BMW padarė tai, apie ką kiti net nesvajojo: 8 valandos nepertraukiamo šonaslydžio su degalų papildymu kaip tikruose naikintuvuose ir Gineso rekordas (Video)  ()

Vienas geras būdas reklamuoti naują automobilį – pasiekti kokį nors pasaulio rekordą. BMW garsėja savo supersedanais, kurie yra ir prabangūs, ir labai greiti. Naujausias M5 yra mėgstamas ne visų, nes yra varomas visais ratais. BMW teigia, kad keturių varomų ratų sistema iš legendinio modelio neatima jo pašėlusio charakterio. Tam pabrėžti buvo surengtas drifto maratonas – 8 valandos nepertraukiamo šonaslydžio. Kaip tiek laiko ištvėrė vairuotojas? Kaip buvo papildomas automobilio degalų bakas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mercedes-AMG C63 dar 2011 metais pasiekė nepertraukiamo drifto rekordą – nuslydo daugiau nei 2,3 km. Tiesa, tuomet trasa buvo sausa. Kai buvo pradėtas naudoti vanduo, vėsinantis padangas ir mažinantis trintį, automobiliai nuslysdavo kur kas toliau. 2013 metais BMW M5 nuslydo daugiau nei 82,5 km, o 2014 metais Toyota GT86 sugebėjo išlaikyti driftą net 144 km. Tačiau šiemet BMW nusprendė nejuokauti ir iš tikrųjų parodyti, kaip turi atrodyti drifto rekordas.

Buvo nuspręsta, kad automobilis turės nepetraukiamai slysti net 8 valandas. Gineso Rekordų atstovai pareiškė, kad pauzės yra leistinos, kad automobilis galėtų pasipildyti kuru. Tačiau BMW to daryti nenorėjo – geriausi rekordai pasiekiami be pertraukų. Todėl naująjį BMW M5 teko modifikuoti.

Buvo pašalinta galinė sėdynė, o bagažinėje sumontuotas papildomas degalų bakas. Kairėje automobilio pusėje buvo išvesta degalų bako papildymo žarna. Idėja buvo paprasta – automobilis turėjo pasipildyti degalais kaip naikintuvai daro ore. Privažiavęs kitas M5 turėjo kažkaip susijungti su rekordo siekiančiu automobiliu ir perduoti jam kurą. Tai, žinoma, yra ne tik  sudėtinga techniškai, bet ir gana pavojinga.

Degalus vežantis automobilis turi taip pat slysti šonu, o per langą išlindęs žmogus turi prijungti degalų tiekimo žarną taip, kad kuras neišsilietų. Jis taip pat ją privalo atjungti vos pajutęs, kad automobiliai gali išsiskirti, nes nutraukta žarna būtų didžiulė nesėkmė. Galiausiai, vairuotojai turi koordinuoti savo veiksmus ir slysti labai arti vienas kito, bet nesusiglausti, kad degalų tiekimą prižiūrintis specialistas nebūtų sutraiškytas. Tačiau galiausiai viskas buvo gerai.

BMW M5, vairuojamas Johano Schwartzo ant šlapios trasos nenutrūkstamai slydo 8 valandas, per kurias nuvažiavo 374,2 km. Per šį laiką BMW baką teko papildyti 5 kartus. Sunkiausia buvo tai, kad kaskart papildyti baką buvo labai sunku, pavykdavo perduoti tik nedidelį kiekį degalų. Galiausiai, bandymui artėjant į pabaigą vairuotojas taip pat susidūrė su problemomis  – jam ėmė skaudėti kaklą, kamuoti mieguistumas.

Štai kaip rekordo bandymas atrodė iš komandos narių perspektyvos

BMW šie metai yra ypatingi. Ruošiama visa eilė naujienų, tarp kurių – ir įspūdingas 8 klasės kupė. Naujienų sulauks ir kitos BMW korporacijos markės – šiemet turėtume išvysti Rolls Royce Cullinan visureigį, naujus MINI modelius, tikriausiai ir keletą elektromobilių. Visgi, smagu, kad net tokiu laiku BMW randa būdų pradžiuginti markės gerbėjus senu geru entuziastingu vairavimo – šonaslydis visais laikais buvo BMW charakterio dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Nodum.lt
Nodum.lt
(23)
(4)
(19)

Komentarai ()