Lietuvos policija paruošė svarbius pakeitimus dėl baudų: jas gaus gerokai daugiau vairuotojų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2018-05-14 22:40
Gyventojų skaičius sumažėjo? Na kaimuose taip, miestuose tikrai ne. Automobilių skaičius tuo labiau išaugo.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-05-14 23:09
Aš šiandien panašiai su krovininiu "kabluku" pavariau Laikiau ranką visą laiką už viršutinės vairo dalies su kaire ranka - ten toks vairas, kad ranka praktiškai ištiesta būną. Nu o su dešine už šono... Privažiuoju posūkį, žeminu bėgį su dešine, su kaire ranka suku vairą - ranka nutirpo, vairas praslydo... Tai vos vos ne bordiūrais Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad taip gali nutikt - žodžiu gyveni ir mokaisi. O kuo daugiau patirties turi, tuo mažiau netikėtumų tikiesi, o jie gali būti ir labai skaudūs.
apvalus 2018-05-14 23:43
Tai kad nei cia juokinga, nei cia melas Padidejo Vilniuje, Kaune. Visur kitur mazeja ir toliau sekmingai mazes.
FtBall 2018-05-15 07:18
iš tėvo motorolerį, sankryžoje užsimužė, tai pastatė STOP ženklą. Visgi, girti ir be teisių labai gerai supranta, ką reiškia ženklai.
HardAxe 2018-05-15 09:52
kuris čia stop šitap atsirado? ir vilniuj yra ženklų, kurie atsiranda po idiotų skraidymo. Bet, kad tokie ženklai veiktų kaip minimum reikia atiminėti teises viršyjus procentą kažkokį (50%?), dabar gi ženklas 40 kas reiškia sudėtingą vietą mieste, teises prarasti tokioj vietoj reikia važiuoti ~94
FtBall 2018-05-15 10:00
Kai laikiausi teises, berods mieste už 30+ atimamos teisės buvo, o užmiestyje - 50+. Dar imant spidometro paklaidą(tarkim 5%, ir radaro paklaidą - tarkim 3km/h), vos ne 10km/h dar galima pridėt.
sub 2018-05-15 10:14
Matosi kad praleidai kelias pamokas apie eismą, kai laikei teises. Nekeista kad ir nutirpo, dar gerai kad ne su kojom iš vis laikei. Nes jei laikytum, taip kaip priklauso, tau nenutirptų ranka, o tuo labiau vairas niekaip neišslystų. Bet ką aš čia pasakoju, čia vienas iš mandrūjų vairavimo bruodžų, kai ranką išmetęs ant vairo viršaus, lyg tai koks susireikšminęs būtų.
FtBall 2018-05-15 10:30
O kaip laikai rankas? Man asmeniškai taip, kaip mokė mokykloj - nepatogu ir nelogiška. Laikau 9-15 val, tai reiškia, kad kaip tik nykštys yra padedamas ant stipino. Mokykloje mokė 10-14 laikyt berods, tai čia realiai turi laikyt įtemptas rankas, nes nėra ten jokios atramos. Nesąmonė(mano nuomone): https://i.ytimg.com/vi/tSP2HeI7RKU/maxresdefault.jpg Patogus laikymas: http://drivinginstructorblog.com/wp-con ... da_9_3.jpg
HardAxe 2018-05-15 13:06
patogi vairo laikymo pozicija labai priklauso nuo automobilio (kėdės, vairo aukščio ir stipinų išdėstymo). Nereikia ginčytis, nes abu gali būti teisūs. Mano galva ta mokoma vairo laikymo padėtis buvo daug svarbesnė kol mašinose nebuvo vairo stiprintuvo, šiuolaikinę mašiną gali vairuoti nors ir vienu pirštu (viena ranka tai tikrai).
kukulis4 2018-05-15 19:55
Visu pirma, tai as neizvelgiu cia jokio egoizmo. Sita savoka cia ne prie ko. O kalbant apie baudu efektyvuma, tai taip, as esu visiskai isitikines, kad baudos neisvengiamumas, yra tas esminis dalykas, kuris atgraso nuo pazeidimo. Jeigu pateikt toki ukiska, betkuriam analfabetui suprantama pavyzdi, tai isivaizduok, kad stovi gatvej svariai nuvalytas veidrodis, o ant jo - uzrasas 'isterliosi - gausi i snuki'. Vienu atveju prie veidrodzio nera nieko, kitu atveju - rimtas dede, kuris iskarto israso 'bauda'. Nesunku numanti, kad antru atveju veidrodis liks daug daug svaresnis. Mano supratimu, antras esminis dalykas yra baudos dydis. Ir jegiu vienam 50 euru bauda yra rimtas finansines problemas sukelianti suma, tai kitam cia - semkes. Todel as uz iniciatyva, kad baudos dydis butu nustatomas pagal pazeidejo finansine padeti.
sub 2018-05-16 09:20
FtBall - pridariu iš dalies. Man antras variantas taip pat patogesnis, aš taip laikau rankas, dar iš dalies priklauso nuo vairo, bet dažnaiusiai taip, kadangi pirštai nepavargsta, rankos atpalaiduotos bet turi pilną vairo kontrolę. Ką norėjau pasakyti, tai viena ranka laikomas vairas, ypač už vairo viršaus nesuteikia tokios kontrolės ir patogumo kaip dviem rankom laikant vairą. Tas vienas rankos vairo viršaus laikymas - labai atspindi daugelio tokių laikytojų budulišką chrakterį. Tą norėjau pasakyti.