Dar vienas buvęs Rusijos „trolis“ papasakojo „trolių fermos“ veikimo schemą ir ką ten daro joje dirbantys žmonės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-02-26 13:26
Čia Arns išpažintis ir atgailavimas? Jei vistik ne, tai manau šitas straipsnis jį tikrai palauš.
Shinigami 2018-02-26 16:40
su rusiškais troliais viskas aišku. Labai gerai jie matomi delfio komentaruose. Ypač temose susijusiose su prezidente. Tokiu absurdišku komentarų retai pamatysi. Bet įtarių kad ir šiomę portale yra samdytu troliu skirtu tam tikrų straipsniu (kiniškos reklamos) reitingų kėlimui. Nes portalo administracija pastebėjo, kad skaitytojai dažniau atidaro straipsnius su komentarais.
Shioks 2018-02-26 17:38
Man taip pat juokingi ir tie rusu troliai ir lietuviu troliai, kurie pasirodo ivairiuose naujienu portaluose : ) , nemazos mases zmoniu nuomone sugeba formuoti. Bet juokingiausia tai, kad kitokios nuomones yra prilyginamos tam tikrai troliu kategorijai, nesvarbu, kad tos nuomones pagristos faktais, o ne bobociu pasakomis : )
donatasv 2018-02-26 18:36
Nesu nei prieš rusą ar amerikoną, negaunu pajamų nei iš vieno iš jų, bet čia ankščiau buvo minėtas arns nickas. Nekartą mačiau kaip jį apkaltina rusų troliu ir panašiai, bet labai dažnai jo mintys yra pagrįstos tam tikrais faktais ir ne iš lempos trauktais faktais... Ne kaip tų kurie jį trolina... Jeigu žmogus išreiškė savo nuomonę jį dominančioje temoje ir ji nesutampa su ta, kurią skleidžia mūsų žiniasklaida, tuoj žmogų murkdo į š... nesvarbu ką parašė. Dažniausiai nesugebančių pažiūrėti į viską kitu kampu žmonių pasisakymai pasibaigią kažkokiais neaiškiais kaltinimais "Tu trolis", "Tau moka už postus"... ir panašiai. Galų gale ne viską ką diktuoja žydelis yra tiesa ir ne viską ką sako rusas galima priimt už gryną pinigą, tik nagrinėdami faktus iš abiejų pusių, galima susidaryt nuomonę kas vyksta pasaulį. Kiekviena pusė bandys pritemti realybę sau tinkama linkme. Jei ruskelis moka tokiems kaip arns, kuris išsako ir ruso požiūrį, tai manau labai sveikintina. Svarbu, kad nuomonė yra konstruktyvi ir paremta ne iš piršto laužtomis nesąmonėmis...
bahuriux 2018-02-27 08:06
Tai kaip mums dabar tave pavadinti? Ar žinai kaip veikia šlykšti melaginga propaganda? Pasakai 10% nereikšmingos, selektyviai atrinktos tiesos ištrauktos iš konteksto su įrodymais, kartais su "įrodymais" ir nuoruodomis, o tada pili 90% gryniausio melo ir savo "nuomuonės" ir Arns buvo apmokytas tai daryti aukščiausiame lygyje. Tik čia toks Š pilimas nepraina pro protingesnių žmonių "filtrą". Kai gavo geriau apmokamą darbą, arba kai rubliai dar smarkiau nuvertėjo nebeužsiima tuo, o gal gavo aukštesnį vadovaujantį postą trolių fermoj, ar net kokioj kgb, o gal nusibodo kovoti kaip donkichotui su vėjo malūnais, o gal ir sąžinė užgraužė. PS. Pats ką neseniai atšventei vasario 16, ar vasario 23?
SaMaras 2018-02-27 08:36
manau, dėl to dažnai net specialiai padaro klaidų pavadinimuose, straipsniuose ir pan, kad žmonės lystų ir komentuotų, kad nebūtų sausa komentarų skiltis.. nes seniai pagavo administracija, kad t.lt stiprioji pusė komentarai... bando melžt..
Talkatif 2018-02-27 08:48
Arniukas į Donatuką persivadino? : ) Po arno niku, tai konkretus kremliaus trolio produktas buvo. Ph kur ir kodėl, bet visada buvo pozicija - mordoras ir jo satelitai nekalti, Vakarai - lopai ir blogis.
DaveDeivax 2018-02-27 09:02
Aš švenčiau vasario 16 dieną, nes esu lietuvis. Ir nešvenčiau vasario 23, nes netarnavau armijoj. O bet tačiau... Man šitas straipsnelis, labai panašus į propagandą ir būtent rusų. Nes jis yra toks neįtikinamas, kad tiesiog logiškai verčia netikėti tuo troliu fabriku. PS. imho pagrindinė taisyklė, nemaitink trolio.
astro.coral 2018-02-27 09:23
Visu pirma noriu pabrezti labai svarbu dalyka, kad foto yra ne trolis o kazkoks nutukes goblinas! Bet siaip man kaip ir DaveDeivax susidaro panasi nuomone, kad visos tos istorijos apie rusu trolius yra isgalvotos, tam kad lietuvos "patriotai" maziau abejotu. Siaip labai teisingai parase donatasv. Kodel jus manote, kad rusija meluoja o kitos salys ne? ar jus suprantat, kad kaip idividas esate nesvarbus, svarbu tik tai kuom jus tikit, ir kuo daugiau zmoniu tiki tuo paciu dalyku tuo labiau teisingesnis jis tampa.... Siaip chebra durnais laikais gyvenam, daug melo, daug dezinformacijos, daug smeizto..... Nepamirskit abejoti, nes tik abejones apsaugos mus nuo fanatizmo.
