Stovime ant bauginančio evoliucinio virsmo slenksčio: viena revoliucija jau pakeitė žmogaus kūną, bet dabar permainos bus dar didesnės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2018-01-31 10:22
Kai stebiu statybininkų darbą tai neatrodo kad fizinis darbas nuėjo užmarštim. našumas didėja dėl gerų irankių bet dirbti lengva nepasidaro. O kai tenka susidurti su šiuolaikine automatika tai neatrodo kad ji tapo paprasta, lengvai sutvarkoma ir suderinama. Kaip tik atvirkščiai - ji tampa komplikuota, prikišta perteklinių funkcijų ir prastai aprašyta manualuose. Taigi intelektinis darbas taip pat nelengvėja, netgi atvirkščiai.O geriausias pavyzdys turbūt bus greitųjų traukinių mašinistai. Kam jų reikia jei traukinys juda 300 km/h greičiu, žmogaus reakcija pasidaro juokingai lėta. Bet jie kažkodėl yra.
AAA000 2018-01-31 12:45
nepergyvenk - ismes ir masinistus, kai rysio priemones patobules iki pakankamo lygio, kad uztektu dispecerines. daugelyje sriciu tai jau ivyko ar vyksta. statyba tiesiog per sudetingas procesas automatizavimui, nes vietoves salygos visada individualizuotos. bet ir statyba manau pakeis pvz stampuodami standartinius namus automatizuotose gamyklose ir tiesiog atvezdami i vieta.