Kodėl Elžbietos II rankinuko rankenos visada yra šiek tiek ilgesnės? Ką reiškia slapti ženklai, jei karalienė padeda savo rankinę ant stalo ar perima ją į kitą ranką  ()

Rankinė daugeliui moterų yra neatskiriamas aksesuaras. Ką jau kalbėti apie Anglijos karalienę Elžbietą II, kurios rankinė jau yra tapusi karalienės simboliu. Tiesa, nėra tik aksesuaras – rankinė atlieka ir atlieka daugybę funkcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akylai stebintys karalienę turėjo daug galimybių pastebėti, kad pasinaudodama rankine ji parodo, kada jai atsibodo su kuo nors šnekėtis ar kada ji norėtų keliauti namo: karališkosios šeimos biografas Hugo Vickersas sako, kad perimdama rankinę iš vienos rankos į kitą ji parodo, kad yra pasirengusi baigti pokalbį. Taip pat teigiama, kad karalienė padeda savo rankinę ant stalo, kai nori parodyti, jog yra pasirengusi išvykti.

Kiti stebėtojai taip pat mano, kad kai Elžbieta II pasuka savo vestuvinį žiedą, tai taip pat gali būti slaptas ženklas, jog karalienė nori šnekėti su kuo nors kitu. H.Vickersas sako, kad rankinės perdavimas į kitą ranką yra skirtas išgelbėti monarchę nuo pokalbio su nepageidaujamu svečiu. O toliau viskas daroma gana paprastai – kas nors prie jos prieina ir pasako, kad su ja norėtų pasišnekėti Kentenberio arkivyskupas ar koks kitas asmuo.

Beje, karalienės „Launer“ rankinės rankenos yra ilgesnės, kad kai karalienė sveikinasi, šios nekliudytų. Kiekviena specialiai jai sukurta rankinė turi veidrodį, derančią piniginę ir akinių dėklą. Įprastai karalienė nešiojasi mėtinių ledinukų, nosinaitę ir parkerį. Rankinė taip pat turi prikabinamą kabliuką – kad rankinę galima būtų pakabinti po stalu.

„Launer“ firmos rankines ji naudoja nuo 1968 metų, kai kompanijos įkūrėjas Samas Launeris atsiuntė jai pirmąją rankinę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()