Hm 2018-02-27 10:37
... o sugebėsi atsakyti į klausimą - Rusija Krymą okupavo ar atsiėmė?...
Shinigami 2018-02-27 12:47
O kaip prezidentė gali užtikrinti Lietuvos saugumą, kai neturi jokių reikalų su krašto gynyba? Bei važiavo ne atostogų, o į tarptautinį įvairių šalių vadovų suvažiavimą. Toks komentaras nėra nei nuomonė, nei paremta faktais. Tiesiog purvo drabstymas ir neigiamos nuomonės formavimas. Antra, ne viskas šiame pasaulyje paremta faktais, bet ir principais ar moraliniais nusistatimais. Kad ir Krimo okupacija. Čia okupacija ar teritorijos atsiėmimas? Krimo Ukraina niekada ne okupavo. Jai jis kažkada buvo atiduotas, prieš tau jį užkariaujant iš kažko kito. Todėl pagal mano principus ir moralinius nusistatimus negali būti jokio atsiėmimo. Čia kaip įsibrauti į draugo namus ir iš jų išsinešti jo gimtadienio dovaną kuria vakar jam pats padovanojai. Todėl tai yra Krimo okupacija kuria visos demokratinės valstybės privalo smerkti. Bet kažkas turi kitokius principus ir moralines nuostatas. Todėl jam tai tik savo teritorijos atsiėmimas. Nors abu naudojame tuos pačius faktus, bet darome skirtingas išvadas. Dabar kuris teisus? Kurio nuomonė konstruktyvi ir paremta ne iš piršto laužtomis nesąmonėmis?
Hmz 2018-02-27 13:09
2015 metais buvusi "trolių fabriko" darbuotoja padavė firmą į teismą, reikalaudama sumokėti algą. Būtent tada ir iškilo aikštėn visi tie nešvarūs reikaliukai. https://www.rbc.ru/politics/29/05/2015/ ... 674375513f Žurnalistinis eksperimentas, bandant įsidarbinti minėtame fabrike: https://www.novayagazeta.ru/articles/20 ... apravlyaet
donatasv 2018-02-27 13:13
Man vakarai nei blogis nei gėris... Kaip ir rusas... Manes troliu paverst nepavyks gali stengtis kiek nori... Nepalaikau nei vienos nei kitos pusės, laisvai šneku ir angliškai ir rusiškai ir paskaitau informaciją abejomis kalbomis. Tik tuomet darau kažkokias išvadas. Su mielu noru paskaityčiau ir kiniškai...
donatasv 2018-02-27 13:24
Dėl to ir sakau, tik išklausius abi puses galima teisti ir rinktis pusę. Žiūrint vien į faktą, kad rusai okupavo ukrainos teritoriją man yra nepriimtina. Bet kada pradedi gilintis didesniu masteliu, kodėl jie tai padarė, pradedi į viską žiūrėti šiek tiek kitu kampu. Spaudžiamas į kampą rusas tik parodė savo dantis, užbrėžė ribas amerikonui...
Azys 2018-02-27 13:27
juokinga, bet panašu į astro, davedeivax ir dar trečią kur pradžioj rašė (J) kai pasižiūri Delfio komentarus, tai dauguma trolinančių tokie buki ir prasilenkiantys su realybę, kad net nesitiki, jog jie už tokias nesamonęs gali užmokestį gauti. Įtariu, kad be apmokamų ten yra ir keli etatiniai idėjiniai, kurie tiesiog iš pagiežos komentarus varo.
SaMaras 2018-02-27 14:07
Onytė buvo pasileidusi mergaitė.. gulėjo su Petriuku, kuris kartais jai saldainių nupirkdavo, kartais per kuprą užmesdavo, pabandė su Jonuku iš kaimyninio kaimo pamatė kad tas per kuprą neduoda ir neskalambija po visą kaimą kaip Onytę tvarkė.. ir pradėjo neduoti Petriukui... Nu tikrai Petrui nėra ką daugiau tik išprievartaut Onytę, juk jis vyras.. turi fiziologinių poreikių... O grįžtant ne prie alegorijų tai ne amerikonas čia atėjo o ES..
HardAxe 2018-02-27 14:09
Lietuvoje prezidentas yra aukščiausias karinių pajėgų vadas. Ar ji turėjo daryti kažką kitaip nei darė? Nemanau.
donatasv 2018-02-27 14:24
ES? Nors Vokietis ir stengiasi priešintis amerikonui, bet tai nereiškia, kad amerikonas nemanipuliuoja... Ukraina įstoja į ES, neilgai truktų ir į nato... O tada jau Ukrainoje atsiranda ir amerikonų bazės... To plano Putinas neleido įgyvendinti... Amerika ne angelas, tik prisidengus geradario veideliu įvedinėja savo taisykles pasaulyje. Tiems kas nepaklūsta labai skaudžiai kliūna (skaudžiau nei Ukrainai). Švedijoje teko bendrauti ne su vienu Siru ir patikėk jie ten ne savo noru atsidūrė... Nei vienas iš jų nepasakė ačiū Amerikai, kad ten pasirodė...
SaMaras 2018-02-27 14:34
O Suomija su Švedija įstojusios į ES tapo NATO dalimi?
donatasv 2018-02-27 14:40
O tu pirma pasidomėk dėl ko nepasidalija Ukraina ir kokia nauda iš jos vienai ir kitai pusei...