Kaip Japonija išsiugdė atsparumą populizmui? Kai visur politikai naudojasi žmonių nepasitenkinimu, japonai lieka ramūs

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

romualdas.murėnas 2018-01-19 14:10
Straipsnis prasmingas. Verta įsiklausyti mūsų partijoms ir valdžioms, kuriuo keliu judėti mažinant įtampas visuomenėje.
Shioks 2018-01-19 15:01
Visu pirma Japonija turi savo stipria ilgaamze kultura, kuri stipriai itakoja kasdieni zmoniu elgesi, todel tokiu skaudziu permainu ir nebuna, neskaitant Samuraju eros pabaigos. Ir antra Japonija didziaja dalimi yra itakota JAV, todel politiniu nesklandumu nelabai ten ir bus. Kazkokie tai bandymai lyginti europieti ar jav gyvenanti zmogu su japonijos statistiniu gyventoju kur kultura skiriasi vos ne sviesmeciais tikrai juokinga.
Shinigami 2018-01-19 15:20
Ne mūsų partijos ar valdžiai čia reikia įsiklausyti, o rinkėjams. Juk ne valdžia į valdžia renka, bet gyventojai į valdžia renka. Japonijoje žmonės nerenka į valdžia populistų, o pas mus renka. Ir gaunasi užburtas ratas. Išrenka populistus nes yra nusivyle valdžia, o tie populistai dar labiau viską sušiką kad butu dar blogiau. Tada dar labiau nusivilia valdžia ir renka dar didesnius populistus, kurie dar labiau viską sušika, jei tai įmanoma. Taip ratas ir sukasi.
S.J 2018-01-20 09:21
Visiskai pritariu shinigami. Mums manau reiktu kaip pavizdi ziureti i japonija, kaip i kultura, zmoniu mentaliteto pavyzdi, svietimo lygintis i pietu korejos bei suomijos svietimo sistemas, kaip pavizdi, ekonomini etalona imti sveicarijos.