Deginti pinigus yra nelegalu...bet ar kada susimąstėte, kokį įdomų efektą tai sukeltų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-05-24 13:48
Padėtu kitiems, tas savaime suprantama, bet dėja ne tiems kas tų pinigų turi mažiausiai ir jiems jų labiausiai reikia, bet tokiems turčiams kurie pinigų turi ir jų nedegina. O kas paėmę paskolas iš bankų net pakenktu, nes jiems reikėtu gražinti brangesnius (sunkiau uždirbamus) pinigus ir dar su palūkanomis. Kadangi vakarų pasaulyje daugmaž visi sėdi skolose, tai būtu netgi neigiamas efektas, O jei pinigų būtu sudeginta labai daug tai ištiktu krizė, nes per paskutinę pasaulinę krizę, tas ir atsitiko, buvo užsuktas paskolų kranelis ir rinkoje sumažėjo pinigų kiekis. Man patinka tokios realios giliamintiškos matematinės užduotys, o va sausos matematikos negaliu pakęsti. Dar patinka geometrija ta kuri yra apskaičiuojama, o ne pilstymo ir įrodinėjimo ir fizikos formulės nes jas eina suprasti, jos veikia kaip gamtos dėsniai.
T 2018-05-24 14:07
Man visada buvo keista kai deginami kitos valstybės pinigai, dažniausiai JAV doleriai. Tai reikštu, lyg degintumėte vyriausybės jums išduotus vekselius, už kuriuos jus atsisakote paimti pinigus. Ne visai sutinku su straipsniu. Anksčiau pinigai buvo ir auksiniai, paskui padengti auksu, o galiausiai nepadengti niekuo. Visos valstybės turėtu priimti mokesčius tik savo načionaline valiūta ar bendra su kitomis valstybėmis. Taip pat manau, kad visokios elektroninės valiutos Bitcoin ir t. t. neturi jokios ateities.
kiesza 2018-05-24 19:13
Manau reikėtų euro ir dolerio devalvacijos, kad tos valiutos atgautų perkamą galią. Tokį manevrą jau atliko Baltarusija. O apskritai pinigus reikėtų pririšt prie nekintamo daikto, nes šiandien pasidėjęs 100€ už 5 metų nebegalėsi įsigyti tiek pat, kiek prieš 10metį..
conjurer 2018-05-24 20:23
Na tarkim, vienas asmuo, tam tikrais būdais sukaupia 100 milijardų USD banknotais, ir viską sudegina. Ok, tiek pinigai nebecirkuliuos apyvartoje, bet kita vertus, visą laiką kol jis juos rinko, jie joje necirkuliavo, tiesiog buvo jo rūsyje. Čia matau kelis dalykus, kurie atsitinka: 1. Su laiku po sudeginimo nukenčia pramonė (turtingi žmonės), nes nėra nuperkamos keliolika jachtų ir lėktuvų, taip pat visa krūva superautomobilių, brangių drabužių ir kito šlamšto (neįsivaizduoju kaip daugiau galima ištaškyti 100.000.000.000 USD). Tiesiog tarkim tas žmogus nenusipirks dalykų dėl kurių tam tikri gamintojai negaus pinigų, kas galiausiai atsilieps jų darbuotojams. 2. Vien tik tas faktas kad kažkas sugebėjo surinkti 100 milijardų grynais, reiškia kad jis sugebėjo kažkaip juos gauti iš kitų žmonių. Taigi prieš pat sudeginimą turbūt vidutiniškai kiekvienas planetos žmogus vidutiniškai prarado po 15 USD. 3. Visa likusi ekonomika vyksta kaip vyko, tiesiog turim vieną labai turtingą žmogų, kurio pinigai nebedalyvauja apyvartoje. Nėra skirtumo ar jis juos užkasė ar sudegino. Didžiausi nuostoliai jau įvyko, kol jis rinko minėtą turtą. Paskolos, ir atlyginimai yra bankų duombazėse, ne popieriuje. Kai kurie žmonės turi tik eurą kišenėje tam, kad galėtų atsisegti parduotuvės vežimėlį, o už prekes atsiskaito kortele. Dabar dauguma prekybos perėjusi į skaitmeninę erdvę, ir gryni pinigai ne tokie populiarūs kaip ankščiau. tl;dr, mano manymu niekam nepadėtų.
bahuriux 2018-05-24 21:48
Kai fiziškai sunaikini dalį pinigu, likusiūju vertė pakyla, nes sudarai deficitą, t.y. pinigu trūkumą. Ir suprasti reikia, kad ne vienas multimilijardierius tą turi padaryti, bet daug tokiu, tada vyksta defliacija, kainu kritimas, nes mažėja pinigu kiekis. Tie turčiai nepirks brangiu žaislu, reiškia žaislu kaina kris, reiškia vyks defliacija ir tas pereis ir į kitas sritis,ne tik žaislai po milijoną atpigs bet ir batonas maisto parduotuvėj.
Denis_LT 2018-05-24 22:51
Jei esi filantropas tai geriau nedegint pinigu o tiesiog paaukot
conjurer 2018-05-25 01:34
Tarkim kažkas sugebės per metus surinkti 100 milijardų eurų, kad juos galėtų sudeginti. Tai yra 1/12 visų cirkuliuojančių banknotų. Tarkim surinkta suma bus atsitiktiniais banknotais, nuo 5 iki 200 eurų. Reikia atkreipti dėmesį, kad banknotų nėra tiek kiek egzistuoja pinigų, ir žmogus gavęs atlyginimą ne visada jį išgrynins. Bet bus tokių kurie grynins. Kai bankai pastebės, kad trūksta pinigų bankomatuose, užsakys iš centrinių bankų daugiau banknotų, ir trūkumas bus pašalintas. Taigi tas kuris mėgsta piniginėje turėti grynų, geriausiu atveju kažkurią dieną patirs diskomfortą, ieškodamas bankomato, kuris turi pakankamai banknotų. Daug sunkiau uždirbti tam tikrą kiekį pinigų, per trumpą laiką, nei juos atspausdinti per tą patį laiką. Jei kalbėtume apie auksu padengtus pinigus, patį auksą, ar kriptovaliutas, ko kiekis yra ribotas, tai taip, sunaikinus dalį turto likusi dalis įgauna didesnę vertę. Bet su banknotais (banko rašteliais) taip neatsitinka. Taigi nematau priežasties atpigti batonui, kai dažniausiai jo pirkime banknotai net nedalyvauja. Tačiau jei kalbi apie labai didelę masę turtingų žmonių, deginančių pinigus, tai taip, tai paveiks prabangos industriją iš pradžių, po to gal nusiris į kitas, labiau mirtingiesiems skirtas industrijas, bet realiai kol neturi banknotų, tų pinigų sunaikinti negali. O turtingų žmonių turtas susideda iš nekilnojamo turto, vertybinių popierių, įsipareigojimų klientams, lėktuvų ar jachtų, kartais vergų... Taigi jei jie savo turtą pradėtų naikinti, turbūt ne apie batono kainą tektų rūpintis.
Misteris 2018-05-26 20:12
Kam deginti,jei galima paleist mažą kirminą į "debesis"?