliaciją (kuri daugmaž atitinka gamybinio efektyvumo augimą), sulindote į kišenes saujelei anoniminių sorošų. Hipsteriai blyn...
Audrius 2017-12-04 14:55
tu gal isgeres ar siaip linksmas? Sakai infliacija sukuria verte? Zinai ka reiskia infliacija-pinigu nuvertejima! Anyway, matau yra prasmes su tavim diskutuot...Belieka tik pasakyt, kad esi 100% teisus ir palinket geros dienos.
☀️☁️☂️☁️☀️ 2017-12-04 15:59
Na, jei tu pusryčiams eurus užkandi baksais – tuomet sėkmės sveikai maitinantis. Aš pinigų vertę matuoju tuo, ką galiu už juos įsigyti plius amortizacija. O infliacija palaiko pinigų kaip apyvartinės ir investicinės priemonės vertę, kad jų neapsimokėtų pūdyti kišenėje, kol susidėvės viskas, ką paveldėjai iš turtingų tėvelių. Tuo popieriniai pinigai ir yra geresni už auksą, kad aukso kainos neprisitaiko prie ekonomikos augimo ir nėra proporcingos perkamajai jo galiai. Įsivaizduokim, kad valiutos kiekis rinkoje pastovus, o ekonomika auga po 3%. T.y., jei mano apyvartinės lėšos sudaro šiandien 300 tonų kiaulienos, tai po metų atitinkamai 310 tonų. Vadinasi, aš tik miegodamas ir nieko nedirbdamas per metus susitaupyčiau 10 tonų, kuriomis galiu spekuliuot, parduot arba tiesiog suvalgyt neidamas į minusą.O kažkas į tą laiką dirba ir (jeigu aš nuperku ne 10, o tik 9 tonas) skursta, man kaupdamas kapitalą. Galų gale – pinigų perkamoji galia auga, bet tie, kurie turi pakankamų lėšų, kaupia vis didesnę dalį pinigų, o visi kiti negali išgyventi, nes rinkoje nėra tiek pinigų, kiek gamyba atsipirktų. Kas galų gale priveda prie defliacijos, veltėdžius padaro dar turtingesnius ir ratas užsisuka, o iš jo išsisukti lieka vienintelis būdas iš kažkur staigiai prasimanyti pinigų ir įšokti į turtingujų klasę, dar labiau prisidedant prie artėjančio kracho. Elementaru, Vatsonai: jeigu nuvertėja prekės ir paslaugos, tai atitinkamai ir valiuta privalo nuvertėti *ne mažiau*, atitinkamai jos kiekis turi atitikti produkcijos kiekį su rezervu. Ką či aaiškimnti, gyvenkit savo ružavam pasaulėly, kur negalioja makroekonomikos dėsniai. Pažvengsiu, kai už savo bitkoininius lemonus pabandysit legaliai nusipirkti butą Vilniaus centre. Arba naftos gręžinį. Arba aifonų gamyklą. Ar dar ką nors, kas nė iš tolo neprilygsta bitkoinų „pelningumui“, tik kažkodėl joks normalus verslininkas nenori mainyt.